home > njuz > METALLICA @ Hipodrom, Zagreb, 16/05/2010

kontakt | search |

METALLICA @ Hipodrom, Zagreb, 16/05/2010

Na zagrebačkom Hipodromu teku posljednje pripreme za veliki Metallica koncert u sklopu Ožujsko glazbene točionice - Metallica tražila domaće specijalitete i Žuju za okrjepu - Zagrebačka pivovara osigurala besplatan javni prijevoz na koncert

Počelo je odbrojavanje do velikog Metallica open air koncerta koji u nedjelju 16. svibnja na zagrebački Hipodrom dovode Ožujsko glazbena točionica i Lupa promotion. Ljubitelji jednog od najglasnijih bendova u svijetu rocka i metala, uživati će u najvećem i najžešćem ovogodišnjem spektaklu koji se u Hrvatskoj iščekivao preko dva desetljeća.

Metallica, koja je svoj kultni status u Hrvatskoj potvrdila iznimno velikim interesom za ovaj koncert, u metropolu dolazi u nedjelju nekoliko sati prije nastupa. Osim savršenih tehničkih uvjeta koje organizator mora ispuniti prema omiljenim metalcima, bend je tražio lokalni catering i velike količine najboljeg domaćeg piva - Žuje. Tako će popularni metalci Hetfield, Ulrich, Hammett i Trujillo, uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima uz omiljeno Ožujsko pivo. Naravno, dečki su tražili i najudobniji prijevoz pa će kroz Zagreb protutnjati u luksuznim Mercedesovim vozilima.

Vrata Hipodroma otvaraju se u 17 h, a svima se preporučamo da već u 19 sati budu na mjestu događanja kako bi poslušali i predgrupe koje će zagrijavati publiku prije Metallice a to su američki band High on Fire i fantastični danski bend Volbeat.

Ulaz za sve posjetitelje koncerta biti će sa strane prema Bundeku a obavljat će se tri provjere ulaznica:

1. Vizualni pregled ulaznice
2. Osobni pregled
3. Očitavanje valjanosti ulaznice bar kod čitačem

Svi koji u posljednji tren planiraju posjetiti najveći open air koncert ove godine, ulaznice još uvijek mogu kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Ticketproa a u subotu i nedjelju i na blagajni Hipodroma (od 9-21h) koja je smještena u ulici Josefa Antola (preko puta parkinga).

Svi koji imaju ulaznicu za koncert svoja će vozila, bez naknade, moći ostaviti na parkingu iza zgrade Ine, dok se autobusi parkiraju na parkiralištu Velesajma.

Ipak najsigurniji dolazak na koncert je onaj javnim prijevozom zbog čega je Zagrebačka pivovara u partnerstvu sa ZET-om organizirala besplatan javni prijevoz na koncert, uz predočenje ulaznice za koncert. Ovu inicijativu Zagrebačka pivovara već tradicionalno provodi u sklopu kampanje odgovornog konzumiranja alkohola "Razmisli - kad piješ ne vozi",kojoj je cilj podići svijest o neprihvatljivost vožnje i konzumacije alkohola te educirati javnost o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju.

Koncert će se održati bez obzira na vremenske uvjete, a preporučujemo svim posjetiteljima da ponesu kabanice jer se kišobrani neće smjeti unositi unutar ograđenog prostora gdje će se koncert održati, kao ni deke i stolice.

Kako se u medijima proširila vijest kako postoji opasnost od zaraze konja koji su oboljeli od leptospiroze, u nastavku se nalazi službeno priopćenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva u cijelosti:

Redovitom kontrolom koja je propisana godišnjom Naredbom o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti, uzeti su uzorci krvi 175 konja na Hipodromu Zagreb, te je nalazom Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti, Veterinarskog fakulteta - Laboratorija za leptospirozu, utvrđeno da 60 konja ima povišen titraj antitijela na Leptospiru.

Temeljem Zakona o veterinarstvu, godišnje Naredbe te Pravilnikom o mjerama za suzbijanje i iskorjenjivanje leptospiroze životinja, naređeno je:
- da se zaražene životinje izdvoje od zdravih,
- određeno je liječenje zaraženih životinja odgovarajućim antibiotikom,
- zabranjeno je kretanje zaraženih životinja izvan zaraženog objekta,
- obavljanje dijagnostičko-seroloških pretraga krvi svih životinja 2 puta u razmaku od 21 dana, nakon završenog liječenja i provedbe svih naređenih mjera.

Također, Hipodromu Zagreb naređeno je da izvrši dezinfekciju i deratizaciju objekata, odstranjivanje otpadnih voda, popravak kanalizacije, popravak oštećenih podova i drenažnog sustava te isušivanje okolice zaraženog objekta, što je i učinjeno.

Temeljem gore navedenog, napominjemo da su zaražene životinje zatvorene u posebnom objektu, izdvojene od zdravih životinja, a u sami objekt pristup imaju samo ovlaštene osobe. Obzirom na sve provedene mjere suzbijanja i iskorjenjivanja bolesti, i nemogućnost stupanja ljudi u kontakt sa zaraženim životinjama, nema opasnosti za širenje zaraze.

Stoga, s veterinarsko-zdravstvenog aspekta nema nikakvog razloga za strah posjetitelja, koji će doći ovoga vikenda na koncert na prostoru Hipodroma Zagreb.

promo girl // 13/05/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: PETRALE obnavlja stare albume novim dodacima i najavljuje 8. album

PETRALE obnavlja stare albume novim dodacima i najavljuje 8. album

| 22/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: AQUERELL s novim singlom

AQUERELL s novim singlom "Rosa" najavljuje album

| 22/07/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kolaboracijski album RATEL FURAX & MAN IN THE SHADOW

Kolaboracijski album RATEL FURAX & MAN IN THE SHADOW "Chloroforme"

| 21/07/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Lov na vještice - Istina o goth sceni" - Povijesni pregled goth kulture

| 18/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

| 18/07/2024 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*