home > njuz > DREDDUP na mini turneji po Hrvatskoj

kontakt | search |

DREDDUP na mini turneji po Hrvatskoj

Sjajni novosadski industrial-rock band za sada zvanično ima zakazana dva termina u Hrvatskoj - 10.VI u Zaprešiću i 11.VI u Vinkovcima. Preporuka: ne propustiti!

Nakon odličnog nastupa u Zaboku 29.V 2010. (ZCUK Regenerator), ovi novosadski industrial-rockeri ponovno dolaze u Hrvatsku da održe još nekoliko koncerata (držite fige!). Za sada su sigurna dva termina, a o barem još jednome se momentalno pregovara, mada bi u obzir mogao doći još poneki. Bio je predviđen još cijeli niz nastupa, ali su od nekih organizatora ovi vrsni, jedini pravi i originalni predstavnici industrial-rocka na ovim područjima bili naprasno odbijeni 'da nisu dovoljno poznat band' (?!). Što će reći da neki organizatori pod imageom undergrounda baš i nisu dovoljno upućeni u scenu koja im se odvija praktički pred očima...
[ dreddup @ zabok ]

dreddup @ zabok   © horvi

Band je oformljen još 1997. u Novom Sadu, promjenio je nekoliko postava i objavio tri zvanična albuma. Prvi "Mr. Borndeads Feast" 2004. objavila je nizozemska etiketa MoocSound Records, a naredna dva "Future Porn Machine" (2007) i daleko najbolji "El Conquistadors" (2009) Insurrection Records iz Beograda. Osim toga imaju još jedan album sa zanimljivim plesnim obradama "Nine Inch Nails Remixes" i reizdanje starih demo materijala iz najranije faze karijere pod naslovom "Abnormal Waltz". Od albuma na album su neprekidno mijenjali zvuk od elektronike do izrazitog industriala, ali su konstantno održavali plesni izraz uobličen u mnoštvo izvedenica suvremenog rocka s naglaskom na gothic i vrlo osebujne, sofisticirane i dramatične tekstove na engleskom jeziku. Posljednji album "El Conquistadors" im je najkompaktniji rad do sada gdje su između slojeva elektronike, samplova i živih bubnjeva nafilali i gitarske distorzije koje im na koncertima, zavisno o samoj postavi koja se nekoliko puta mjenjala unazad godinu dana, donosi i natruhe metaliziranog zvuka. U svojim dnevnicima imaju mnoštvo održanih koncerata po Srbiji (između ostalog i na Exit-u 2009), te jedan u Beču ujesen 2009. s kojim se izuzetno ponose. Na koncertima zvuče iznimno čvrsto, plesno, rockerski nabrijano i protežu čitav niz crossover asocijacija od punka, metala, electra, eksperimentala, gothica... upregnuvši čitavu gomilu sukladne svjetske scene na koju vas njihov nastup može podsjetiti. Praktički od Ministry, Nine Inch Nails i The Young Gods, preko Einsturzende Neubauten i Laibach, do Bile, pa čak i Prodigy, Big Black ili možda neumjesnih insinuacija na Rammstein.
[ dreddup @ zabok ]

dreddup @ zabok   © horvi

U trenutnoj postavi uz vođu, frontmena i osnivača Mihajlo Obrenova (aka MiKKa) koji je i vlasnik etikete Dark:Scene Records, su konstantni bubnjar Franz i Danica (paralelno radi i u frakciji Mrt) koja je zadužena za live elektroniku, samplove i rad na laptopu. U formaciji koju možete očekivati na koncertima u Hrvatskoj pojaviti će se nova basistica Aleksandra, dok se za gitaristu još uvijek traži pogodan instrumentalist koji će nadomjestiti raniji odlazak Ericha prije više od godinu dana i Bojana koji je napustio sastav prije nekoliko mjeseci. Informacije koje pristižu iz tabora DreDDup govore da će možda doći sa gitaristom, a možda i bez njega, što sve zavisi o vremenu hoće li pronaći adekvatnog glazbenika koji će moći uvježbati čitav repertoar u kraćem periodu.

U Zaprešiću 10.VI (četvrtak) nastupaju u klubu Autsajder sa riječkim vrlo sličnim sastavom f.O.f. (ulaz je 10 kuna!), dok u Vinkovcima, dan kasnije 11.VI (petak) sviraju u klubu Baza sa bandom Make You Bleed.

O eventualnim novim terminim o kojima se još uvijek pregovara biti će te obaviješteni na vrijeme.

horvi // 05/06/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*