home > topliste > 2003 by dejan - ŠTO SE UPIJALO UŠIMA I OČIMA u 2003.

kontakt | search |

2003 by dejan - ŠTO SE UPIJALO UŠIMA I OČIMA u 2003.

TOP 10 ALBUMA:

10. sugababes - three - od kad je terapije, od tad je i ove simpatične otočoke trojke. dakle, tri djevoke, tri godine, tri albuma za deseto mjesto na mojoj trećoj godišnjoj top-listi.

9. coral - magic & medicine - na čudan način nekako se i ovo našlo na godišnjoj top listi, a mislio sam da je samo jedna pjesma dobra (a možda je i ovdje samo zbog te pjesme - vidi singlovi)

8. grandaddy - sumday - nema više tehnoloških apokalipsi, samo priroda, ptičice i tako to... nekako nisam na čistu s ovim albumom...

7. mars volta - de-loused in the comatorium - a da se i takvo što nađe na mojoj listi!

6. black rebel motorcycle club - take them on, on your own - 80e su u modi, ali i da nisu ovaj komad plastike ipak bi bio medju najboljima. hvala jesus & mary chain na ovoj ljepoti!

5. tricky - vulnerable - da, da, bilo je ljeto, trebalo je puno piti i pušiti, poševiti cijelu obalu, ukratko uživati u hedonizmu što ga ljeto nosi - tome služe takvi albumi

4. super furry animals - phantom power - iz godine u godinu sve ljepši, raspjevaniji i mlađi. ako niste shvatili, za njih vrijeme teče unatrag (no ne za njihovu glazbu)

3. yeah yeah yeahs - fever to tell - mislim da sam par redova prije napisao da su 80e u modi. e jesu! koji je ovo zakon jebote!

2. placebo - sleeping with ghosts - najbolje po glasovima čitatelja terapije, a zamalo da je bilo tako i kod mene. najbolji placebo do sada, a tko nije cuo (kupio, ukrao, posudio) limited edition s obradama taj neka (u najmanju ruku) to odmah učini ili nek se odseli (van sunčeva sustava recimo)

1. black box recorder - passionoia - znam da sam predvidljiv, opet taj luke haines i neka njegova inkarnacija. ovo je najmanje dobar bbr album, ali i dalje dovoljno dobar da za dlaku odnese pobjedu (barem u mojim nervnim završecima)



TOP 5 VIDEOSPOTOVA:

ove godine mi se bas nije dalo previše gledati spotove, pa o tome neću niti pisati.



TOP 5 FILMOVA:

5. tears of the sun - macho-krvavo-razbijeni-soldier bruce willis u tipičnom izdanju spašava civile po africi, ubija zločeste dečke i usput učini da se monica beluči (kak se to piše pojma nemam) vlaži po cijelom tijelu. ja volim takve filmove :)

4. matrix revolutions - nakon opće pljuvačine po ovom filmu vrijeme je da netko napiše i nešto ovakvo: dobar je! mada mora se priznati da ponekad zadavi s patetičnim scenama (znate na kaj mislim). za one koji su za dvajst kuna očekivali da vide smisao života imam kratku poruku: isprinatajte i naljepite na čelo:

LUZER!

3. catch me if you can - spielberg, majstor zbave, još jednom to dokazuje. a di caprio i tom hanks su također zabavni!

2. 25th hour - kako uopće može film s edwardom nortonom ne biti u vrhu?

1. lord of the rings - 2 towers - ipak nije bilo bolji od prvog (a ni od trećeg). zašto je ovo meni najbolji film? zato jer ja volim pretenciozne uradke na kojima je korištena vrhunska tehnologija i ljudsko znanje, uradke koji mi tri sata prezentiraju predivnu bajku i čine me sretnim...



TOP 10 SINGLOVA:

e tu mi je fakat skoro nemoguće odrediti poredak. genijali root & cody - the seed mi prvi padaju na pamet, ali kad pustim these are the thing black box recordera sve to pada u vodu. u gornji dom definitivno treba svrstati coral - dont think you're the first, black rebel motorcycle club - stop i genijalnu kombinaciju flaming lipsa i chemical brothersa zvanu the golden path.
među 10 bi se još ugurali: coldplay - clocks, electric six feat. jack white - danger high voltage, muse - time is running out, outkast - hey ya (koji su btw pobjednici po glasovima čitatelja među singlovima koji na terapiji nisu bili nominirani), te placebo - special needs.

dejan // 14/01/2004

Share    

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*