home > interwju > EOT, PHANERON, STEP INTO RED

kontakt | search |

EOT, PHANERON, STEP INTO RED

Već danas kreće treći Čuješ?!. Tim povodom opričali smo s tri benda koji će otvoriti sezonu 2017.

Pozdrav! Kako bi predstavili vaš bend čitateljima portala? (Početak, postava, albumi, glazbeni pravac)

EoT: Pozdrav! EoT je nastao 2015. godine. Kompletna postava je svirala po raznim bendovima u prošlosti i u vrlo različitim postavama. Godine 2015. smo odlučili da se nađemo nas troje (Maja Kolarić - vokal/bass gitara, Boris Kolarić - gitara/vokal, Goran Glavač - bubnjevi/vokal) i krenemo raditi u onome u čemu uživamo najviše - Making music. Ove godine odnosno 23. siječnja izlazi naš album prvijenac pod nazivom DEFIBRILACIJA za diskografsku kuću Spona. Ne volim birati glazbene pravce jer zaista uživamo u glazbi, ali kad se treba deklarirati kažemo da smo alter/rock/metal bend :)
Phaneron: Bend je počeo krajem 2013.g. kao akustični duo između Stefana (pjevača) i Nikole (bass) koji je za potrebe tog novog projekta svirao akustičnu gitaru te su za vrlo kratko vrijeme napravili dovoljno pjesama za prvi EP ''Memories'' na engleskom jeziku. Ubrzo nakon toga upotpunili su bend te su nastupali u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture (u sklopu HR Demo Kluba) te Vintage Industrial Bar... Krajem 2015. došlo je do značajnijih izmjena u postavi te su sadašnji članovi uz Stefana i Nikolu, Luka Letica Grgas na elektro-akustičnoj gitari, Hrvoje Ćurlin električnoj gitari, David Lipovac na bubnjevima te povremeno Medarda Pack na saksofonu. Zvuk su benda obilježili smjerovi poput grungea te određeni dijelovi funka, popa i bluesa. Bend je početkom ljeta 2016. izbacio EP ''Live in Sax'' te je nastupao na INmusic festivalu.
Step Into Red: Step Into Red osnovan je u travnju 2016. godine pretežito zbog želje za sviranjem. Postavu benda čine Iwo Klarić na bubnjevima, Anton Premec na bass gitari, i Martin Hadelan kao vokal i gitara, a glazbeni pravac u kojem se krećemo je pop punk. Do sada smo izbacili akustični singl "StayAlive", a album benda je u završnoj fazi izrade.



Koji su bendovi i događaji najviše utjecali na okupljanje i rad grupe?

EoT: Već smo spomenuli da nas je okupila ljubav, a možemo reći i strast prema glazbi. Prošli smo mnogo toga kao frendovi i prije samog okupljanja u bendu i jednostavno je prirodna stvar i najnormalnija stvar bila da pokrenemo nešto zajedno. Broj bendova koji su utjecali na nas je ogroman i ako krenemo nabrajati to bi moglo potrajati :) Ima tu svega od svih mogućih oblika rocka, metala, punk rocka, klasike i svega svega ;)
Phaneron: Općenito se možemo osloniti na već sada stari smjer u glazbi - grunge. Od Alice in Chainsa, preko Pearl Jama do Soundgardena, pa i čak već pomalo klišejastih bendova kao sto su RHCP i novih modernijih bendova poput Incubusa i drugih mraznih post-grunge bendova. Sve je to utjecalo na sam početak akustičnog dua, no dolaskom novih članova repertoar utjecaja je ogromna paleta raznih boja o kojoj možemo danima pričati i nabrajati.
Step Into Red: Možemo reći da pojedinačno imamo izrazito različit ukus u glazbu, ali na rad grupe su najviše utjecali Ramones, Green Day, Blink 182, Sum 41, pa čak i Nirvana. Možemo reći da smo se okupili upravo zbog zabave, ali i zato jer smo predugo bili ispred stage-a, a ne na njemu.

Imate li iza sebe diskografskih izdanja? Jeste li s njima zadovoljni?

EoT: Kao što smo već rekli da nam uskoro izlazi prvi album za diskografsku kuću Spona i vrlo smo zadovoljni s njim, a vrijeme će pokazati što publika misli o njemu. Koncertno mnoge pjesme s albuma već duže vrijeme izvodimo i reakcije publike su do sada bile pozitivne pa se nadamo i daljnjoj pozitivi.
Phaneron: Pravih diskografskih izdanja još uvijek nemamo. Sve se vrti oko društvenih mreža - Bandcamp, Youtube, Facebook. Zadovoljni smo kako promocija ide DIY načinom. Al dobro, uvijek može bolje ;)
Step Into Red: Iza sebe još uvijek nemamo diskografskih izdanja, ali snimanje i produkciju svojih pjesama radimo samostalno, prema DIY principu!



Koliko ste koncertno aktivni, možete li izdvojiti neke svirke kojima ste ekstra zadovoljni?

EoT: Koncertno smo poprilično aktivni i 2016. godina je bila vrlo interesantna za nas. Svirali smo popriličnom broju festivala od kojih izdvajamo: InMusic, DemoFest u Banja Luci, Rock Maraton u Slavonskom Brodu, Croatia Bike Week u Puli i Rovinj Music Festu.
Phaneron: Od 9. Mjeseca prošle godine barem 2 do 3 puta mjesečno imamo koncerte. Naravno, prvi koncerti su uvijek najškakljiviji, no jako smo zadovoljni koncertom u klubu Klub. gdje se pred sam koncert osjetio visok optimizam u zraku. Prošao je i bolje nego očekivano s dva bisa. Tamo si se mogao osjećati samo ekstra zadovoljno.
Step Into Red: Budući da smo novonastali bend, do sada smo imali dva koncerta te možemo reći da smo zadovoljni svirkama. Koncert u Jiggy Baru na "BattleoftheBands" dao nam je dodatnu motivaciju da nastavimo dalje i krenemo ozbiljnije razmišljati o probijanju na scenu.

Pratite li glazbene portale, jeste li zadovoljni svojim prisustvom na portalima?

EoT: Pratimo portale svakodnevno kako bismo saznali najnovije vijesti iz svijeta glazbe. Kako vrijeme odmiče na portalima nas ima sve više i više pa smo i mi time zadovoljni.
Phaneron: Naravno da pratimo. Koliko se promotivno trudiš toliko pažnje i dobiješ, naravno uz nekakvu kvalitetu koju (valjda) moraš imati.
Step Into Red: Glazbene portale pratimo i zadovoljni smo našim prisustvom na njima, pogotovo najavama za Čuješ?!.

Koji je razlog prijave na Čuješ?!?

EoT: Razlog je kao i svaka naša prijava na festival: izvođenje naše glazbe uživo, upoznavanje publike s našim radom, a prije svega upoznavanje s novim bendovima koji dijele ljubav prema glazbi i ljudima općenito koji su spremni za dobru zabavu.
Phaneron: Već smo se i prošle godine htjeli prijaviti ali smo ustanovili da nismo bili dovoljno spremni. Ove godine je Čuješ!? bio jedan od ''must have'' koncerata.
Step Into Red: Na Čuješ?! smo se prijavili kako bismo uvidjeli naše potencijale, ali najviše zbog želje za nastupanjem. Cilj nam je nastupati što je više moguće kako bismo stekli određeno iskustvo koje live svirka donosi.



Prijavljujete li se često na festivale?

EoT: Prijavljujemo se vrlo često što pokazuje broj festivala na kojima smo do sada nastupali. Smatramo da je danas to vrlo bitno jer je to jedan, a možda i najvažniji aspekt putem kojeg te publika može upoznati.
Phaneron: Ne bas toliko. Prva prijava nam je bila za Space festival u kuli Lotrščak, potom za IN music. I svirali smo tamo. Obećavajuće, zar ne? :D
Step Into Red: Čuješ?! je prvi festival na koji smo se prijavili, ali u budućnosti svakako planiramo.

Imate li kakva očekivanja od Čuješ?!, razmišljate li o ulasku u finale?

EoT: Kao i od svakog festivala naša očekivanja su ista: odsvirati najbolje što možemo usput se naravno zabaviti i ponovno biti na pozornici s ljudima koje volimo. Mislimo da svi bendovi koji se prijave na bilo koji festival natjecateljskog tipa očekuju za sebe ono najbolje, ulazak u finale i pobjedu u najboljem scenariju. Nikad ovo razmišljanje nismo skrivali pa nećemo ni sada.
Phaneron: Jednom u davna vremena, prvi brk Dalmacije, gospodin s 300 milijuna prodanih ploča izjavio je - ''Glazba nije trčanje na 100 metara. Glazba je emocija.'' S tim motom i mi idemo. :D Uvijek je lijepo pobijediti. Al' tko god pobijedi, zaslužio je. Nek malo ova država lakih nota čuje i nove mlade kreativne perspektivne bendove.
Step Into Red: Naše jedino očekivanje jest da bude odlična atmosfera i da se svi dobro zabave, a o ulasku u finale nismo razmišljali. Ako uđemo u finale, biti će nam drago da se prepoznao naš potencijal.

Kakvo je vaše mišljenje o dva benda koji će s vama dijeliti pozornicu?

EoT: Mislimo da ono što rade, rade najbolje i žele od sebe najbolje što dokazuje i njihova prijava na ovaj festival. Nadamo se da ćemo s njima podijeliti dobru zabavu i steći nova prijateljstva.
Phaneron: Super bendovi naravno. EoT svugdje sviraju, Step Into Red izbacuje singlove. Čuješ li - Di češ bolje!?
Step Into Red: Drago nam je što ćemo pozornicu dijeliti s dva iskusnija benda od nas te nam se sviđa vrsta glazbe koju oba benda sviraju. Veselimo se zajedničkom nastupu i nadamo se da će biti odlično!

jura // 10/01/2017

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*