home > interwju > Mr. Moonlee (MOONLEE RECORDS)

kontakt | search |

Mr. Moonlee (MOONLEE RECORDS)

LUNAR, ANALENA i DON'T MESS WITH TEXAS prve su akvizicije nove izdavačke kuće MOONLEE RECORDS. Neposredno prije izlaska prvih izdanja na na par pitanja ljubazno nam je odgovorio sam Mr. Moonlee...
[  ]

T. Zašto baš Moonlee Records?

Mister Moonlee: Zato što sam ja gazda, a u biznisu je čest slučaj da se ime daje po gazdi. Npr. iz šou biznisa mi pada na pamet jedan takav primjer - Geffen Records, a da ne spominjem primjere iz drugih branši poput Forda, Kellogsa itd.

T. Prva izdanja su skoro vani. To su dva već etablirana benda na sceni LUNAR i ANALENA i jedan potpuno novi mladi DON'T MESS WITH TEXAS. Kako je došlo do suradnje s njima?

Mister Moonlee: Ekipa iz Lunara i Analene prati me u ovom projektu od samog početka, kada mi je namjera i bila samo izdavanje njihovih albuma. S vremenom su me nagovorili da bi bilo lijepo da se posao i poveća, tj. da pokrenemo neku širu priču. Don't Mess With Texas bio je prvi logičan izbor jer sam pratio rad njegovih članova u njihovim prijašnjim bendovima i znam da se radi o pouzdanim ljudima. Gledao sam ih uživo i slušao njihov snimljeni materijal i u mislima ih vidio u mojoj obitelji.

T. Na koji način će se vršiti distribucija Vaših izdanja?

Mister Moonlee: Na mnoge načine. Preko Interneta tj. putem web dućana kojeg ću uskoro otvorit na svom sajtu koji se nalazi na www.moonleerecords.com. Zatim, preko drugih etiketa rasutih po svijetu s kojima sam već dogovorio poslovanje, da spomenem samo neke: iz Austrije to je Interstellar Records, pa Day After iz Češke, Vlas Vegas i Delboy Records iz Belgije, nekoliko distributera iz Njemačke, Francuske, S.A.D. i Švedske i tako dalje... Na domaćem terenu, tj. u Hrvatskoj i Sloveniji trenutno vodim pregovore s nekoliko etabliranih distributera koji će, pod uvjetom da se dogovorimo, moja izdanja uvesti i u lokalne tzv. mainstream dućane.

T. Planovi za budućnost?

Mister Moonlee: Bliža budućnost će me zaokupiti s promocijom i potragom za što boljom distribucijom ova 3 izdanja. Ona dalja budućnost, pak, prilično je maglovita i u ovom trenutku ne znam kojim smjerom će me voditi.

T. Što bend treba učiniti da dospije na Vašu etiketu?

Mister Moonlee: Mora biti spreman na mnoga odricanja i zaboraviti na pomisao da sam ja tu da njemu udovoljim i da ga učinim rock zvijezdom. To je nešto oko čega će se morat pobrinut sam. U ovo vrijeme hiperprodukcije muzičke industrije i kada je svatko u mogućnosti jeftino se baviti izdavaštvom, kao i u vrijeme kada skidanje nekog albuma s interneta traje 20 minuta, izdavačka kuća poput moje može preživjeti jedino uz bendove koji sviraju velik broj koncerata i koji su voljni uložiti dosta vremena oko vlastite promocije. Da skratim, ono što bend treba učiniti da dospije na Moonlee Records jest da marljivo radi i svira što je moguće više koncerata. Ja, a i moji pomagači, pažljivo promatramo što se sve događa na našoj sceni i ukoliko zapazimo nekog vrijednog izdavanja nećemo se libit napravit prvi korak i prići mu.

T. Kad biste mogli objaviti bilo kojeg glazbenika/grupu na Moonlee Records, koga biste odabrali?

Mister Moonlee: Uh, ne znam, moram priznati da u ovom trenutku ipak više razmišljam o pronalaženju novih zanimljivih bendova, što mi je nekako uzbudljivije i nepredvidljivije, a i u skladu s mojom materijalnom situacijom koja mi u ovom trenutku ne dozvoljava ulazak u pregovore s nekim poznatim bendom. Ipak, s obzirom da se radi o hipotetskom pitanju, olakšat ću si dušu i reći da bih jako volio izdat album grupi Lvmen. Oh, da, to bih jako, jako volio...

T. Adresa, kontakt?

Mister Moonlee: Tko me treba nek' mi piše na moonlee@moonleerecords.com, a može i posjetiti moj virtualni dom na www.moonleerecords.com . Moj život trenutno se odvija na relaciji Zagreb - Ljubljana, pa ako putujete tom cestom možemo se i tamo sresti. Adresa na koju mi možete slati darove jest: Moonlee Records, Pot Na Breg 8, 5250 Solkan, Slovenija.

pedja // 10/11/2004

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Moonlee Records
Pot Na Breg 8
5250 Solkan
Slovenija
moonlee@moonleerecords.com
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*