home > interwju > MOONPALACE RECORDS

kontakt | search |

MOONPALACE RECORDS

Danas Vam predstavljamo nezavisnu španjolsku izdavačku kuću Moonpalace Records koja je proizašla iz web-zina Moonpalace (možda je ovo dobar znak i smjer u kojem bi naš rad trebao kretati!!!). Juanra Prado, glavni i odgovorni urednik spomenutog web-zina i izdavačke kuće, poslao nam je promo kopiju njihove prve kompilacije na kojoj se našlo 18 odličnih pjesama grupa ARCO, THE WALKABOUTS, FOR STARS, COASTAL, ELBA RODA, JACQUES, JULIUSMONK, TEX LA HOMA, HOOD, AMERICAN ANALOG SET, POLAR, RACINGPAPERPLANES, KNIFE IN THE WATER, ZOLA, JACK …
Kako i zašto je uopće došlo do osnivanja Moonpalace recordsa, te kako se naći na nekoj od sljedećih kompilacija ili čak objaviti album na tom labelu objašanjava Juanra.

T. Gdje se u ovom trenutku nalaziš i što trenutno radiš?
J. Hm, pa, u ovom trenu, sjedim za pc-em, pokušavam ga nagovoriti da uradi ono što ja želim ali nekako mi se čini da je to nemoguća misija. Imam mnoštvo ideja u glavi, planovi za budućnost, pokušavam ih potvrditi…. Ali sve je to zraku (kao ljubav).

T. Ukratko nam objasni što te navelo da pokreneš izdavačku kuću?
J. Pa, ideja se javila prije više-manje godinu dana. Imam ezine koji se također zove moonpalace, i u rujnu prošle godine smo slavili prvu godišnjicu pa sam odlučio napraviti nešto posebno. Prvobitna ideja je bila napraviti kompilaciju, nešto amaterski tipa CD napravljen kod kuće ali onda sam počeo kontaktirati neke od svojih najdražih bendova za pjesme i počela sam ih dobivati i bile su to toliko dobre da sam na kraju odlučila da to mora biti oficijano izdana kompilacija umjesto home-made. Raspitao sam se kako to napraviti, kontaktirao foehn records, oni su mi pomogli ... i eto me.

T. Zbog čega baš taj naziv?
J. Moonpalace je ime knjige mojeg najdražeg pisca Paul Austera. Prekrasna knjiga koju bih preporučio svima i ne samo tu knjigu jer su sve Austerove knjige odlične.

T. Prvo izdanje je "A Moonpalace records compilation" sa 18 pjesama na kojoj su zastupljeni bendovi poput THE WALKABOUTS, FOR STARS, AMERICAN ANALOG SET, DAKOTA SUITE, JACK... Na koji način ste odabirali bendove?
J. Uglavnom su to moji najdraži bendovi, pa je odabir temeljen na pregledavanju moje muzike, počela sam razmišljati "koga želim na kompilaciji", i zatim sam stupila u kontakt sa njima. Jako me iznenadilo kad su mi skoro svi odgovorili "da, možemo ti dati pjesmu", i kad sam shvatila kako su dobre sve pjesme.

T. Što bend treba učiniti da dospije na Vašu slijedeću kompilaciju?
J. Ništa specijalno, samo mu se ja trebam sviđati…. I treba pričekati da se skupi još nešto novaca . Sam sam u svemu tome, pa se iz popisa na kompilaciji lako može vidjeti kakvu muziku volim, pomalo tužnu, laganu i prekrasnu...

T. Kad biste mogli objaviti bilo kojeg glazbenika/grupu na Moonpalace Records, koga biste odabrali?
J. Uh…tako teško pitanje….ako moram odabrati samo jednog: Sparklehorse, zaljubio sam se u njih kod "good morning spider", i sve bih dao da ih vidim uživo.

T. 10 najdražih albuma ikad?
- Suede - dog man star
- Low - secret name
- Belle and Sebastian - if you´re feeling sinister
- Sparklehorse - good morning spider
- Family - un soplo en el corazón (spanish)
- David Bowie - ziggy stardust and ..
- James - hits
- Jack - the jazz age
- La Buena Vida - los mejores momentos (spanish)
- Nick Drake - …nemogu se odlučiti, svi njegovi albumi…

T. 10 najdražih filmova?
- a straight story
- fight club
- a fish called wanda
- snatch
- el golpe (ne znam engleski naziv za ovaj, stari film sa Redfordom i Newmanom koji glume lopove koji kartaju..., vjerojatno je ovdje juanra mislio na film Butch Cassidy and the Sundance Kid)
- the big lebowsky
- beautiful girls
- amelie
- bugs
- seven

T. Reci mi nešto što nikad ne bih pogodio o Tebi?
J. mmmm.... možda da ispod ove polagane tužne ljušture …leži tinejdžer koji je obožavao tecnopop ..... pet shop boys, erasure .... vremena se nepovratno mijenjaju.

pedja // 02/10/2003


PS: Za bendove koji misle da bi se mogli naći na sljedećoj Moonpalace kompilaciji, tu je i kontakt: info@moonpalacerecords.com
Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Distribuciju ove izvrsne kompilacije izvan španjolske vrše Boa Melody Bar (UK), Darla (USA), Glitterhouse (Germany), Monitor (Honk Kong), Norman Records (UK), Pop Art (Greece), Popbiz (Japan), Statik Distribution (Canada), Staubgold (Germany), Tonevendor/Claire Records (USA).
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*