home > koncert > VIZA (Los Angeles) @ ATTACK 01.02.2012

kontakt | search |

VIZA (Los Angeles) @ ATTACK 01.02.2012

The Strangest Show on Earth Tour

Skupina međunarodnih glazbenika koja se okupila u Los Angelesu pod imenom
Viza je u srijedu 01.02. održala koncert u Attacku u sklopu njihove europske turneje kojom promoviraju svoj novi album Carnivalia. Kako sami opisuju svoju muziku Viza je putovnica u glazbenom nastojanju koje spaja svoje urotnike, kulturne, duhovne i utjecaje općenito te ih prenosi u savršenoj ravnoteži nostalgije za starim svijetom sa modernim eksperimentiranjem i socijalnim preporodom.
[ viza ]

viza   © nikola predović

Koncert je započeo ranije, nešto malo iza 22h jer predgrupa nije nastupala tako je ovaj sedmeročlani bend otvorio nastup sa svojom ponajboljom pjesmom ''Trans-Siberian Standoff '' sa prošloga albuma ''Made In Chernobyl''. Žestoko od samoga starta, početak koncerta su bazirali na spomenuti album iz 2010g. pa su slijedile ''It's All Wrong'' i ''Viktor'' na kojoj im inače gostuje Serj Tankien (S.O.A.D.) čija se Serjical Strike Menagement brine o karijeri benda a prepoznatljiv je i njegov utjecaj na muziku Vize. Nakon odlične izvedbe ''Viktora'' na kojoj je frontmen i mastermind benda K'noup vrhunski otpjevao i Serjeov dio sljedila je prva pjesma sa ''Carnivalie'' pod nazivom ''Viktor's Sister'' na kojoj su svoje umijeće na gitarama pokazali Shant Bismejian i Orbel Babayan (harmonika, prateći vokal) te Andrew Kzirian na oudu koji vrlo precizno se nadopnjava sa brzim solažama dvojice gitarista radeći zavidne uvode i domišljate i zanimljive melodije koje Vizi daju istočno-europski i ruski melos koji se posebice osjeti na pjesmama sa zadnja dva albuma, a i čitava setlista se bazirala na istim. Tako su slijedile ''My Mona Lisa'' sa prošlog i ''A Magic Ladder'' sa novoga u kojima briljira Andrew na oudu. K'noup se pokazao kao odličan vokalist i frontmen iako mi se činilo da i nije u najboljem raspoloženju, ali zato je pokretačku energiju kroz cijeli nastup davao najmlađi i najluđi član benda Chris Daniel - perkusije, razne udaraljke i šuškalice kao i klavijature te je prateći vokal ili u nekim pjesmama vodeći. Svojim energičnim nastupom taj dečko je podizao atmosferu plešući po cijeloj bini s irokezom i gol do pojasa i on daje taj vrisak koji je zastupljen i prepoznatljiv kroz većinu pjesama te pokriva Jivana Gasparyana jr. koji inače svira duduk i zurnu u bendu ali nije došao u Zagreb.
[ viza ]

viza   © nikola predović

Odlično uigrani grko-armenski etno punk rockeri nastavljaju svoj energičan nastup sa jednom starijom stvari i mirnijeg tempa od ostalih ''Breakout the Violins'' sa albuma ''Maktub'' posvećenoj ženskom dijelu publike da bi se opet vratili na nove pjesme ''Everybody Wants Money!'' povezanu majstorskim spajanjem Kzirianovom ''Oud Opus'' sa ''Shall We Reign Dance?'' u kojoj se ističe opet neumorni Chris Daniel kojeg ima svugdje i u vrhuncu same pjesme njegov vrisak : ''Reign Dance!'' se čini kao i vrhunac čitavog koncerta ali ne, dečki neumorno šibaju dalje. Vraćajući se na prošli album u ''Napoleon Complex'' koja zvuči kao vesela borbena pjesma a koncert privode kraju sa novim stvarima ''Poor Pete'' u eksploziji gitara i ''Meet Me At The Troubadour'' koja u biti opisuje jako dobro njihove nastupe. Odsvirali su još spooky stvar ''Fork In The Road'' i fantastičnu ''Uzbek Brothel'' sa K'noupovim ponosnim: ''What's the deal now?'' u refrenu kao da se obraća oduševljenoj i rasplesanoj publici, jer ta pjesma vas jednostavno nosi.
[ viza ]

viza   © nikola predović

Odličan izbor za kraj i kada su se mislili oprostiti sa publikom to im naravno nije uspjelo bez bisa na koji se vraćaju rekavši da će odraditi još jednu misleći na ''Carnivalia'' naslovnu zadnjeg albuma, ali ponešeni ovacijama iz publike i dobrom rakijom i pivom sviraju još. Tako se bis produljio na dodatne polasatne svirke i tu su između ubacili i singl ''Bake Me In The Clouds'' koje nema na albumima i koja je prava poslastica uživo i kao da se čude sami sebi da i dalje sviraju i da publici nije dosta odrade i novu ''Things Are Awkward'' na kojoj opet vrišteći Danielov vokal podiže ionako zagrijanu atmosferu iznad plafona prostorija Attacka kao i ''Sparring'' koja zvuči dosta moćno, energično i zabavno u isto vrijeme sa malo nasilnijim tekstom.

Pohvale za odličnu ritam sekciju. Hiram Rosario na bubnjevima i basist Alex Khatcherian su cijelo vrijeme bili na vrhuncu i bez greške držali tempo davajući prostora ovim zanimljivim muzičarima da se predstave hrvatskoj publici u najboljem mogućem svijetlu. Kvalitetan koncert, odličan i jako zanimljiv i specifičan bend koji ne možete često sresti čiji su članovi dijelom dosta pristupačni i skromnii iako su rasprodali svoju američku turneju i sad se uigrano i samostalno predstavljaju europskoj publici koja ih je ranije mogla vidjeti kao predgrupu Serj Tankienu na njegovoj solo turneji. Nakon 12 godina djelovanja, 4 albuma i 2 ep-a ova koncertna atrakcija je spremna na globalno osvajanje novih fanova u čemu vjerujem će uspjeti.
[ viza ]

viza   © nikola predović

Ovo je meni osobno bilo upoznavanje sa bendom čije sam zadnje albume čuo i kao i Gogol Bordelo ovo je vrhunska koncertna atrakcija koja neumornim i zanimljiv nastupom uz kvalitetan zvuk i preciznu izvedbu dižu etno punk rock na nivo više. Napokon su bili i u Hrvatskoj i nadam se skorom ponovnom dolasku, jedino što će tad vjerojatno nastupati u nekom većem prostoru. Attack je bio dobar izbor za upoznavanje jer je bio dobro popunjen i atmosfera je bila na nivou same muzike.

sensimillax // 06/02/2012

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*