home > koncert > Tuborg Open Fair: Dan prvi - Let3, Partibrejkersi, Pozdrav Azri, Luxus Lord @ Šalata, 13/06/2013

kontakt | search |

Tuborg Open Fair: Dan prvi - Let3, Partibrejkersi, Pozdrav Azri, Luxus Lord @ Šalata, 13/06/2013

LetiAzraBrejkers

SCENA NULTA

"Kao što to pjesnik reče
Sudbina se poigrala udijelivši mi ljubav s tobom, moja draga"


Kao u filmu Čarobnjak iz Oza ona black and white scena, čeka se twister. Šalata puna mlađarije, dvadesetogodišnjaka, tu i tamo koji zreliji lik zapeo u prošlosti i već poprilično nalizan alkohola pleše na tribinama svirajući zračnu gitaru. Ali opet, zbog ranog početka Pozdrava Azri u 19.30h, "klizalište" poluprazno. Cijena karte popularna, plan I program koncerta lijepo zamišljeni.
[  ]

Odabir bendova standardno dobar, tj. provjeren, u koje se nesumnja da će podići atmosferu i zaluditi još jednom Zagrebačku publiku. Mana programa je rani početak koncerta gdje su "poginuli" prvi bendovi. Obavezno predgrupe stradaju u ovakvim situacijama pa je tako bilo i sa LuxusLord. Jedna od nuspojava prethodnog zaključka - došavši vrlo kasno, tek pred kraj njihovog nastupa, i ušavši u klizalište nisam ih niti primijetila te sam pomislila kako imaju ton probu a ne nastup.

SCENA PRVA- naš susret

"Zavolio sam te na prvi pogled
Ti si znala svoj put
Ne gubeći iz vida što želiš
Ko bi reć"
[ pozdrav azri ]

pozdrav azri

Pozdrav Azri je jedna nostalgična "bezŠtulicevska" tvorba koja kad je sama na sceni funkcionira poprilično lijepo, ali kao dio programa ta romantika mrvicu izblijedi. U mraku manje dvorane I Domagoj Vorberger podsjeti na Štulica,a hitovi te lijepo povuku. Na Šalati je sve bilo korektno, ali ne I osobito. Starijim fanovima se posebice dojmila ipak prezentacija songa Iggy Pop. Što zbog nostalgije za starijim bratom, sestrom kojih možda više nema a nekad su bili zaluđeni njome. A možda I zbog recesije kada svi sanjamo da imamo bogatu tetku iz njujorške države. Kako bilo ovaj song je obilježio generaciju.
[  ]

SCENA DRUGA

"Izgledala si promijenjeno igrala čudno
A da ja nikad ne saznam zašto"
[ partibrejkers ]

partibrejkers

Partibrejkersi nisu rijetki posjetioci kod nas. Zadnji put u Tvornici izgledali maestralno, ali u ovoj kombinaciji ne. Tu se vidio njihov ponavljajući repertoar, u kojem nema promjena u prezentaciji. Netko bi rekao oni su svoji - da jesu, a netko bi rekao ponavljaju se - u svakom slučaju - sterilni su. Istina je oni su uvijek iznadprosječni, ali se ne mijenjaju Vrijeme je za njih stalo. Cane je pravi showman s briljantnim mini satirama o Hrvatima I rock and rollu,o ulasku u EU I kako smo onda naje... s famoznom izjavom "Evropa Grob nam kopa....živjelo bratstvo i jedinstvo....itd."
U ovo vrijeme blizu 21h publika već solidno napunila pod dečkima rođenim u '60 tim.A Bg tim je otprašio svoje bez pardona I otišao u noć. Bez bisa. Pazilo se strogo na satnicu, a ne na model koncerta u kojem je bis jedna moćna cigareta nakon dobrog snošaja u kojem iznova doziviš svoje prošlo iskustvo, a ona prema van bi izgledala kao dim cigarete između svake scene poput Nicolasa Cage-ove u filmu"Wild At Heart".

SCENA TREĆA

"Dušo lagala si kad si rekla da me voliš
A ja nijesam imao razloga da ti ne vjerujem jer ja ću radije živjeti bez tebe
Nego slušati tvoje laži"
[ let 3 ]

let 3

Zadnji su nastupili Let3 koji su se pokazali kao dečki koji prate trendove. Izašli su kostimirani kao svećenici, da bi završili u svojim standardnim razgolićenim "odijelima". Njihova svirka je jaka I moćna, oni se svaki put pripreme u malo drugačijem aranžmanu,sa ispremiješanom I drugačijom CAST listom. Publika je bila u naponu. Izveli su premijerno I stvar LET-a 2 "Punjetu" (što kod otočana znači - produkt muškog snošaja, iliti sperma). Falio je opet bis, jer je to dalo dojam o uštogljenosti cijelog festa koji je vise vukao na tročinsku predvidivu kazališnu predstavu.

SCENA ZADNJA

Dorothy je došla doma, nema oko nje Limenka, Strašila i Lava, vrti film kako joj je bilo u Ozu (Salati).
[ let 3 ]

let 3

Bilo je tu I twistera (Pozdrav Azri), predvidivih zlih vještica (Cane I Partibrejkersi) ali I prekrasnih dvoraca, cvjetnih koloriranih polja (LeT3). Prica je bila kompletirana.
Koncert je bio sadržajan, ali ne I konstantan, kad se sve stavi na kup - rani početak i bisevi su uzeli jedan dio čarolije. Ipak ovom gradu treba ovakvih događaja, a I Šalata ima taj jedan karakteristični profani ugođaj koji se koncertno previše ne rabi . Zadnji put bijah na Poguesima I bilo je jako inspirativno, I pored Shaneove prepijanosti. A Čarobnjak iz Oza je lijepo objasnio ovaj koncert u ovom filmu bi ponekad poželio završiti svatko od nas.

Goldie Kless i

bubimirka // 15/06/2013

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*