home > koncert > RHCP World Tribute @ Rock Klub Ribnjak, 04/10/2013

kontakt | search |

RHCP World Tribute @ Rock Klub Ribnjak, 04/10/2013

RHCP World tribute band zapalio je Zagrebačku publiku!

2010. godine oduševili su nas izgledom, nastupom i odličnom atmosferom u Boogaloo-u, a nisu nas razočarali ni ove godine u malo drugačijoj postavi u rock klubu Ribnjak, naprotiv.

Za početak, da spomenem nekoliko stvari o bendu, osnovani su 2003. godine u Sao Paulu, postavu benda birali su fanovi diljem svijeta. Ovo je jedini bend koji ima titulu "world tribute" radi internacionalne postave, pa da krenemo od glavnog majstora koji i najviše brine o tome da fanovima prenese gotovo identičan nastup i energiju naših idola.
[ rhcp world tribute ]

rhcp world tribute   © vlatka bajcer

Luiz Fernando Oliveira aka Anthony, pjevač koji dolazi iz Brazila, izgleda gotovo identičnog Tonyevom, od frizure, brkova, tetovaža, pokreta, outfita pa sve do glasovnih karakteristika. Kada se stvori pred Vama prvo što vam prođe kroz glavu mora biti nešto poput "Hmm, da nije ovo stvarno pravi mr. Kiedis?". Iako on tvrdi da je samo fan papričica, svima nam je jasno da je puno više od toga. Na stageu vjerna kopija slavnog vegetarijanca, kada show završi pretvori se u simpatičnog ,pristupačnog, vrlo dragog i skromnog momka.
[ rhcp world tribute ]

rhcp world tribute   © vlatka bajcer

Jose "Ze" Ganchinho mali zvrkasti basist ljubičaste kose dolazi iz Portugala. Ovaj dvadesetdvogodišnji hiperaktivac osvojio je naša srca ne samo odličnom svirkom i energijom, već sjajnim smislom za humor i trudom da nauči naš jezik. Jedne od njegovih slavnih rečenica su "Sljedeće skretanje lijevo"  koju je naučio slušajući GPS tijekom putovanja, te "Ja sam sladak" koju je otkrio nakon koncerta na afteru te nas time dodatno rastopio. Ostale neću baš spominjati jer bi zahtjevale cenzuru
Slijedi sramežljivi gitarist Nicola Buttafuoco, naš susjed iz Italije. Ovaj povučen mladić neodoljivo podsjeća na Frusciantea izgledom, karakterom i nastupom.
Šećer na kraju je naš dragi susjed s druge strane, Dragan Jovanović. Ovog (ne)normalnog bubnjara znamo još od prije, mogli smo ga vidjeti na odličnim svirkama sa srpskim Rhcp real tribute bendom, 16 osam 23, (ne)normalni b(r)and Balašević tribute ,Rage against machine tribute. Ovaj vrlo ambiciozan bubnjar i prije svega obiteljski čovjek, stvorio je dobru atmosferu prije i poslije koncerta. Nevjerojatno je koliko taj čovjek pršti pozitivnom energijom.
[ rhcp world tribute ]

rhcp world tribute   © vlatka bajcer

Krenimo sad napokon na koncert. Rulja se počela skupljati već oko 9, prvo da pohvalim klub na odličnom Ribnjak Happy Houru, koji nam je pružio veliku ponudu pića po vrlo pristupačnim cijenama od 19 do čak 23 h. Završetkom tog Happy Houra počela je i naša avantura. Dragan, Nicola i Ze zagrijali su nas za početak, a onda se stvorio i Luiz te bacio publiku u delirij hitom sa najnovijeg albuma "Monarchy of Roses" . Osim novijih hitova, svirali su i starije stvari poput "Blood Sugar Sex Magik" , "Right on Time" , "Under the bridge ", " If You Have To Ask" te naravno "By the way" . Playlista je bila odlična. Nema potrebe više ni govoriti o tome koliko je dobra bila atmosfera, koliko su energije uspjeli prenijeti na publiku unatoč prenatrpanom rasporedu koncerata (doslovno dan za danom u različitim državama) rasplesali su nas do krajnjih granica. Tijekom koncerta bilo je nekoliko sjajnih jamova gdje su do izražaja došli Nicola sa svojim zavidnim setom pedala i nevjerojatnim akrobacijama gitarom te Ze koji je skinuo Flea-ev svaki pokret, dok je Dragan svemu tome pridonio odličnim ritmom.

Na bis su došli sa pjesmom na koju su Peppersi napravili cover slavnog Stevie Wondera "Higher ground", uslijedila je "Sir Psycho Sexy", za koju smatram da je dovela publiku do vrhunca te na kraju neizbježna "Give it away".
Luiz se zahvalio, naklonio i zapljeskao ljudima te brzo nestao u publici prema backstage-u, dok nas je ostatak benda počastio s još nekoliko minuta vrhunske muzike.

Ovaj tribute bend pružio je Zagrebu doživljaj koji se itekako može mjeriti sa originalom. Ako ste bili tamo i zatvorili oči na nekoliko sekundi kroz krv vam je prostrujala prava Peppers energija, ništa niste izgubili ni povratkom u stvarnost, jer ono što se nalazilo ispred vas je bilo nevjerojatno. RHCP world tribute by Organic's okupio je mlađe i starije fanove iz više krajeva Hrvatske, širio ljubav i dobre vibracije među ekipom što cijenim najviše od svega. Svi koji nisu bili u mogućnosti prošle godine posjetiti pravi bend, vjerujem da su si nadoknadili ovim.
[ rhcp world tribute ]

rhcp world tribute   © vlatka bajcer

Nakon koncerta družili smo se i zabavljali do ranih jutarnjih sati. Ovo je definitivno iskustvo koje bi bilo šteta propustiti, zato sve lijene guzice koje su doma grijale kauče mogu samo žaliti, ali neka, kako su nam oni rekli vidimo se opet u 2014., pa svakako treba nadoknaditi/ posjetiti opet.

Nakon svega htjela bi zahvaliti rock klubu Ribnjak na odličnoj ponudi te organizaciji i simpatičnom osoblju, menadžeru RHCP world tributea Nenadu Jelenkoviću koji nam je omogućio da ih gledamo i u Zagrebu , te naravno najboljem tribute bendu općenito . Bilo je super i vratili ste nas doma sa još jednim predivnim iskustvom.
Za kraj Vam ostavljam objavu na RHCP World tribute facebook stranici, koja potvrđuje prije spomenuti povratak na Europsku turneju ;)

"Thanks for All EUROPE !

The tour 2013 is ended and we already Miss All of You.

Thanks for the love, the amazing concerts, great and rare moments and for the opportunity to share with you this love we feel for the Red Hot Chili Peppers.

See you in 2014 !"

LP do sljedećeg puta!

Vlatka Bajcer

terapija // 08/10/2013

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 18/04/2024 | zg, močvara
    sleepyheads (zg)
    alaska blue (ita)
    regen (slo)
  • 18/04/2024 | zg, vintage industrial bar
    eva braun (bečej)
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*