home > koncert > GIRLS AGAINST BOYS, DISKODELIJA @ Močvara, Zagreb, 07/12/2013

kontakt | search |

GIRLS AGAINST BOYS, DISKODELIJA @ Močvara, Zagreb, 07/12/2013

Zadnji koncert koji su odsvirali ovdje, održao se prije nešto više od osam godina u prekrcanom KSET-u, i vjerujem da je dosta ekipe koja je tada bila na njihom koncertu, ovu večer bila i u Močvari. Gužva pred klubom prije 22h govorila je kako će se do početka njihovog nastupa klub kompletno napuniti, a tako je i bilo.
[ diskodelija ]

diskodelija   © vedran matica

Uvod u večer pripala je Diskodeliji. Šibenskom bendu koji je aktivan od 2009-te, no za čudo, gotovo nikakvih podataka o njima ne može se pronaći na netu. Iz najave saznajem kako im je s ovom postavom ovo bila tek druga svirka. I odmah predgrupa GvsB, nije loše. A boga mi svoju ulogu su, barem po ono kratko nastupa koji sam uspio uhvatiti, opravdali. Čvrsto zvuče, sa primjesama noisea, no istovremeno melodično i plesno. Uz dvije gitare, bas i bubnjeve, tu je i jedna simpatična cura na klavijaturama i zbilja mi je čudno da za ovaj bend nikad prije čuo nisam. Nadam se da će se ubrzo vratiti jer po onome što sam čuo, vjerujem da bi zagrebačka publika koja puni klubove u kojima nastupaju npr. She Loves Pablo ili Muscle Tribe of Danger and Excellence, zasigurno u velikom broju došla i na njihov koncert, makar se ne nalaze baš u istom fahu.
[ diskodelija ]

diskodelija   © vedran matica

Nakon kratke pauze, na binu se penje poznata nam četvorka i show počinje. Kad su još žarili i palili, to jest na prijašnjih dva nastupa 2002-ge i 2005-te u Zagrebu, svaki put bio sam spriječen. Pa čak i onda kad su neki od članova posjetili Zagreb u sklopu projekta Paramount Styles, no za ovaj večeras, nije bilo te sile koja bi me živog preusmjerila na neko drugo mjesto doli Močvare. Rekao bih kako bend danas, barem u Zagrebu i nema toliko ''mladu'' publiku s obzirom na to koliko se mlađahnih lica te večeri moglo vidjeti u Močvari. Mahom je to bila starija ekipa koja je devedesetih slušala Lizarde, Fugazi ili upravo njih.
[ girls against boys ]

girls against boys   © vedran matica

Uglavnom, to nikom nije bilo niti bitno, no dočaralo je barem koliko su utjecajan bend bili 90-tih kad su izdali svoja prva tri albuma i za sobom ostavili trag kojeg i dan danas prati dobar broj bendova. Na set listi našlo se materijala koji bi lako mogli opisati kao ''best off'' i makar neke osobne favorite nisam uspio ćuti, našli su se tu i nezaobilazne ''Kill the Sexplayer'', ''Basstation'', She's Lost Control'' i ostali hitovi, no predstavljen je i dio novog materijala sa ovogodišnjeg EP-a što dokazuje kako su i danas sposobni napraviti jednako dobru mjuzu koja ne zvuči nikako drugačije, nego baš kao GvsB.
[ girls against boys ]

girls against boys   © vedran matica

Tokom nastupa sam se smjestio točno na sredinu kluba, ne bi li bolje upio sve čarolije koje su u stanju proizvesti dva basa i McCloudova gitara i glas, no nekako kao da mi je dumilo u ušima. Situacija je trunku bila bolja na kraju dvorane, pa sam od tamo i pogledao ostatak nastupa koji je završio sa dva bisa. I sad... žao mi je ko psu što ovaj nastup ne mogu usporediti s nekim od prijašnjih koje su odsvirali u Zg-u, no i zbog ovog sa sigurnošću mogu reći da nisu nipošto ''otpisani'' bend.
[ girls against boys ]

girls against boys   © vedran matica

Dapače, GvsB četvorka danas izgleda da rastura istom snagom kojom su to radili i zadnja dva desetljeća. Moram naglasiti i već klišeiziranu izjavu, vjerojatno u ime svih koji su te večeri bili u Močvari, da možemo biti sretni što u našem selu imamo dečka koji je dovoljno zaluđen glazbom i što još uvijek dovodi ovakve odlične bendove, unatoč svim preprekama na koje nailazi tokom svojeg rada. I kako je naš Sale, koji se uz nekolicinu terapijske ekipe te večeri smucao Močvarom, još 2002-ge rekao, ''Jebe se meni, ja sam ih vidio!:)'' to isto konačno mogu reći i ja.

mario m. // 10/12/2013

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*