home > koncert > Bryan Adams @ Arena, Zagreb, 13/12/2023

kontakt | search |

Bryan Adams @ Arena, Zagreb, 13/12/2023

Koga god da pitam svi su se odlično proveli i imaju samo riječi hvale za Adamsa. Kako i ne bi, čovjek je izašao na pozornicu na vrijeme (pet minuta simo tamo), odradio s pratećim bandom glavni set od 28 pjesama, plus još bis solo od 3 pjesme, bez pauze, bez filera, svaku pjesmu otpjevao i odsvirao, čak i skakao po pozornici, imao interakciju s posjetiteljima, znao je u kojem se gradu nalazi, nakon toga još odradio meet and greet (najavljeno od strane PDV recordsa mogućnost za cca 100 posjetitelja) i oduševio sve sa svojom jednostavnošću i prizemnošću. Uprkos svemu tome u Arenu je moglo stati još dosta ljudi.
[ Bryan Adams@Arena Zagreb ]

Bryan Adams@Arena Zagreb   © Edita Sentić

Turneju So happy it hurts u sklopu koje ga imamo gledati, 6 godina nakon zadnjeg posjeta Hrvatskoj, započeo je još početkom prošle godine a nastaviti će istu i iduće godine. Čovjek živi za muziku. Dokaz tome je i kako je sam rekao 16 objavljenih album, definitivno dovoljno materijala za popuniti 2 do 2 i pol sata koncerta. Da svira samo radi novaca ne bi rekla jer je Adam po svemu što se zna o njemu bez skandala i rasipničkog života a o minulom radu bi se mogla
[ Bryan Adams@Arena Zagreb ]

Bryan Adams@Arena Zagreb   © Edita Sentić

Bez predgrupe, nakon playliste koja je uključivala grupe poput War on drugs, nekoliko minuta prije 8 u dvoranu je pušten oldtajmer nalik onom iz spota So happy it hurts. Da pojasnim, oldtajmer je bio balon koji je letio iznad publike a njime su upravljali dronovima. Toliko o spektakluku. Ostatak vizualne kulise koncerta činili su video klipovi i live snimke publike koja pjeva i pleše uz Adamsa i ekipu.

Koncert prema poznatoj setlisti započinje pjesmom Kick Ass. Kao svojevrsni uvod u večer koja započinje pušta se naracija o propasti glazbe s početka istoimenog spota koju govori John Cleese (poznati montypaytonovac) u ulozi starog proroka, mi ga ovaj put ne vidimo samo čujemo. Produkcija se pobrinula i za titlove na pozadinskom platnu za slučaj da ima onih koji ne razumiju engleski. I tu sve kreće. Nižu se više i manje poznate pjesme iz Adamsove karijere. Od onih malo više hard pop rock s prepoznatljivim rifovima poput Run to you, Summer of 69 i 18 till I die do balada Please forgive me, Straight from the heart i Inside out.
[ Bryan Adams@Arena Zagreb ]

Bryan Adams@Arena Zagreb   © Edita Sentić

Prije izvedbe It's only love prisjetio se nedavno preminule Tine Turner, zahvalio joj se na pomoći na početcima karijere kada je imao samo 24 godine i naglasio kako je njenim odlaskom izgubio prije svega prijateljicu. Bilo je još takvih trenutaka, zahvalio je i svojim roditeljima, preminulom ocu i majci koja se s njim pojavljuje u spotu So happy it hurts. Skromno nas je podsjetio na događanja u svijetu i kako trebamo misliti na one s manje sreće i zagrliti nama drage ovih blagdanskih dana. Na kraju nam je pričao o kćeri koja mu na telefon odbrojava dane do Božića i na tu notu je zaključio koncert svirajući na akustičnoj gitari svoju pjesmu Christmas time.

Bilo je tu još zabavnih trenutaka, kada je izazvao publiku da plešu čim bolje mogu i kratki set kad je svirao po željama fanova, nešto kraće nego na koncertu u Beogradu ali opet mogli smo čuti Night to remember, Inside out i All I want is you.
Jedan od najupečatljivijih trenutaka koncerta bio je kad je predstavio svoj novi live album sniman u Royal Albert Hallu u Londonu s kojeg je ˝skinuo˝ Thought I Died and Gone to Heaven i (Everything I do) I Do It for You. Na potonjem je pjevala cijela dvorana. Kako i ne bi, tom je pjesmom Adams rušio sve rekorde 1991. Naime pjesma je provela 16 uzastopnih tjedana na broju jedan Billbordove ljestvice hitova u Ujedinjenom Kraljevstvu, a u SAD-u sedam.
[ Bryan Adams@Arena Zagreb ]

Bryan Adams@Arena Zagreb   © Edita Sentić

Za uspordbu Harry Styles sa As It was proveo je 10 tjedana na vrhu top ljestvica singlova. Osim te Adam je napisao još nekoliko vrlo uspješnih soundtrack pjesama s Muttom Langom i Michael Kamenom (Have you ever really loved a woman, All for love itd.) . Surađivao je i pisao pjesme velikanima poput Kissa, Roda Stewarta, Stinga, Montley Crewa, Rogera Daltreya, Tini Turner, Bonnie Raitt i drugima.
Adamsa je na zagrebačkom koncertu pratio bend sastavljen od vrhunskih glazbenika, gitarist Keith Scott, klavijaturist Gary Breit, basist Solomon Walker i bubnjar Pat Steward.
Nina KC

nina // 15/12/2023

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Fotke stižu kad ih gosn Brajan odobri...
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*