home > koncert > Trnjanski krijesovi, 31/05/2008, Savski nasip

kontakt | search |

Trnjanski krijesovi, 31/05/2008, Savski nasip

Zagrepčani i zagrepčanke svih dobnih skupina uživali su u subotnjem sunčanom poslijepodnevu na savskom nasipu. S jedne strane nasipa bakice i gospođe srednjih godina uživale su u razgledanju i kupovanju cvjetnih aranžmana na izložbi cvijeća i zelenila ˝Floraart˝. S druge strane nasipa obilježavali su se tradicionalni ˝Trnjanski krijesovi˝ koji su bili privlačniji populaciji sklonoj: čevapima, kobasama, kokicama, pivi i ostalim prehrambenim proizvodima.

Osim ljubitelja klope i cuge svoju zabavu su tu našli i oni najmlađi vrišteći i trčeći po livadi između nasipa i rijeke Save do mile volje. U blizini stage-a održavalo se natjecanje modelarski izrađenih zmajeva što je privuklo pažnju starijih klinaca i njihovih staraca. Sve u svemu osjetilo se dobro raspoloženje u zraku, osmjesi na licima odavali su zadovoljnu masu u opuštajućem ozračju.
[ sheitans ]

sheitans   © damir

Kako se spuštao mrak tako se stvarala smjena, najmlađi su otišli u krpe, a njihova mjesta su popunjavali teenager-i i oni nešto stariji koji nisu preboljeli virusnu upalu rock n rolla te ostali i dalje vjerni pacijenti.
Akrobatske vještine sa vatrom trojice mladića obočenih u crno ispred stage-a i lagano erotski ples kan kan plesačica na bini bili su dio programa najavljenog od miss Lollobrigide vrijedan pažnje do početka nastupa Županjskih Sheitansa.

Svi oni koji u svojim kolekcijama ploča ili cd-a posjeduju pjesme: Majki, Kojota, Partibrejkersa, Stoogesa vjerujem da su jednosatnim nastupom Dejana (vokal i gitara) i ekipe primjetili kvalitetu njihovih pjesama i zapamtili ime Sheitans.
Pjesme: Idem dalje, Mi djeca iz kolodvora Zoo, Tko sam ja pružaju istu energiju i skladalačku strukturu poput nabrojanih bendova koji su svojim karijerama dali pečat poimanju rock n rolla. Lice s tjeralice, Trebam te, Idem k tebi te ostale odsvirane te večeri sadržavaju rifove i solaže (Nenad Dujmić) čistog i punokrvnog rock n rolla kojeg su vrlo dobro prezentirali pred sve brojnijom publikom. Trenutni status ponajboljeg demobenda izlaskom prvog albuma biti će bitno promjenjen, predosjećam da će uz ponovo uskrsle Majke, Sheitans-i imati vodeću ulogu na hrvatskoj rock n roll sceni.
[ psihomodo pop ]

psihomodo pop   © damir

Kratki prikaz cabare plesa gdje su djevojke oskudno obučene podigle atmosferu kod muškog djela publike bio je uvod u vrhunac večeri koncert Psihomodo pop-a. Od početne Telegram Sam koncertni repertoar Gopca i družine bio je baziran na uspješnicama s prva četri albuma: Godina zmaja, Tko je ubio Mickey Mousea, Sexy magazin i Srebrne svinje koji su snimljeni u najkreativnijem periodu grupe.
Prije dvadeset godina nastupili smo na trnjanskim krijesovima, tad sam si slomil nogu! Prisjetio se Gobac svojih akrobatskih vratolomija s nesretnim završetkom.
Frida je bila moja kraljica, Ja volim samo sebe, O slatka slatka mala Ramona, pjevalo je mnoštvo zajedno sa Gobcem nizajući hitove koji su obilježili karijeru benda.
Da čujem kako curice vrište, a sada dječaci bacao je Gobac stare fore (za nas starije) međutim mladi naraštaji su oduševljeno vrištali, što bi značilo da su usprkos kreativnoj krizi posljednjih godina pjesmama starijeg datuma: Pinokio, Sexy magazin, Osjećam se haj mozak baj baj stekli nove mlade poklonike koji se odvaljuju na njihovu punk-rock kombinaciju.
Skini se! Skini se! Začuo se ženski glas, da bi trenutak kasnije i ostatak ženskog dijela prihvatio skandiranje. Smiren Gobac koji godinama plovi bračnim vodama na iznenađenje mnogih nije mogao odoliti molbama te je odlučno pokazao svoju stražnjicu kao u vremenima kada je strptiz frontmana Psihomodo pop-a bio sastavni dio scenskog nastupa.
Ako ste kojim slučajem s pivom u ruci bili na krivom mjestu kada su bile izvođene stvari Nebo i Bože čuvaj psihomodo mogli ste lako ostati bez dragocjenog napitka poliveni od glave do pete jer je u tom periodu u publici dominirao legendarni ples punkera (POGO), u kojem nije svrha naučiti korake već ne naći se na podu i osjetiti kako drugi koračaju po vama prilikom skakanja i naguravanja, zanimljivo je što nakon takvog načina izbacivanja energije iz sebe niko nije ozlijeđen.
[ sheitans ]

sheitans   © damir

Da ne bi koncert protekao u antologijskom ozračju, izveli su premijerno dvije nove pjesme (jedna je posveta grupi DOORS) koje će se naći na novom albumu.
Ako je suditi po tim pjesmama novi album bi mogao biti nabijen žestokim punk-rockom, što se i očekuje od grupe Psihomodo pop.

damir // 03/06/2008

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*