home > koncert > VEEEELIKI VIKEND "DAN GRADA ZAGREBA" (30.05.-01.06.2003.)

kontakt | search |

VEEEELIKI VIKEND "DAN GRADA ZAGREBA" (30.05.-01.06.2003.)

Protekli vikend u Zagrebu obilovao je koncertnim događanjima. Tako je u petak u KSETu nastupio zabavljač MAMBO KURT, u PAUKu "najbolji hrvatski izvozni proizvod" BAMBI MOLESTERS potpomognuti sa "slovencem" CHRISom ECKMANom, u Močvari amerikanci LEFTOVER CRACK i austrijanci ANTIMANIAX i GENERATION GAP, a na Trgu bana Jelačića "krema" HR-scene.

Od svih njih odabrao sam VEEEELIKI besplatan koncert na Trgu. Koncert koji su nam podarili Grad Zagreb, u sklopu Dana grada, i Radio 101, povodom selidbe na njihovu izvornu frekvenciju - 101 MHz. Na neki način osjećao sam grižnju savjesti zbog izostanka s njihovog VEEELIKOG demonstrativnog skupa '97 na istom Trgu. Tada sam pravilno odlučio i otišao u Ljubljanu na JSBX. Šteta što i sad nisam bolje razmislio prije definitivne odluke. No bilo je najavljeno nekoliko bendova koji su me zanimali, stoga sam u dobrom društvu stoički podnio verbalne ispade VEEELIKIH voditelja, kao i neke dijelove tog VEEEELIKOG open-aira.

Većinu voditelja spomenutog radija već jedva podnosim samo slušajući ih. Čast izuzecima. A kamoli još i gledajući ih u njihovoj punoj narcisoidnosti.
Početak nije mirisao na dobro. U predviđeno vrijeme za početak (20:20h) tog VEEEELIKOG događaja Trg je bio poluprazan, a na terasama raspoređenim uz Trg bilo je i mjesta za sjesti. Iskoristili smo priliku i sjeli u ultrabezobraznoskupi BAN CAFFE (sok 18kn, a pivo (malo) 18-25kn). No, najbolja mjesta se uvijek i svugdje dobro naplaćuju!!!

Pa krenimo. CUBISMO su bili dosadni do bola. Srećom, svaki je bend imao prilike cca 15 min pokazati što (ne)zna. 1000$ potpomognuti JIMMYem STANIĆem, na kraju se pokazalo, bili su osvježenje večeri, dok su razvikani EDDY&DUS bili totalno razočaravajući.
Mladi rege bend BRAIN HOLIDAYS ni sami nisu bili svjesni zašto su tu, a tako su i zvučali. KAWASAKI 3P su bili tu, jer su trenutno "špica" bend u hrvata, a i zato jer umjesto "Antonija" mogu otpjevat "Stojedinica". U ostatak svog vremena ugurali su "Snifa san glu" (poluobradu Dean Dvornikove "Samo za nju"), "Čik u oko (burek s mesom)" s Kasumom Canom kao glavnim vokalom, te izborenu "Malo vas je malo vas je pičkice". Nažalost, ni desetak godina nekima nije dosta da nauče svirati, stoga je i dobro da nisu odsvirali svoj VEELIKI hit "Kak si? Pa tak!". Prilično raštimani i neusvirani, na taj način nisu me do kraja pokolebali i još uvijek smatram da su osvježenje koje je prijeko potrebno HR-sceni.
PSIHOMODO POP su s "Osjećam se haj", "Fridom" i "...pjesmom o VEELIKOM umjetniku, čovjeku... " "Ja volim samo sebe" uspjeli pokrenuti učmalu publiku. A Gobac se u samo tri pjesme uspio skoro do kraja skinuti, unatoč činjenici da mu je škemba (brenka, pužla) i više nego lijepo vidljiva. Iskoristio je priliku i najavio njihov VEEELIKI solo koncert s gostima povodom dvadesetgodišnjice sviranja benda.
Nastup GUSTAFA nakon PSIHOMODA pokazao se kao loš potez, jer GUSTAFI unatoč svojoj razigranosti i veselju nisu uspjeli održati razinu atmosfere na kakvu su naišli. Iza njih, LET 3 su i bez brnjica i bez perja, pokazali ko je još uvijek suvereni vladar HR-rock scenom, bez obzira na neuspjeli pokušaj pretvaranja dijela pjesme "1, 2, 3, 4, izgubljeni" u "1, 0, 1, imamo ga". U najmanju ruku čudan odabir bio je ostaviti ŠAJETU za kraj. Stoga njemu nije preostalo drugo nego odigrati na sigurno i početi s "Košuljom plavom", pa nastaviti s "Parti za ekipu"... Da je bilo "Cice i guzice", više bi ga volio, ovak mi ostaje samo simpatičan vodenjak.

Na kraju ostaje "gorak okus", jer stojedinica definitivno nije što je nekad bila. Najavljivani VEEEELIKI vatromet i VEEEELIKA pozornica s VEEEELIKIM razglasom i nisu bili baš tak VELIKI, a podatak da je Trg s polupraznog, na kraju dospio do polupunog govori baš sve. Nema više '97, nema više demonstracija, nema više stotisuća ljudi na Trgu, a kamoli stoijednutisuću... E, da. Najveća euforija bila je kad su s razglasa pripustili "Dinamo ja volim! "!?!?!?!?

Kao što to obično biva, svaki takav skup zanimljiv je i za VEELIKE face. Tako Milan Bandić nije odolio da se ne pojavi na pozornici i bude izviždan po ko zna koji put. Ćiro je bio pametniji i "inkognito" je kružio oko pozornice, kao i Ministrica obrane, te mnogi drugi.
U subotu je Grad Zagreb, opet povodom svog Dana, odlučio podariti svojim stanovnicima još jedan besplatan koncert. Ovaj put u pitanju je bila svjetska etno zvijezda NATACHA ATLAS, a koncert je održan u Tvornici. Za upad su ipak trebale "pozivnice", pa tu dolazim do pitanja, zašto i ovaj koncert nije održan na Trgu, jer je pozornica bila montirana i postavljena dan prije. Trebalo je samo doći tamo i prištekati se. No to je vjerojatno samo organizatoru jasno.
Očekivao sam VEELIKU gužvu i VEEELIKU vrućinu, no Tvornica je bila (kak bi Sale rekao) "prozračno popunjena", a tako je bilo i s temperaturom (što znači da najavljivana klima stvarno radi). S obzirom da je Tvornica ustupila svoj prostor besplatno gradu, gazda se dosjetio kako će naplatiti uvođenje klime. 3 pive (male) + bambus (VEEEELIKI /3dcl!?!?!?/) = 64kn. Uh!

Na prošlogodišnjem SZIGET Festivalu gledao sam spomenutu pjevačicu i njen nastup me se nije dojmio. Nadao sam se da će ovajput biti bolje. Natacha je navodno belgijanka egipatskog porijekla. U pratećem bendu je jedna crnkinja, jedan maharadža, bjelačka ritam sekcija i još dvojica mulata. Prava multikultura!
Nakon par pjesama zaključio sam da ono prošle godine nije bila slučajnost, a te večeri čuo sam i jednu od najgorih obrada ikad. "I Put a Spell On You" u etno verziji! No sve se lakše podnosi u dobrom društvu. Na kraju ispostavilo se da jednom dijelu društva, onaj drugi dio nije bio dovoljno "dobar", pa se netragom izgubio s boljim "društvom".
I subota je bila zanimljiva za pojavljivanje, pa su to iskoristili Antimon i nekoliko sugrađana bliskih mu bojom kože, Nives Celzijus, koja je izgleda došla malo razgibati kukove, a u obližnjem bircu viđena je STORYSUPERNOVA zvijezda, Marin Tironi.
Nedjelja je po novom neradni dan. Izležavanje, Formula 1, Izležavanje, Milijunaš...

pedja // 02/06/2003

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*