home > koncert > Dead fish uz support bendove održao promociju albuma Cronopol

kontakt | search |

Dead fish uz support bendove održao promociju albuma Cronopol

Koprivnički rap/core bend koji odlično miksa hip hop, punk i metal, jučer je održao promociju albuma na kojem su dečki radili već neko vrijeme. Recenzija albuma nalazi se na stranicama Terapije pa neću ponavljati neke stvari, a kao support bendovi angažirani su koprivnički melodični street punkeri Barkod, mladi reperi Promente i zagrebačko-šibenski ska punk Beetan Tone. Upad za ovaj spektakl bio je svega 15 kn, a svaki posjetitej je uz ulaznicu dobio i cd s albumom Cronopol. Na ulazu u Kuglanu dočekao nas je vedar osmijeh tete Valentine, koja se uvijek trudi da usluga u garderobi bude totalno ekstra, a uglavnom joj i uspijeva!
[ barkod ]

barkod   © matej

Oko 21.30 s nastupom je započeo Barkod, privukavši svojom svirkom mlađi dio publike u pogo pred pozornicom. Nizali su svoje autorske stvar Policija, Skinjara, Nemamo sluha... Izdavanjem demo cd-a prije 2 mjeseca postigli su to da većina publike zna tekstove, tako da je vokal Sami nerijetko pružao mikrofon prvim redovima. Crni na gitari i Sanjin na basu hrabro su se upustili u pokoravanje Kuglane svojom divljom melodijom, dok je Stipan žustro mlatio po bubnjevima kako bi ostatku benda pružio pravi ritam. Barkod za kraj svira svoje dvije naljepše autorske stvari Ljubavna i World hate to save the state, a zatim se uz žicanje publike oprašta s tri obrade (sretna zvijezda od Dolibasije, Antifa hooligans od Fastidiosa i Farmersko srce od Debelog predsjednika).
[ beetan tone ]

beetan tone   © matej

Nakon kratke pauze na binu stupa mnogoljudni Beetan tone predvođen markantnom Duškom. Koprivničkoj publici ovaj ska punk bend poznat je s MAK festa, gdje su ostavili itekako pozitivan dojam, pa nije čudo da ih se zvalo na ovu promociju. Inače prvi nastup također su imali s Dead fish, i to u Križevcima prije dvije godine. Beetan tone razveselio je mlade Koprivničance pjesmama Kaos, Promjena, Karneval, gitaristu Pillow packa Zemlji posvećena je Melodična, a zatim se bend kroz pjesmu zapitao gdje su nestale Revolucije.
[ promente ]

promente

Uz rasplesanu publiku završili su sa Kako znati, a zatim prepustili mjesto koprivničkim hip hoperima Promente, kojima je ovo bio debi nastup. S obzirom da sam se našao u teškoj životnoj situaciji upravo tog trenutka,konkretno, nisam cijeli dan jeo, odlučio sam se tijekom pauze zaletjeti na kebab, tako da sam odšetao do kebabarnice praćen revoltiranim povicima istaknutih koprivničkih glazbenika "Nije ni čudo, nije ni čudo! Baš sad ide jesti, glazbeni fašist!". Bila je to šala, naravno, ali glad ipak nije šala tako da sam nakon jednog kebaba dobio zamah pa pojeo i drugi. Dok sam se vratio, Promente je završio nastup, a sve mi se čini da im performans i nije dugo trajao. Možete ih poslušati na myspace-u, a i ovu sliku ovdje sam skinuo s njihovog myspace profila. Eto, život je takav.
[ dead fish ]

dead fish   © matej

Oko ponoći naštimao se napokon i Dead fish s najozbiljnijom namjerom da predstave publici najbolju svirku do sad u Koprivnici. Počeli su zanimljivim introm, a zatim krenuli zanimljivom pjesmom Šablona, a u repertoaru su kombinirali novije i starije stvari (i neke neobjavljene). Našlo se mjesta i za poznatog Marčela (pjesma Pozerište s albuma Puzzle shock). Jedna za druom nizale su se Karakter, Jedan dio, Gore gore, Odgovor, Iskreni... Primijetio sam da je basist Čeno postao poprilično angažiran što se tiče pjevanja (uz standardnog Kloša), gitarist Benkek mi je isti kao inače, a druga gitara Pejo jenešto okruglastiji no inače. Bubnjar Relja samouvjereno je gospodario po bubnjevima, ovaj put ćelave glave (zadnji put dok je svirao mislim da je bio dugokos?). Na kraju su odsvirali Spin i Djecu, punk pjesmu moja me podsjećala na jednu stvar zagrebačke Lobotomije (rekao mi Čeno pun naziv pjesme al zaboravih). Koncert je sveukupno bio odličan, Kuglana ugodno popunjena (oko 150 ljudi, možda i više), jedini prigovor bih uložio na razglas koji je zbilja bio loš. Organizacija je također bila solidna, naravno opet se pokazalo da neki koji vole prigovarati da se u Koprivnici ništa ne događa nisu smogli famoznih 15 kuna za upad, ili nisu niti došli pred Kuglanu jer dečko od sestričnine nećakinje u 3 koljenu ima obljetnicu prvog brijanja pubertetskih brčića.

Ispričavam se dečkima iz Promente što ih nisam gledao, ako se ne raspadnu potrudit ću se da prisustvujem drugom nastupu. Dečkima iz Dead fish svaka čast na realizaciji albuma i promocije,bilo bi fora da naprave i nekakvu mini turneju.

matej perkov // 29/03/2010

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*