home > koncert > Let3 @ Stereo dvorana, Rijeka, 16/04/2010

kontakt | search |

Let3 @ Stereo dvorana, Rijeka, 16/04/2010

Koncertom koji je održan u petak, 16. travnja, riječki LET 3 još je jednom dokazao da su jedni od rijetkih hrvatskih bendova kojima se može nadijenuti epitet "najboljih" - naime, u prepunoj dvorani riječke Stereo Dvorane, Letovci su održali svoj najduži i zasigurno među najboljim koncertima do sada. Antologijski koncert obuhvaćao je izvedbe hitova sa svih osam do sada objavljenih albuma - od prvog, legendarnog "Two Dogs Fucking" objavljenog 1989. godine, do recentnog, objavljenog prošle godine, live albuma "Živa pička", a tim su povodom predstavljana i remasterirana, digitalizirana i nadopunjena izdanja svih albuma. Kao što je bilo i za očekivati, uz iznimnu uigranost svih članova benda i njihove majstorske gitarske rifove, posjetiteljima "Sterea" Letovci su pripremili i jedinstveni scenski spektakl popraćen atraktivnim light showom.
[ let 3 @ stereo ]

let 3 @ stereo   © sunčica

No, krenimo redom. Letovci su za uvodni dio koncerta, prigodno, odabrali pjesmu koja je, nakon nedavnog nastupa na riječkom Korzu, postala svojevrstan trade mark ili bolje rečeno uvertira u njihove glazbene spektakle - riječ je o pjesmi "Sam u vodi", hipnotičkoj, pomalo psihodeličnoj i nemalo tipičnoj za rock bend. Stihovi iz pjesme poput "...duboko iz dubine, iz dubine, poludjeloga kihot..." tako su se na samom početku koncerta orili iz Sterea koji se, malo po malo, punio posjetiteljima. Nakon ove laganice, usljedio je niz žestokih rock hitova Letovaca sa albuma "Two Dogs Fucking" - tako su, iz,među ostalog, izvedeni legendarni "Izgubljeni", hitovi "Zora", "Ciklama" i "Veliki dan" i drugi - osvježenom izvedbom svojih pjesama, Letovci su dokazali da je "Two Dogs Fucking" zaista reprezenativni rock album čije su pjesme i dalje predstavljaju koncertne favorite koji bude euforiju i oduševljenje među fanovima. Ono što je posjetitelje ugodno iznenadilo je kontinuitet koncertne izvedbe - poput velikog mixa ili, slikovito rečeno ogrlice, Letovci su svoje hitove nizali jedan za drugim, bez pauze i predaha, što je polučilo jedinstveni efekt i dokazalo energičnosti i vitalnost Prlje i ostalih članova benda.
[ let 3 @ stereo ]

let 3 @ stereo   © sunčica

Koncert je nastavljen u istom tonu - El Desperado naziv je drugog albuma Leta 3 s kojeg je bend izveo hitove poput "El Desperado", "Mona", "Love Killer", pjesmu riječkog punk benda "Termiti" i svojevrsnu himnu riječkih rockera "Vjeran pas", nabrijanu i seksi "Voules Vous" te pjesmu koja je izazvala najviše ovacija publike - "Pokvarena žena". Ovaj je album zasigurno među najpopularnijim izdanjima "Let 3" - njime su Let 3 početkom 90-ih godina potvrdili svoju kvalitetu i status jednog od najboljih urbanih rock bendova na području bivše države. Upravo su izvedbom pjesama sa "El Desperado" Letovci dokazali kako i nakon gotovo dvadeset godina, hitovi sa "El Desperada" zvuče jednako snažno i energično. Izvedbe Beskopromisnog zvuka i snažnih poruka, pjesme sa "El Desperada" dodatno su oduševili ionako energičnu publiku među kojima su mnogi po prvi puta uopće i imali prilike gledati live izbedbe ova prva dva albuma.
[ let 3 @ stereo ]

let 3 @ stereo   © sunčica

Koncert je nastavljen sa pjesmama s albuma "Peace", dobitnika Crnog mačka za album godine 1994. godine, dok, naravno, zbog eksperimentalnog karaktera pjesme sa albuma "Nečuveno" iz 1996. godine nisu izvedene. Letovci su, ovoga puta publiku doslovno potpuno ispunjenog "Sterea", nastavljali zabavljati pjesmama sa albuma "Jedina" - publiku je posebno oduševila izvedba hita "Tazi Tazi" te "Profesor Jakov", nakon čega su usljedili hitovi sa nagrađivanog "Bombardiranja Srbije i Čačka". Uz zaista iznimnu uigranost i nepresušnu energičnost, Letovci su još jednom oduševili svojim vizualnim identitetom i već spomenutim light showom. Mijenjajući svoje kostime od glam rock stila do već prepoznatljivog fetišističkog crnila, Prlja se još jednom dokazao kao istinski umjetnik i jedinstveni zabavljač. Članovi benda, prema očekivanju, još su jednom dokazali svoje umjeće i potpunu usklađenost. Pohvale i organizatorima na vrlo dobrom ozvučenju.
[ let 3 @ stereo ]

let 3 @ stereo   © sunčica

Kao što je navedeno, na koncertu su predestavljena i dopunjena izdanja svih albuma: tako se, primjerice, uz standarne pjesme na "Two Dogs Fuckin'" nalaze se i engleska verzija "Izgubljenih" "We Are Lost" , do sada neobjavljena "Pere pere" i lvie verzija"Ne trebam te". Bonus "El Desperada" sadrži "Elevry Budy Nous'a" te live snimke pjesama među kojima je i "Pokvarena žena". Sudeći po oduševljenju publike, ovi će albumi vrlo dobro biti prihvaćeni budući da predstavljaju zaista vrijedan dio svake fonoteke. Jedina zamjerka organizatorima se može uputiti na preveliki broj ljudi - karte za koncert bile su rasprodane danima prije spektakla, broj ulaznica je, navodno, bio ograničen, no mnogobrojni su se posjetitelji osjetili kao srdele u konzervi. Za sve one koji su propustili ovaj glazbeni spektakl, bitno je navesti da će zbog iznimne potražnje u Stereu biti održan još jedan koncert u petak 23. travnja.
[ let 3 @ stereo ]

let 3 @ stereo   © sunčica

mitja jelovčan // 19/04/2010

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*