home > mjuzik > Icarus

kontakt | search |

DEW-SCENTED: Icarus (Metal Blade Records, 2012)

Ciklus se nastavlja. Deveti album popularnih njemačkih thrash/death metalaca koje pamtimo po odličnom nastupu u Močvari 27.I 2011., kao i prethodnih osam albuma počinje slovom 'I'.

Ili sad bolje rečeno u jednini - popularnog njemačkog metalca - budući da je frontmen Leif Jensen, jedini originalni član po tko zna koji puta promijenio postavu. I to ovaj puta kompletnu, tako da se sad definitivno nakon odlaska basiste Alexander Pahla može reći da je Dew-Scented bend koji funkcionira kao Jensen & others. Novu postavu mu čine bivši i sadašnji članovi Epice, Sinistera i Severe Torture, a vratio se i gitarist Martin Vriesde koji je bio na šestom albumu "Issue VI" (2005).
[  ]

Samim time i zvuk se ponešto izmijenio od posljednjeg rada "Invocation", no i dalje je stilski ostao privržen klasičnom thrashu s ponekim death elementima. Šablonski koncept je ostao manje-više isti: kratki instrumentalni uvodnik "Hubris", pa rešetanje s arsenalom siline kroz narednih šest pjesama, onda jedan lakši predah "Reawakening" u mid-tempu s gostovanjem Dan Swana i do konca albuma još tri, relativno umjerenije skladbe koje samo revitaliziraju do tada kanaliziranu snagu.



Ali kompletan album, makar koliko djelovao prosječno, pršti žestinom, elanom, energijom, sjajnom i konciznom svirkom s ponekim zgodnim solažama, te furioznim riffovima. Nema se tu šta secirati, analizirati i uopće bilo šta filozofirati. Jensen vrlo dobro umije uskladiti momčad instrumentalista, napisati odlične pjesme poput "Sworn to obey", "Trown to the lions", "Storm within" (u kombinaciji Slayera i deatha), "Destined to collapse" ili u mid-tempu "A final procession" koje su sve odreda vraški pri samom vrhu thrash savršenstva. Onakvog kakvim se smatraju ključni albumi Metallice, Testamenta, Megadeth, Anthrax, Kreator, Voivod, Slayer, Exodus, Sepulture...

Bez ijedne zamjerke ili prigovora. Odlično!

ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 29/01/2013

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo?

SUKOB INTERESA: Tandrkadžije: Molim vas gospodine, mogu li dobiti još malo? (2020)

| 25/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Guardians

AUGUST BURNS RED: Guardians (2020)

| 24/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Alles in Allem

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN: Alles in Allem (2020)

| 20/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Moon Session Part IV

ČOPOR: Full Moon Session Part IV (2020)

| 19/05/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Obsidian

PARADISE LOST: Obsidian (2020)

| 18/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Icarus
  • Symbolization, demo (1994)
  • Immortelle (1996)
  • Innoscent (1998)
  • Ill-Natured (1999)
  • Inwards (2002)
  • Impact (2003)
  • Issue VI (2005)
  • Incinerate (2007)
  • Invocation (2010)
  • Icarus (2012)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*