home > mjuzik > NO MORE SHALL WE PART

kontakt | search |

NICK CAVE & THE BAD SEEDS: NO MORE SHALL WE PART (mute, 2001)

Album otvara As I sat sadly by her side (ujedno i prvi singl) koja je tipična Cave prekrasna balada koja koja nas svojim početkom podsjeća na najbolje dijelove The Boatman's Call, da bi u nastavku postala nešto što liči na Let Love In fazu. B-strana singla sadrži pjesme Little Janey's Gone (da se našla kojim slučajem na albumu bila bi jedna od boljih pjesama) i Good Good Day (tipična B-strana, ne predobra i popunjava prostor).
Ocjena singla: 4

Druga pjesma na albumu, No more shall we part, rasčišćava s tugom, s mučnim ljubavima, s rastancima, s ostavljanjima, ali samo prividno jer Hallelujah nas vraća vremenima Murder Ballads, s jednim od najboljih završetaka pjesama u Caveovoj karijeri (moje skromno mišljenje). Caveov vokal + vokal jedne od sestara McGarrigle... prekrasno i jezovito! Nakon toga Love Letter prođe nekako neprimjetno, što nikako nije kompliment. No, tada se ludilo vraća u obliku Fifteen feet of pure white snow (drugi singl, izlazi 21-5-2001). Najbolja, najjača, najljepša stvar na albumu, takvog Cavea trebam. Nakon toga sve se smiruje s God is in the house. Ali nakon toga Cave na drugom djelu albuma više ne uspijeva ponuditi ni dio ljepote koju nam je podario u prvoj polovici albuma. Eventualno u The sorrowful wife kada iznenada iz mirne pjesme nastane ludilo (nekako me sve to podsjeti na Henry's Dream). Posljednje 3 pjesme mi se nekako čine suvišne i bolje da je na njihovo mjesto došla Little Janey's Gone!

Album je dakle pomalo kaotična i diskontinuirana šetnja Cavevim radovima u zadnjih 10 godina (preko Boatmana, Murder Ballads, Henry's Draem i Let Love In) s odličnom i predivnom prvom polovicom i nekako nepotrebnom drugom polovicom (da se razumijemo, nisu to loše pjesme). Limited edition sadrži još jedan CD s dvije lagane, The Boatman's Call stvari + video broj.

ocjena albuma [1-10]: 7

dejan // 15/04/2001

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: The Singing Gobi Desert

PRISM QUARTET: The Singing Gobi Desert (2014)

| 25/04/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Circumambulation

True Widow: Circumambulation (2013)

| 25/04/2014 | tomislav |

>> opširnije


cover: Year Of The Dragon, EP

FUCKED UP: Year Of The Dragon, EP (2014)

| 24/04/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Troubadour Blue

NILS BLUTMANN: Troubadour Blue (2014)

| 23/04/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: The Space Project

VARIOUS ARTISTS: The Space Project (2014)

| 23/04/2014 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: NO MORE SHALL WE PART
  • From Her to Eternity (1984)
  • The Firstborn Is Dead (1985)
  • Kicking Against the Pricks (1986)
  • Your Funeral...My Trial (1986)
  • Tender Prey (1988)
  • The Good Son (1990)
  • Henry's Dream (1992)
  • Live Seeds (1993)
  • Let Love In (1994)
  • Murder Ballads (1996)
  • The Boatman's Call (1997)
  • No More Shall We Part (2001)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*