home > mjuzik > Under the Pines

kontakt | search |

BARDO POND: Under the Pines (Fire Records, 2017)

Sjećate se grupe Bardo Pond?! I meni su u magli. Iako znam da sam njihov Amanita album slušao polovicom devedesetih, no očito je da se nije baš "ulovio". Bilo je to u doba mog prelaska s grungea na brit pop, pa mi je njihov pomalo psihodeličan i spor gitaristički zvuk, očito bio malo pretežak. Iako se još danas živo sjećam, da mi je naslov "Tapir song" ostao kao "WTF?! Zbog čega bi netko pjevao o tapirima!"...

Kako god bilo, dvadeset godina od tada i još pet od osnutka, Bardo Pond su se pojavili s novim albumom s postavom u kojoj uz Michaela i Johna Gibbons, braću na gitarama i pjevačicu te violinisticu Isobel Sollenberger, ritam sekciju čine Clint Takeda i Jason Kourkounis.

I dalje je taj zvuk, moglo bi se reći nepromijenjen, s fuzzy gitarama te lebdećim Isobelinim vokalom iznad podloge, što sve skupa čini neku mješavinu između Spacemen 3 i My Bloody Valentine "buke". Ponekad malo naporno za slušanje, kao u desetominutnoj Out of Reach, ponekad istovremeno nježno i brutalno, kao u jedinom instrumentalu, završnoj Effigy; ovih šest pjesama smještenih u četrdesetak minuta potvrđuju da Bardo Pond nije za "staro gvožđe" i da se može nositi s mladim, a bome i starim snagama u neo-shoegazerskom revivalu do istrebljenja.

ocjena albuma [1-10]: 7

pedja // 16/03/2017

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Under the Pines
  • Big Laughing Jym (1995)
  • Bufo Alvarius (1995)
  • Amanita (1996)
  • Lapsed (1997)
  • Set and Setting (1999)
  • Dilate (2001)
  • On the Ellipse (2003)
  • Ticket Crystals (2006)
  • Peri (2009)
  • Yntra (2012)
  • Peace on Venus (2013)
  • Under the Pines (2017)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*