home > mjuzik > Total Invasion (Live in the USA)

kontakt | search |

KILLING JOKE: Total Invasion (Live in the USA) (Cadiz Entertainment/ Killing Joke Records, 2021)

Snimljen prije covid-19 pandemije na zajedničkoj američkoj turneji s Tool 24. rujna 2019. u PNC Areni Raleigh, Sjeverna Karolina, ovaj 40-minutni živi zapis je veliki dokument snažnog benda koji odoljeva zubu vremena.
[  ]

Uvijek privrženi odmjerenoj kombinaciji metala, industriala, post-punka i gothica u uobičajenoj četveročlanoj postavi s petom pridruženoj članicom, koncertnom klavijaturisticom Roi Robertson prepleli su pomalo iznenađujući, vrlo stari set pjesama s prvog albuma "Killing Joke" (1980, UK no.39) uvrstivši čak 4 komada: uvodnu "Tomorrows world", "Complications", "SO36" i "The wait" koju je svojevremeno obradila Metallica. S proslavljenog petog "Night Time" (1985, UK no.11) je "Eighties", iz 90-ih je samo "Pandemonium" na samom završetku, a iz 21. stoljeća tek samo tri - "Seeing red", "Total invasion" i "Loose cannon", sve s "Killing Joke" albuma (2003, UK no.43), jednog od rijetkih koji se pronašao i na američkoj independent listi no.30.
[  ]

Već taj sam pogled na izabrani repertoar dovoljno ukazuje da su Jez i ekipa igrali na pravu zicer kartu zaobišavši recentniji opus posljednja tri albuma"Absolute Dissent" (2010), "MMXII" (2012) i "Pylon" (2015) s kojima su znatno pospješili komercijalni prosperitet, ali na europskom tržištu. Kako je Amerika redovito bila gluha i nezainteresirana za njihov rad širem krugu auditorija, tako im je ovaj poziv Tool došao idealno kao zagrijavanje terena i kakvo-takvo upoznavanje publike s jačim metal-industrial/ post-punk temama.



Premda se na youtube mogu pronaći cjeloviti video zapisi od čak sat i pol, pa i dva sata, ovaj njihov 18. live album u karijeri doima se na prvi pogled kao da su u svojstvu predgrupe imali svega tih maleckih 40 minuta za svirku bez ikakvog Jezovog kontakta s publikom. No, video zapisi govore drugačije, Jez je impresivan showman što ovaj live audio ne potvrđuje, ali zato je svirka na iznimnoj razini snažne ritam sekcije i neurotičnih gitarskih distorzija u izvedbi s kojom mogu parirati na više žanrovskih kolosijeka dokazujući da su vješto fleksibilan bend koji neprekidno ostaje privržen svome stilu samo mijenjajući zvuk.

Naslovi: 1.Tomorrows world, 2.Eighties, 3.Seeing red, 4.Complications, 5.SO36, 6.Total invasion, 7.Loose cannon, 8.The wait, 9.Pandemonium

ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 24/12/2021

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Revelations of the Mother Harlo

VITAM AETERNAM: Revelations of the Mother Harlo (2022)

| 19/05/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Lo-fi ispovesti

VELIBOR NIKOLIĆ: Lo-fi ispovesti (2022)

| 18/05/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Radiate Like This

WARPAINT: Radiate Like This (2022)

| 17/05/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Metal infekcija

KAMÄRADI: Metal infekcija (2022)

| 16/05/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Apologetica, EP

PATRISTIC: Apologetica, EP (2022)

| 15/05/2022 | marko šiljeg |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Total Invasion (Live in the USA)
  • Killing Joke (1980)
  • What's THIS For…! (1981)
  • Revelations (1982)
  • Fire Dances (1983)
  • Night Time (1985)
  • Brighter Than A Thousand Suns (1986)
  • Outside The Gate (1988)
  • The Courtauld Talks (1989)
  • Extremities, Dirt & Various Repressed Emotions (1990)
  • Pandemonium (1994)
  • Democracy (1996)
  • Killing Joke (2003)
  • Hosannas From The Basement Of Hell (2006)
  • Absolute Dissent (2010)
  • MMXII (2012)
  • Pylon (2015)
  • Total Invasion (Live in the USA) (2021)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*