home > mjuzik > God is A Bullet

kontakt | search |

THE MISSION UK: God is A Bullet (Cooking Vinyl, 2007)

O ovim legendama dark-goth svjetske scene, njihovom poveznicom sa SISTERS OF MERCY i ostalim pikanterijama već svi znaju, no možda je nekima promaklo da za razliku od mnogih naših "idola" iz 80ih oni nisu imali pauzi u radu, već su konstantno tu negdje oko nas s većim ili manjim uspjehom i s većim ili manjim promjenama u zvuku i sastavu benda. Nedavno im je izašao i deseti studijski album u karijeri.

I prije nego su rođeni današnji klinci koji se furaju na "emo" spiku, THE MISSION su imali "emo" hitove niti ne znajući da se to tako zove. Prvenstveno tu mislim na Butterfly on a Wheel ili Tower of Strenght. Iako su im to ujedno i najveći hitovi u prebogatoj karijeri, spominjem ih upravo s određenim razlogom. Naime, nakon prethodnika"Aura" na kojem su pokušali prilično dobro pohvatati konce "nu-metala", ipak su se odlučili vratiti tamo gdje su stali s "Carved in Sand" tamo negdje početkom devedesetih godina prošloga stoljeća.

Still Deep Waters, Belladona, To Love And To Kill With The Very Same Hand, Drapped in Red, singl Keep It in the Family i većina pjesama, s ipak predugog albuma, nemogu se nazvati drugačije nego nastavkom nečeg lijepog i dobrog.

the mission sampler


Ako gore navedenom pridodamo da su na albumu svirali i zajednički im prijatelji Tim Bricheno i Julianne Regan iz ALL ABOUT EVE, te da im se na novoj turneji pridružuju Miles Hunt (ex-WONDERSTUFF) i David R. Black (ex-Kings of Hong Kong, Aniseed and Purple Effect), mislim da je sve jasno. MISSION su definitivno opet u igri.

Ako pak ne vjerujete ovim riječima, kao što ni ja nisam na prvu loptu, stavite cd u plejer, još bolje ako imate vinil koji možete zavrtjeti na 33 okretaja, legnite, zatvorite oči i zamislite da ste 20 godina mlađi buntovni tinejdžer bez straha da će Vam netko kasnije reći da slušate zastarjelu i ne-modernu muziku.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 02/09/2007

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Crescendo

THE SCARABEUSDREAM: Crescendo (2019)

| 10/07/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Krajnc pričakuje obisk s najvišje inštance

MATEJ KRAJNC: Krajnc pričakuje obisk s najvišje inštance (2019)

| 09/07/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: DIV / 22 / Nasmeši se i reši me

ORVEL / SEINE / BOHEMIJA: DIV / 22 / Nasmeši se i reši me (2019)

| 09/07/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Jutro u zavoju. Čvor

ČOPOR: Jutro u zavoju. Čvor (2019)

| 07/07/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: The Furnaces of Palingenesia

DEATHSPELL OMEGA: The Furnaces of Palingenesia (2019)

| 06/07/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: God is A Bullet
  • "God's Own Medicine" (1987)
  • "The First Chapter" (1987)
  • "Children" (1988)
  • "Carved In Sand" (1990)
  • "Grains of Sand" (1990)
  • "Masque" (1992)
  • "Sum & Substance" (1994)
  • "Neverland" (1995)
  • "Blue" (1996)
  • "Salad Daze" (live BBC Radio Sessions, 1994)
  • "Aura" (2001)
  • "Revisited" (2004)
  • "Anthology: The Phonogram Years" (2006)
  • "God is A Bullet" (2007)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*