home > mjuzik > Deus Arrakis

kontakt | search |

KLAUS SCHULZE: Deus Arrakis (SPV Recordings, 2022)

Da li je elektronika ili ambijent teško je zaključiti, mada popularno nazvan Berlinska škola može značiti da se radi o nekoj mješavini, a u suštini se radi o zvuku sintisajzera, sviranju muzike koja nije toliko brza ali ima prelaze ka savremenom zvuku. To je moguće ili shvataju Njemci da se isti postupak koristi vjerovatno pri komponovanju pop i folk muzike, s tim što je ova muzika u toj selekciji muzike zajedno s pop I folk muzikom, u toj nekoj prodavnici svačega, đe možemo naći i razne ploče koje ćemo rado uvesti u zemlju zarad interesa opšteg ukusa, sve ostalo će se dobaviti iz Evropskih i svjetskih centara.
[  ]

Sve je možda imalo smisla, čitava odvojenost, na pank kulturu, kulturu zabave, elektronsku muziku koja je bila prepoznata kao sastavni dio određenog dobro dizajniranog, samodizajniranog prostora za slušanje, hip hop... dok sve nije počelo da se mijenja i da nekolicina ljudi zapravo stvaraju nešto umjetnički. Ima nešto u tom kratkom periodu, stanju "duha nacije" ispunjenom posjećenošću robnih kuća, radnog naroda, koji nema vremena za bilo što drugo, te ova muzika ispunjava biće pojedinca, duh je odavno napušten za slobodu, te je u tom svijetu morao neko da iskorači u tu slobodu i da kaže da iako su potomci palih boraca, izgledaju ovako ili onako, njih su najviše kritikovali i smatrali ih krivcima isti oni koji su bili žrtve i tako dalje.



Nego, muzika ima tu neku poentu, izolovanost, koja je zapravo nešto sasvim drugo od onoga na čemu bi trebali da vagamo nerve, ali nažalost ima i toga, uvučeni su svuđe, u svaku poru društva, religijski predvodnici, slušajući ovu muziku mislimo da je to svijet koji je jedini moguć… Kao onaj koji se nikad nije mijenjao, muzika ne promjeni svijesti ljudi. Određeni dio albuma je mračan i u tom mraku jednostavno prepoznajem ambijent, kao da do tog određenog mraka nije ni postojao ambijent. Na trenutak se čuje, ali tu počinje da svira sve i svašta, čudo da ono bude i nije muzika u samoj suštini onoga što čujemo, već prosto čujemo instrumentalistu koji će početi da svira i svi pratimo njegovo umijeće, vjerovatno ćemo i prilično siromašni unutrašnjim doživljajem zvuka početi da se prepiremo s njim da stavi instrument ispred sebe, ali on je prepoznao sav bezobrazluk publike pa se on zbog nas zainteresovao da pruži muziku, te će biti dobro opremljen za taj događaj sa nekoliko dobrih sintisajzera. Vrlo je upitno ali vjerujem da je neđe uvriježeno mišljenje da je prednost data gitari u sveopštem shvatanju muzike.

Naslovi:
1.Osiris - Pt#1 06:24
2.Osiris - Pt#2 04:29
3.Osiris - Pt#3 06:30
4.Osiris - Pt#4 01:02
5.Seth - Pt#1 02:01
6.Seth - Pt#2 02:23
7.Seth - Pt#3 07:14
8.Seth - Pt#4 04:47
9.Seth - Pt#5 06:50
10.Seth - Pt#6 05:29
11.Seth - Pt#7 02:58
12.Der Hauch des Lebens - Pt#1 03:47
13.Der Hauch des Lebens - Pt#2 04:42
14.Der Hauch des Lebens - Pt#3 08:00
15.Der Hauch des Lebens - Pt#4 04:52
16.Der Hauch des Lebens - Pt#5 05:44

ocjena albuma [1-10]: 6

edo žuđelović // 24/08/2022

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Pomrčina

SJEVEROZAPAD: Pomrčina (2022)

| 10/12/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Self-titled

FULMINATE: Self-titled (2022)

| 10/12/2022 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Impera

GHOST: Impera (2022)

| 09/12/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Hrčkov krug

MEL CAMINO: Hrčkov krug (2022)

| 08/12/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Oberon, EP

FUCKED UP: Oberon, EP (2022)

| 07/12/2022 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Deus Arrakis
  • CD 1972 Irrlicht
  • 2 CDs 1973 Cyborg
  • CD 1974 Blackdance
  • CD 1975 Picture Music
  • 2 CDs 1975 Timewind
  • CD 1976 Moondawn - The Original Master
  • CD 1976 Moondawn
  • CD 1977 Body Love (Soundtrack)
  • CD 1977 Mirage
  • CD 1977 Body Love Vol. 2
  • 2 CDs 1978 "X"
  • CD 1979 Dune
  • 2 CDs 1980 ...Live... (Live)
  • CD 1980 Dig it (CD+DVD)
  • CD 1981 Trancefer
  • 2 CDs 1983 Audentity
  • 2 CDs 1983 Dziekuje Poland Live 1983 (Live)
  • CD 1984 Angst (Soundtrack)
  • CD 1985 Inter*Face
  • CD 1986 Dreams
  • CD 1988 En=Trance
  • CD 1990 Miditerranean Pads
  • 2 CDs 1990 The Dresden Performance (Live)
  • CD 1991 Beyond Recall
  • CD 1992 Royal Festival Hall Vol. 1 (Live)
  • CD 1992 Royal Festival Hall Vol. 2 (Live)
  • CD 1993 The Dome Event (Live)
  • CD 1994 Le Moulin de Daudet (Soundtrack)
  • CD 1994 Goes Classic
  • 2 CDs 1994 Totentag (Opera)
  • 2 CDs 1994 Das Wagner Desaster - Live - (Live)
  • 3 CDs 1995 In Blue
  • 2 CDs 1996 Are You Sequenced?
  • CD 1997 Dosburg Online
  • CD 2001 Live @ KlangArt 1 (Live)
  • CD 2001 Live @ KlangArt 2 (Live)
  • CD 2003 Andromeda (Promo CD)
  • CD 2004 Ion (Promo CD)
  • CD 2005 Moonlake
  • CD 2007 Kontinuum
  • 2 CDs 2008 Farscape
  • 2 CDs 2008 Rheingold (2 CDs and/or 2 DVDs)
  • 3 CDs 2009 Dziekuje Bardzo (3 CDs and a separate DVD)
  • 2 CDs 2010 Big In Japan (Japanese Version) (2 CDs and a DVD)
  • 2 CDs 2010 Big In Japan (European Version) (2 CDs and a DVD)
  • 2 CDs 2011 Big In Japan (American Edition) (2 CDs and a DVD)
  • 2 CDs 2013 Shadowlands
  • CD 2013 Big in Europe Vol. 1 (1 CD and 2 DVDs)
  • 2 CDs 2014 Big in Europe Vol. 2 (2 CDs and 2 DVDs)
  • 2 CDs 2014 Stars are Burning
  • 2 CDs 2017 Eternal - The 70th Birthday Edition
  • CD 2018 Silhouettes
  • LP1 2019 Music From the Motion Picture Soundtrack Next Of Kin
  • CD 2022 Deus Arrakis
  • The "Wahnfried" Albums
  • CD 1979 Time Actor
  • CD 1981 Tonwelle
  • CD 1984 Megatone
  • CD 1986 Miditation
  • CD 1994 Trancelation
  • CD 1996 Trance Appeal
  • CD 1997 Drums 'n' Balls (The Gancha Dub)
  • The CD Sets
  • SET 1993 Silver Edition
  • SET 1995 Historic Edition
  • SET 1997 Jubilee Edition
  • SET 2000 The Ultimate Edition
  • SET 2000 Contemporary Works I
  • SET 2002 Contemporary Works II
  • The CD Sets (...revisited)
  • CD 2005 Vanity of Sounds
  • CD 2006 The Crime of Suspense
  • CD 2006 Ballett 1
  • CD 2006 Ballett 2
  • CD 2007 Ballett 3
  • CD 2007 Ballett 4
  • CD 2008 Virtual Outback
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 1
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 2
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 3
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 4
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 5
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 6
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 7
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 8
  • 3 CDs 2011 La Vie Electronique 9
  • 3 CDs 2011 La Vie Electronique 10
  • 3 CDs 2012 La Vie Electronique 11
  • 3 CDs 2012 La Vie Electronique 12
  • 3 CDs 2013 La Vie Electronique 13
  • 3 CDs 2014 La Vie Electronique 14
  • 3 CDs 2014 La Vie Electronique 15
  • SET 2015 La Vie Electronique 16
  • CD 2016 Privée
  • CD 2016 Another Green Mile
  • CD 2017 Androgyn
  • 2 CDs 2017 Ultimate Docking
  • CD 2018 Trance 4 Motion
  • CD 2018 Cocooning
  • CD 2019 Timbres Of Ice
  • Lone Tracks
  • LP1 1985 Macksy
  • MC 1986 Berlin 1
  • CD 1989 Unikat
  • CD 1990 Face of Mae West
  • CD 1994 Große Gaukler Gottes
  • CD 1994 Vas Insigne Electionis
  • CD 1994 Conquest Of Paradise
  • CD 1996 Soirée Académique
  • CD 1996 Les Bruits des Origines
  • CD 1996 Dédié à Hartmut
  • CD 1996 Ooze Away
  • CD 1996 Ein würdiger Abschluß
  • CD 1996 Dreieinhalb Stunden
  • CD 1996 Himmel und Erde
  • CD 1996 Der vierte Kuss
  • CD 1998 The Schulzendorf Groove
  • CD 2000 Melange
  • CD 2002 Manikin Jubilee
  • CD 2004 Schrittmacher
  • CD 2008 Zenit
  • CD 2008 Invisible Musik
  • CD 2009 Hommage à Polska
  • Collaborations with other Artists
  • CD 1970 Electronic Meditation (with Tangerine Dream)
  • CD 1971 Ash Ra Tempel (with Ash Ra Tempel)
  • CD 1973 Join Inn (with Ash Ra Tempel)
  • CD2C 1973 Tarot (with Walter Wegmüller)
  • CD 1973 Lord Krishna von Goloka (with Sergius Golowin)
  • CD 1974 The Cosmic Jokers (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Planeten Sit In (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Galactic Supermarket (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Sci Fi Party (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Gilles Zeitschiff (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1976 Go (with Stomu Yamash'ta)
  • CD 1976 Go Live From Paris (with Stomu Yamash'ta)
  • CD 1977 Go Too (with Stomu Yamash'ta)
  • LP1 1984 Aphrica (with Rainer Bloss and Ernst Fuchs)
  • CD 1984 Drive Inn (with Rainer Bloss)
  • CD 1984 Transfer Station Blue (with Michael Shrieve and Kevin Shrieve)
  • CD 1987 Babel (with Andreas Grosser)
  • CD 2000 Friendship (with Ash Ra Tempel)
  • CD 2000 Gin Rosé at the Royal Festival Hall (with Ash Ra Tempel)
  • CD 2009 Come Quietly (with Lisa Gerrard)
  • CD 2013 The Schulze-Schickert Session (with Günter Schickert)
  • "The Dark Side Of The Moog" series
  • CD 1994 The Dark Side Of The Moog
  • CD 1994 The Dark Side Of The Moog 2
  • CD 1995 The Dark Side Of The Moog 3
  • CD 1996 The Dark Side Of The Moog 4
  • CD 1996 The Dark Side Of The Moog 5
  • CD 1997 The Dark Side Of The Moog 6
  • CD 1998 The Dark Side Of The Moog 7
  • CD 1999 The Dark Side Of The Moog 8
  • CD 2002 The Dark Side Of The Moog 9
  • CD 2005 The Dark Side Of The Moog 10
  • 2 CDs 2008 The Dark Side Of The Moog 11

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*