home > mjuzik > Are You Sequenced?

kontakt | search |

KLAUS SCHULZE: Are You Sequenced? (WEA, 1996)

Nakon dugo godina slušanja muzike u ovom albumu pronalazim nešto istinski što me veže za prostor u kojem se osjećam dobro, a izazov otkrivanja novog je u području prilično neprijateljskog susreta. Uslov za slušanje opusa ovog umjetnika je biti živ, biti prisutan u životu u kojem smo usmjeravani određenim potrebama. Voljeti muziku, slušati je prije svega, uopšte ne mora da znači pokušavati muzički se izraziti, svirati neki instrument. Upravo to dokazuje ovo muzičko izdanje.
Are You Experienced, The Jimi Hendrix Experience, Ok, Carlos Santana, K. Bühler, Pete Namlook, Thomas Fehlmann.

Klaus Schulze - ARE YOU SEQUENCED?

To je to.



Počinjem biti svjestan trenutka u kojem živim. Da li je sve prije bilo gubljenje vremena, mislim da nije. Mislim da je bilo ispunjeno zadovoljstvom slušanja muzike, jednom kanalu. Vrijeme se mijenja. Od nas ne očekuje bolnu promjenu, editorijal, moderni časopisi, sve je tu, sve odavno postoji, i dalje traje, poput praistorijskog traga u nekoj gomili muzičkih izdanja shvatam da vrijednost trenutka treba cijeniti i poštovati, priroda u kojoj se nalazimo zaista prihvata čovjeka. Govor koji u drugom čovjeku proizvodi mišljenje, komunikacija kao činjenica, literarno bezbolna, podsjeća na blaženstvo odrastanja. I ranije se događaolo prisustvo koje uz album Prince - 1999 čini život prijatnim. Bolovi kulture su se zatekli u prilici sukcesivnog, mučnini razvoja intelektualnog. Težina i mučnina su svakodnevni propis mentalnog vertikalnog gledanja.
[  ]

Naslovi:
1.Welcome To The Moog Brothers
2.Vocs In The Dark I
3.Vocs In The Dark II
4.No Frets - No Bass
5.Valle De La Luna
6.Are you sequenced?
7.Moogie Baby Goes Solo
8.Moldanya
9.Vidanya
10.The Wizard Of Doz
11.Are we getting lost?

ocjena albuma [1-10]: 10

edo žuđelović // 09/07/2024

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Keep It Reel

DWARVES: Keep It Reel (2024)

| 15/07/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Indikator B

INDIKATOR B: Indikator B (2024)

| 15/07/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Ne pričaju o nama

KRAJ PROGRAMA: Ne pričaju o nama (2024)

| 14/07/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Poptical Illusion

JOHN CALE: Poptical Illusion (2024)

| 13/07/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Kaal-Kher, EP

UHT/ Saoulaterre: Kaal-Kher, EP (1997)

| 13/07/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Are You Sequenced?
  • CD 1972 Irrlicht
  • 2 CDs 1973 Cyborg
  • CD 1974 Blackdance
  • CD 1975 Picture Music
  • 2 CDs 1975 Timewind
  • CD 1976 Moondawn - The Original Master
  • CD 1976 Moondawn
  • CD 1977 Body Love (Soundtrack)
  • CD 1977 Mirage
  • CD 1977 Body Love Vol. 2
  • 2 CDs 1978 "X"
  • CD 1979 Dune
  • 2 CDs 1980 ...Live... (Live)
  • CD 1980 Dig it (CD+DVD)
  • CD 1981 Trancefer
  • 2 CDs 1983 Audentity
  • 2 CDs 1983 Dziekuje Poland Live 1983 (Live)
  • CD 1984 Angst (Soundtrack)
  • CD 1985 Inter*Face
  • CD 1986 Dreams
  • CD 1988 En=Trance
  • CD 1990 Miditerranean Pads
  • 2 CDs 1990 The Dresden Performance (Live)
  • CD 1991 Beyond Recall
  • CD 1992 Royal Festival Hall Vol. 1 (Live)
  • CD 1992 Royal Festival Hall Vol. 2 (Live)
  • CD 1993 The Dome Event (Live)
  • CD 1994 Le Moulin de Daudet (Soundtrack)
  • CD 1994 Goes Classic
  • 2 CDs 1994 Totentag (Opera)
  • 2 CDs 1994 Das Wagner Desaster - Live - (Live)
  • 3 CDs 1995 In Blue
  • 2 CDs 1996 Are You Sequenced?
  • CD 1997 Dosburg Online
  • CD 2001 Live @ KlangArt 1 (Live)
  • CD 2001 Live @ KlangArt 2 (Live)
  • CD 2003 Andromeda (Promo CD)
  • CD 2004 Ion (Promo CD)
  • CD 2005 Moonlake
  • CD 2007 Kontinuum
  • 2 CDs 2008 Farscape
  • 2 CDs 2008 Rheingold (2 CDs and/or 2 DVDs)
  • 3 CDs 2009 Dziekuje Bardzo (3 CDs and a separate DVD)
  • 2 CDs 2010 Big In Japan (Japanese Version) (2 CDs and a DVD)
  • 2 CDs 2010 Big In Japan (European Version) (2 CDs and a DVD)
  • 2 CDs 2011 Big In Japan (American Edition) (2 CDs and a DVD)
  • 2 CDs 2013 Shadowlands
  • CD 2013 Big in Europe Vol. 1 (1 CD and 2 DVDs)
  • 2 CDs 2014 Big in Europe Vol. 2 (2 CDs and 2 DVDs)
  • 2 CDs 2014 Stars are Burning
  • 2 CDs 2017 Eternal - The 70th Birthday Edition
  • CD 2018 Silhouettes
  • LP1 2019 Music From the Motion Picture Soundtrack Next Of Kin
  • CD 2022 Deus Arrakis
  • The "Wahnfried" Albums
  • CD 1979 Time Actor
  • CD 1981 Tonwelle
  • CD 1984 Megatone
  • CD 1986 Miditation
  • CD 1994 Trancelation
  • CD 1996 Trance Appeal
  • CD 1997 Drums 'n' Balls (The Gancha Dub)
  • The CD Sets
  • SET 1993 Silver Edition
  • SET 1995 Historic Edition
  • SET 1997 Jubilee Edition
  • SET 2000 The Ultimate Edition
  • SET 2000 Contemporary Works I
  • SET 2002 Contemporary Works II
  • The CD Sets (...revisited)
  • CD 2005 Vanity of Sounds
  • CD 2006 The Crime of Suspense
  • CD 2006 Ballett 1
  • CD 2006 Ballett 2
  • CD 2007 Ballett 3
  • CD 2007 Ballett 4
  • CD 2008 Virtual Outback
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 1
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 2
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 3
  • 3 CDs 2009 La Vie Electronique 4
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 5
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 6
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 7
  • 3 CDs 2010 La Vie Electronique 8
  • 3 CDs 2011 La Vie Electronique 9
  • 3 CDs 2011 La Vie Electronique 10
  • 3 CDs 2012 La Vie Electronique 11
  • 3 CDs 2012 La Vie Electronique 12
  • 3 CDs 2013 La Vie Electronique 13
  • 3 CDs 2014 La Vie Electronique 14
  • 3 CDs 2014 La Vie Electronique 15
  • SET 2015 La Vie Electronique 16
  • CD 2016 Privée
  • CD 2016 Another Green Mile
  • CD 2017 Androgyn
  • 2 CDs 2017 Ultimate Docking
  • CD 2018 Trance 4 Motion
  • CD 2018 Cocooning
  • CD 2019 Timbres Of Ice
  • Lone Tracks
  • LP1 1985 Macksy
  • MC 1986 Berlin 1
  • CD 1989 Unikat
  • CD 1990 Face of Mae West
  • CD 1994 Große Gaukler Gottes
  • CD 1994 Vas Insigne Electionis
  • CD 1994 Conquest Of Paradise
  • CD 1996 Soirée Académique
  • CD 1996 Les Bruits des Origines
  • CD 1996 Dédié à Hartmut
  • CD 1996 Ooze Away
  • CD 1996 Ein würdiger Abschluß
  • CD 1996 Dreieinhalb Stunden
  • CD 1996 Himmel und Erde
  • CD 1996 Der vierte Kuss
  • CD 1998 The Schulzendorf Groove
  • CD 2000 Melange
  • CD 2002 Manikin Jubilee
  • CD 2004 Schrittmacher
  • CD 2008 Zenit
  • CD 2008 Invisible Musik
  • CD 2009 Hommage à Polska
  • Collaborations with other Artists
  • CD 1970 Electronic Meditation (with Tangerine Dream)
  • CD 1971 Ash Ra Tempel (with Ash Ra Tempel)
  • CD 1973 Join Inn (with Ash Ra Tempel)
  • CD2C 1973 Tarot (with Walter Wegmüller)
  • CD 1973 Lord Krishna von Goloka (with Sergius Golowin)
  • CD 1974 The Cosmic Jokers (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Planeten Sit In (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Galactic Supermarket (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Sci Fi Party (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1974 Gilles Zeitschiff (with The Cosmic Jokers)
  • CD 1976 Go (with Stomu Yamash'ta)
  • CD 1976 Go Live From Paris (with Stomu Yamash'ta)
  • CD 1977 Go Too (with Stomu Yamash'ta)
  • LP1 1984 Aphrica (with Rainer Bloss and Ernst Fuchs)
  • CD 1984 Drive Inn (with Rainer Bloss)
  • CD 1984 Transfer Station Blue (with Michael Shrieve and Kevin Shrieve)
  • CD 1987 Babel (with Andreas Grosser)
  • CD 2000 Friendship (with Ash Ra Tempel)
  • CD 2000 Gin Rosé at the Royal Festival Hall (with Ash Ra Tempel)
  • CD 2009 Come Quietly (with Lisa Gerrard)
  • CD 2013 The Schulze-Schickert Session (with Günter Schickert)
  • "The Dark Side Of The Moog" series
  • CD 1994 The Dark Side Of The Moog
  • CD 1994 The Dark Side Of The Moog 2
  • CD 1995 The Dark Side Of The Moog 3
  • CD 1996 The Dark Side Of The Moog 4
  • CD 1996 The Dark Side Of The Moog 5
  • CD 1997 The Dark Side Of The Moog 6
  • CD 1998 The Dark Side Of The Moog 7
  • CD 1999 The Dark Side Of The Moog 8
  • CD 2002 The Dark Side Of The Moog 9
  • CD 2005 The Dark Side Of The Moog 10
  • 2 CDs 2008 The Dark Side Of The Moog 11

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*