home > mjuzik > Sloboda ili ništa

kontakt | search |

PARTIBREJKERS: Sloboda ili ništa (PGP RTS, 2007)

Sve je krenulo 1984 s Hiljadu godina, koja je postala i ostala simbol i himna rokenrol generacije osamdesetih, i ništa je nije spriječilo da to bude i devedesetih, a bome i u novom tisućljeću čini se nije zaboravljena.

Sedmi studijski album beogradskih PARTIBREJKERSa "Sloboda ili ništa" ne donosi ništa novo i skoro nikakav pomak u glazbenom smislu u odnosu na njihovu "jedinicu" ili pak najhvaljeniju "trojku". U konačnici takav bi ishod, nakon dvadesetipet godina rada, mnogim bendovima oduzeo kredibilitet kod publike, ako već i ne kod njih samih. U slučaju PARTIBREJKERSa taj detalj je njihova snaga. Stoga i nije čudno da se PARTIBREJKERSe jednostavno sluša ili ignorira. Nema sredine. Kome su bili dobri na prvom albumu, dobri su i na sedmom. Kome nisu sjeli otprve, nije niti pokušao doći do sedmog.

Dvanaest pjesama, dvanaest klasičnih rokenrol komada. Od himničnih Sloboda ili ništa i Lobotomija, preko r'nb' posvete Dugo te nema te usporavanja sa Srce kuca tu je i završetka s Koliko je sati sve je na svome mjestu. Možda je jedini "feler" ovog albuma što nema neku izrazito jaku pjesmu, no zato odlično zvuči ko cjelina.

Bitni dijelovi benda, Cane i Anton, funkcioniraju besprijekorno i nije bitno tko čini sedmu ritam sekciju. Na ovom albumu to su Dejan Utvar (ex Kazna za uši, Lira vega, Presing, Eyesburn) i Vladislav Rac (ex Kanda Kodža i Nebojša, Presing). Oni koji su ih gledali ljetos na varaždinskom Špancirfestu kažu da uživo prže jako jako dobro.
[  ]

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 21/12/2007

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Skaredalen Funhouse / What Happened to The Little Blind Crow / It's About Time / Twister

ACTION & TENSION & SPACE / THE DEVILS TRADE / SPECTRUM ORCHESTRUM / I, USELESS: Skaredalen Funhouse / What Happened to The Little Blind Crow / It's About Time / Twister (2018)

| 18/10/2018 | pedja |

>> opširnije


cover: Pad

RABAT: Pad (2018)

| 16/10/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Falena

McKENZIE: Falena (2018)

| 15/10/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: It Came From The Garage!!, Vol. 2

RAZNI IZVOĐAČI: It Came From The Garage!!, Vol. 2 (2018)

| 14/10/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Full Circle, with Jah Wobble and Jaki Liebezeit, reissue

HOLGER CZUKAY: Full Circle, with Jah Wobble and Jaki Liebezeit, reissue (2018)

| 13/10/2018 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Sloboda ili ništa
  • Partibrejkers I (1985)
  • Partibrejkers II (1988)
  • Partibrejkers III (1989)
  • Zabava još traje (uživo, 1992)
  • Kiselo i slatko (1994)
  • Najbolje od najgoreg (best, 1996)
  • Ledeno doba (1997)
  • San i java (1999)
  • Gramzivost i pohlepa (2002)
  • Sloboda ili ništa (2007)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*