home > najawa > Ljeto u MSU: Johathan @ MSU, 17/06/2017

kontakt | search |

Ljeto u MSU: Johathan @ MSU, 17/06/2017

LJETO U MSU! JONATHAN
Krovna terasa MSU-a, subota, 17.6.2017. u 21 sat
[  ]

Neponovljivim koncertom Pankrta na krovu Muzeja otvorili smo s nestrpljenjem očekivanu novu sezonu Ljeta u MSU, a nastavljamo u istom tonu. U subotu ćemo saznat ćemo zašto se o riječkom sastavu JONATHAN od njihovog osnutka mogu čuti samo hvalospjevi , dok će publiku 17.6. dočekati jedna posebna poslastica jer će riječki rockeri publici upravo na krovu Muzeja predstaviti svoj novi album "To Love"!

"Uzbuđeni smo što će promocija našeg albuma 'To Love' biti baš na krovu MSU-a. Jedan od razloga je sigurno to što se album i lokacija nekako prirodno komplementiraju. Za fanove, i one koji će to tek postati, pripremili smo svašta, a od svega bi izdvojili to da ćemo album svirati u integralnom obliku, dakle cijeli album." - tako vas na drugi koncert u sklopu ovogodišnje sezone Ljeto u MSU pozivaju članovi grupe Johnatan, koji su debitantskim materijalom oduševili i kritičare i slušatelje. Hrvatski rock bend svjetske klase, kako ih mnogi nazivaju, pravo su osvježenje hrvatske glazbene scene u proteklih nekoliko godina te zagrebačku publiku, kako i sami najavljuju, očekuje večer vrhunske glazbe i atmosfera koja se ne propušta.

Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove godine premijerno uključuje i umjetničke performanse. Tako će koncertu Jonathana prethoditi prikazivanje interaktivnog projekta "In Situ - Invert" mladih dizajnerica Dore Đurkesac i Karle Paliske, koji je rezultat nadogradnje njihovog dugogodišnjeg projekta "In Situ".

Akcijom "In Situ - Invert" autorice pozivaju umjetnike da kreiraju radove koji su inspirirani javnim prostorom u kvartu Muzeja suvremene umjetnosti i/ili se na njega referiraju. Umjetnički radovi bit će izloženi u web formi koju je moguće posjetiti na lokaciji muzeja. Tom virtualnom izložbom istovremeno se nadograđuje i izvrće postojeći izložbeni prostor Muzeja. Dok je s jedne strane stvoren dodatni sloj umjetničkog sadržaja, s druge strane on je istovremeno konceptualiziran kao svojevrsni "alter ego" umjetnika i izložbenog prostora.

"In Situ" je umjetničko-istraživački projekt koji je primarno fokusiran na procese i prirodu poimanja prostora s ciljem kreiranja novih pristupa i metodologija istraživanju prostora. Polazeći od socioloških, kognitivnih i fizikalnih perspektiva, umjetnice zanimaju odnosi između postojećih koncepata prostora, ali i njihovih potencijala i ograničenja u opisivanju novih dinamika njegove proizvodnje.

U cijenu ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU uključen je i posjet velikoj retrospektivnoj izložbi Brace Dimitrijevića u Muzeju suvremene umjetnosti. Retrospektiva u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb obuhvaća sve najvažnije faze stvaralaštva jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu koji je od kraja 1960-ih do danas ostvario iznimnu međunarodnu karijeru. Djelo Brace Dimitrijevića i njegovo osmišljavanje pojma Posthistorija 1976. izravno su utjecali na dvije vodeće tendencije u suvremenom umjetničkom diskursu, od kritičkih praksi u javnim prostorima do intervencija u muzejskim kolekcijama. Konstantne preokupacije njegova rada - temu relativnosti povijesti i povijesti umjetnosti, kao i fenomen slučajnosti - Dimitrijević predstavlja ranim djelima kao i novim radovima, kreiranim upravo za ovu izložbu. Međunarodni ugled Braco Dimitrijević stekao je fotografskim portretima nepoznatih ljudi, "slučajnih prolaznika", koje je, uvećane do divovskih razmjera, postavljao u javni prostor po gradovima Europe i Amerike, na pročelja i oglasne ploče - na mjesta inače namijenjena političkim ili reklamnim porukama. Taj koncept je nastavio podizanjem spomenika i postavljanjem memorijalnih ploča u čast nepoznatih građana, da bi u jednom berlinskom parku čak podigao 10 metara visok mramorni obelisk u čast rođendana slučajno odabranog čovjeka! "Slučajni prolaznik je moj alter ego, nadopuna za moje neznanje. Svaki put kad zaustavim prolaznika na ulici nadam se da ću sresti Leonarda. Pa ako se pokaže da je to Leonardo, ne gubim nadu da cu sljedeći put sresti Leonarda i Einsteina u istoj osobi", izjavljuje umjetnik. Retrospektivna izložba, postavljena na dva kata izložbenog prostora MSU-a, donosi radove nastale od kraja šezdesetih do danas, od Slučajnih prolaznika do najnovijeg slikarskog ambijenta Lascaux 3000.

Osim koncerta, performansa i izložbe, posjetitelji će, prije samog koncerta u dva termina u dvorani Gorgona MSU-a moći pogledati i film iz ciklusa Best of Metropolis.

Iz ciklusa Best of Metropolis u 17 i 19 sati: "Raj na zemlji" (Heaven on Earth), humorna drama, Švedska, 134', r. Kay Pollak, gl. Frida Hallgren, Jakob Oftebro, André Sjöberg

Topla priča o žiteljima malog sela na sjeveru Švedske. Što se dogodilo sa seljanima nakon što je preminuo njihov voditelj glazbenog zbora, svjetski poznati dirigent, ostavivši za sobom i zbor, i ljubav svog života, lijepu sopranisticu Lenu, koja očekuje njegovo dijete?

Uz sve spomenuto, publika će, osim retrospektivne izložbe Brace Dimitrijevića, imati priliku u MSU galeriji pogledati i tek otvorenu izložbu o Pankrtima "N'č se ne premakne". Jezgra ove izložbe fotografija legendarne slovenske punk grupe Pankrti, koju je pripremila galerija Photon iz Ljubljane, prikazana je u izboru fotografskog materijala, uglavnom od autora Vojka Flegara, Janeza Bogataja i Tone Stojka. Siniša Lopojda, Tomaž Skale, Božidar Dolenc, Dragan Arrigler, Stanislav Milojković, Željko Jelenski i drugi, također su pridonijeli djelu izložbe svojim djelima. Izložba traje do 2. srpnja 2017.

Ulaznice možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice je 85 kuna.

Požurite jer je, zbog sigurnosnih razloga na krovu Muzeja, broj ulaznica za koncerte je ograničen!

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
Kustosica performansa: Ana Škegro
Kustosica izložbe "Braco Dimitrijević - retrospektiva": Snježana Pintarić

promo girl // 16/06/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

| 09/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

| 08/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*