home > najawa > DUBIOZA KOLEKTIV (BIH), 21.03.2008., Pauk

kontakt | search |

DUBIOZA KOLEKTIV (BIH), 21.03.2008., Pauk

U dovrani Pauk (subota 21. ožujak) Trip To Zion kolektiv i Kazan nastavljaju dubiozno putovanje ka zionu sa koncertom Dubioze Kolektiva, koji ponovno dolaze u Zagreb, ali ovoga puta sa namjerom da promoviraju svoj zadnji album 'Firma Ilegal'. Hit 'Blam' sa novog albuma držao se čak jedanaest tjedana na domaćoj top ljestvici na Radiju 101 (Cener)! Kao glazbenu i moralnu podršku Dubiozi dovodimo Zion Crew iz Srbije, koji će se premijerno predstaviti zagrebačkoj publici u punom sastavu. Kao extra gost večeri na nastupu Zion Crewa, biti će Yuri iz St!llnessa. Riječ je o koncertu na kojem ćemo zajedničkim snagama širiti ljubav i toleranciju na našim prostorima!

Nadamo se da ćete zajedno sa nama zabavljati se do ranog jutra i podržati ove mlade bendove u usponu!
[  ]

DUBIOZA KOLEKTIV

Riječ je o glazbenoj skupini koja dolazi iz Bosne i Hecegovine. Formirani su 2003. godine od članova bendova Gluho doba against Def Age (Zenica) i Ornamenata (Sarajevo). Danas Dubiozu Kolektiv čine osam članova: tri vokala, gitara, bas gitara, bubnjevi, perkusije i klavijature/DJ. Glazbu koju stvara Dubioza Kolektiv može se okarakterizirati kao fuzija dub-a, reggae-a, HC i bosanskih etno motiva.

Dubioza kolektiv iza sebe ima tri studijska albuma - 'Dubioza kolektiv' (2004.) i EP izdanje 'Open Wide' na kojemu gostuje Benjamin Zephaniah, čuveni dub umjetnik iz Velike Britanije i Mush Khan iz pakistansko-britanskog benda Fun-da-mental. Drugi studijski album 'Dubnamite' izašao je 2006. godine, a na njemu su gostovali grupa Defence iz Tuzle (BiH) i francuski umjetnik Niköll.

Potom 2008. godine za Menart izlazi 'Firma Ilegal' koji kroz sve pjesme opisuje situaciju koja je, iako govori o bosanskohercegovačkoj svakodnevici, lako razumljiva i zemljama u okruženju, dok se sampleovi BH političara, koji se provlače između pjesama na albumu, mogu vrlo lako zamijeniti izjavama njihovih kolega iz regije, bez da se promijeni smisao poruka.

Dubioza Kolektiv - BLAM


Razlika između ovog i dosadašnjih albuma je što su sve pjesme otpjevane na bosanskom jeziku. Kao gosti na albumu pojavljuju se Frenkie i Gino Banana (Kultur Shock). Iako se bend i na prethodnim albumima bavio socijalno angažiranim temama 'Firma ilegal', zbog činjenice da je uklonjena i jezična barijera između benda i slušatelja na ovim prostorima, na još eksplicitniji način progovara o političkoj i društvenoj situaciji u kojoj živimo, a koja je zajednička za sva društva u tranziciji i kojoj su glavne značajke korupcijski skandali, privatizacijske pljačke i politička oligarhija koja koristi trenutno stanje radi osobnog bogaćenja.

Bend je do sada svirao mnogobrojne koncerte, a vrijedi spomenuti i sudjelovanje na Sziget Festivalu u Mađarskoj, Socha Reggae Riversplash Festivalu u Sloveniji, Exit Festivalu u Novom Sadu, Eurosonic Festivalu u Nizozemskoj, Topvar Rock Festivalu u Slovačkoj, Colors of Ostrava Festivalu, Barevná planeta festivalu i Real Beat Festivalu u Češkoj, Rototom Festivalu u Italiji, Fete de l'Humanite u Francuskoj, Balkan Trafik Festivalu i Couleur Cafe Festival u Belgiji... Osim festivalskih svirki bend je odsvirao i mnogobrojne klupske koncerte po cijeloj Europi.

ZION CREW

Bend nastaje početkom novog stoljeća i od njihove promjene imena počela je njihova glazbena priča. U ekipu su ušli novi članovi koji su svojim načinom rada unijeli neke novosti koje su znatno utjecale na konačnu svestranu glazbenu orijentaciju benda. Svojim stalnim miješanjem žanrova i ritmova, te čestim promjenama bubnjara, Zion je probijao šablone. Politika Zion Crewa je krajnje jednostavna i sve se zasniva na čistom prijateljstvu i ljubavi koja je osnovicu benda uvijek držala na okupu. Zion crew čine šest članova: dvije gitare, vocal, perkusije, bass, bubanj i mc.

Nastup Zion Crewa Somborci su mogli vidjeti na Bob Marley Day's festivalu gdje su svirali kao podrska bendu St!llness iz Hrvatske. Poslije svirke u Casablanci bend je krenuo intenzivnijim radom koji se isplatio u obliku nastupa na ovogodišnjem Trenchtown festivalu, osvajanju prvog mjesta na PLUG IN festivalu u Sremskim Karlovcima, te veoma uspješnim svirkama na Reggaeneracij prirode u Bačkom Monostoru, Exit festivalu, Vodova festu u Ruskom i Somborskom letu. Osvojeno prvo mjesto na Plug In festivalu ipak je najviše doprinijelo razvitku benda jer je prva nagrada donijela preko potrebna sredstva koja su omogućila snimanje prvog studijskog materijala. Zion Crew je u suradnji sa organizatorima festivala i firmom Fat Sound uspijeli su prebaciti sredstva na račun Aleksandra Vacija Shace koji će biti potpisan kao snimatelj, producent i suradnik u velikom dijelu snimljenog materijala.

Upad: 60 kn u pretprodaji, 75 na ulazu

Pretprodajna mjesta: Kingston shop, Radićeva 3, Multimedijalni centar Mama, Preradovićeva 18,

Vrata kluba se otvaraju u 21 sat, koncert počinje u 22 sata, a zatvaraju u 04:00.

promo guy // 19/02/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Trip To Zion & Kazan

predstavljaju:

DUBIOZA KOLEKTIV (BiH)

Dub/ Reggae/ Hip Hop

Zion Crew (Srbija) + Yuri (St!llness)

Warm up & video: Trip To Zion Crew & Friends

Subota, 21. ožujak, 2009.

SD Stjepan Radić, dvorana "Pauk", Zagreb
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*