home > njuz > NOVA IZDANJA: dreDDup, Krešo Bengalka, Punčke, Ivan Grobenski, Kukus, Disco Occulto, This Klik, Dubioza Kolektiv, Pepel Puh, Zvonimir Varga, Jonathan.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: dreDDup, Krešo Bengalka, Punčke, Ivan Grobenski, Kukus, Disco Occulto, This Klik, Dubioza Kolektiv, Pepel Puh, Zvonimir Varga, Jonathan.

01. DREDDUP - NOVI SINGL!

Posle dve godine od izlaska albuma 'DeathOven: Rebels Have no Kings', novosadski industrial rokeri, dreDDup imaju novi singl. Pesma pod nazivom 'Run Baby Run' je prva iz serije singlova koje bend planira da izbacuje na mesečnom planu. Njihov osmi album 'Soyuz' će svetlo dana ugledati pred kraj 2018. ili početkom 2019. godine i sadržaće 10 potpuno novih pesama. 'Run Baby Run' je snimana i producirana u DURU studiju. Uskoro više informacija o albumu 'Soyuz'.



02. KREŠO BENGALKA - NOVI ALBUM!

Zove se "Split Zoo" i jedna od pjesama s njega ide ovako:



03. PUNČKE - NOVI EP!

Naš indie rock trio Punčke uskoro će predstaviti EP "Valovi" koji izlazi u četvrtak, 8. ožujka.



04. IVAN GROBENSKI - NOVI ALBUM I TO ŽIVI!

Nakon prvijenca ''Lessons in Life and Love'', izašao je i novi koncertni album ''Live Lessons''. Album je snimljen 15.2.2018. u zagrebačkom Vinylu, a uz materijal s ''Lessons in Life and Love'' čine ga i dosad neobjavljene pjesme s nadolazećeg albuma ''On Death & Other Problems'' koji je u pripremi za jesen ove godine.



05. KUKU$ - NOVI SPOT!

Nešto kao na ovu foru:



06. DISCO OCCULTO - NOVI EP!

Sviraju alternativni rock i imaju novi EP koji glasi:



07. THIS KLIK - NOVO NEŠTO!

Enjoy, share. Kraj poruke.



08. DUBIOZA KOLEKTIV - NOVI SPOT!

Ovaj rad:



09. PEPEL PUH - PRVI SPOT!

Čini se da je to taj:



10. ZVONIMIR VARGA - NOVI SINGL, A BOGAMI I SPOT!

Nakon hvaljenih "Zvukova", zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl "Nemam kud" u kojem prikazuje romantični, ali i tmurni senzibilitet svojeg unutarnjeg svijeta, uz potajnu nadu da će iz njegovih "kišnih oblaka" iskočiti neki trenutak za optimističnije raspoloženje. U ovom singlu, zagrebački kantautor taj trenutak pronalazi u snovima...



Potpomognut vokalisticom Anom Patačko, te Markom Kanceljakom na gitari, Stjepanom Hrastićem na basu, Marinom Fatovićem na udaraljkama i Danielom Kadijevićem na bubnjevima, a sve pod producentskom palicom Jere Šešelje, Varga nastavlja uspješno davati glas tihim kutovima ovog grada i njihovim stanovnicima. U novom singlu "Nemam kud", nesuvisla i rasplinuta sjeta koja prati živote dobiva tijelo i puninu, opipljivost i glas, od nedodirljivog fantoma nejasnih obrisa bistri se u jednostavnog suputnika čije lice se otkriva kao poznato i prisno, omekšano i otkriveno večernjom kišom.

Varga je tako sa svojim suradnicima napravio još jednu pjesmu koja rafinirano izvlači ljepotu poetske jednostavnosti, da bi cijelu priču zaokružio Doringov spot kojem je ovo već deveta zajednička suradnja sa zagrebačkim kantautorom. Video je snimljen u predivnom večernjem ugođaju Gornjeg grada, a u samoj pripremi sudjelovala je i Katarina Matas koja je napravila crteže koji se pojavljuju u spotu, a predstavljaju motive pjesme.

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji, a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i devet singlova. Od početka djelovanja, održao je oko 150 koncerata po Hrvatskoj i šire, od kojih možda najzanimljiviji oni u kaznionicama Lepoglava i Remetinec.

Kako ističe kritika, Vargine pjesme pršte ljubavima i emocijama, onom ljepotom proživljene senzibilnosti, romantikom trubadura koji je spreman i svoj život dati za ljubljenu ženu, fascinacijama malih stvari, fikcijskim maštarijama... Ne trabunja nekakve trivijalnosti o hotelima i srceparajućim empatijama 'ne plači'. On se hrabro suočava između nelogičnosti ove šašavoće društvenog sistema i potisnutih osjećaja čovjeka zarobljenog u kontradikcijama na emotivan način.

Napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu "Veseli dan doktora Vedrana Veselića", te knjigu pjesama "Poljubac budućnosti", a sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.

11. JONATHAN - NOVI ALBUM!

Tu je, pa ti vidi štaš s njim:

promo guy // 02/03/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*