home > njuz > Paradise Lost @ Dvorana Jedinstvo 15.10.2012.

kontakt | search |

Paradise Lost @ Dvorana Jedinstvo 15.10.2012.

Gothic metal legende Paradise Lost će nastupit u ponedjeljak 15. listopada u zagrebačkoj dvorani Pogon Jedinstvo u sklopu svoje turneje na kojoj promoviraju svoj novi, trinaesti album "Tragic Idol" (Century Media / Dallas Records), a koji je proglašen za jedno od njihovih najboljih ostvarenja. Ovo će biti njihov treći nastup u Hrvatskoj nakon odličnih koncerata 2005. i 2010. godine.

Paradise Lost, nazvani po istoimenom književnom djelu Johna Miltona iz 1667. godine, osnovani su 1988. godine u britanskom gradu Helifax u Yorkshireu. Svoj su put započeli kao death doom metal bend, no ubrzo stvaraju svoj stil koji će se kasnije nazvati gothic metal, djelomično i zbog naziva njihovog albuma "Gothic" iz 1991. godine. Svjetski uspjeh i prva mjesta na top ljestvicama dostižu 1996. sa hitom "Just Say Words" i albumom "One Second" sa kojim uplovljavaju u komercijalnije "darkerske" vode pod utjecajem The Sisters Of Mercy i Depeche Mode. Slijede albumi na kojima su Paradise Lost eksperimentirali sa electro i industrial stilovima da da bi se 2005. vratili svom tipičnom gothic metal soundu sa albumom "Paradise Lost".
[  ]

Novi album "Tragic Idol" naišao je na odlične kritike kod novinara pa ga je tako Metal Hammer proglasio albumom mjeseca, Metal Observer izjavo da je album samo još jedan dokaz da su Paradise Lost jedan od najboljih bendova na planetu, a Metalreview jednim od najboljih ostvarenja Paradise Losta.

Sa albuma su dosad skinuta dva singla tj video spota za pjesme "Honesty In Death" i 'Fear of Impending Hell'.

Veliki adut Paradise Lost je što su svi članovi osim bubnjara od samog početka u bendu, a pjevač Nick Holmes i gitarist Greg Mackintosh su postali prave ikone metal scene. Pored toga imaju jednog od najboljeg metal bubnjara današnjice Adriana Erlandssona koji je došao iz Cradle of Filth, a svirao i u At The Gates i The Haunted.

Kao specijalni gosti će nastupiti metal supergrupa Soen sastavljena iz poznatih i priznatih metal imena. Soen svira progressive metal a osnovali su je bubnjar Opetha, Martin Lopez (svirao i sa Amon Amarth) i Kim Platbarzdis, gitarist švedskog sastava Willowtree. Na mjesto pjevača dolazi Willowtreea Joelom Ekelöfom, a na mjesto basiste jedan od najboljih metal basista Steve DiGiorgio (Death, Testament, Iced Earth, Obitary …).

Soen su ove godine objavili svoj prvi album "Cognitive" za Spinefarm Records. Album je miksao David Bottrill, poznat po radu sa Tool, ali i velikom broju drugih bendova kao što su Coheed and Cambria, Silverchair, Smashing Pumpkins il Muse, a prvi spot snimljen je za pjesmu "Savia". "Cognitive" je dobio odlične kritike, u medijima je uspoređivan sa Toolom i Opethom, dok je glazbu Soena, ne negirajući inspiriranost Toolom, Lopez opisao kao "melodičnu, heavy, složenu i različitiju od svega ostalog.

Kao local support će nastupiti kultni lokalni mračnjaci, zagrebačka Phantasmagoria koja se vraća na scenu nakon više od dvije godine puze u u novom izdanju i novom sastavu.

Početak koncerta je njavljen za 20 sati a cijena ulaznice iznosi 150 kn i 170 kn na ulazu u dvoranu.

Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop - Tratinska 22, Maldoror - Lopašićeva 3, Octopus - Gundulićeva 37, Punkt 13 - Ilica 14, Dallas - Tkalčićeva 7, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Kloto - Masarykova 14. Dallas Music Shopovi u Zadru - Trg Tri Bunara 1, Splitu - Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku -Kralja Tomislava 4. Eventim sistem

Ulaznice se također mogu rezervirati preko e-mail adrese rezervacije@twilight-mag.net. Za rezervaciju je potrebno napisati ime i prezime (max 2 ulaznice na 1 ime) i Paradise Lost pod subject e-maila. Cijena rezervacije je regularna pretprodajna cijena. Ulaznice se podižu na dan koncerta na blagajni dvorane.


Honesty in Death


Službeni web:
Paradise Lost

promo girl // 25/09/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*