home > njuz > Davor Gobac najavio Gričevanje

kontakt | search |

Davor Gobac najavio Gričevanje

Danas je pod kupolom na platou Gradec održana press konferencija povodom početka open air festivala Gričevanje osnažuje Tuborg. Na konferenciji su se prisutnima obratili Emil Matešić, Glas s Gričevanja, te Stipe B. Mađor iz Dallas Recordsa i Psihomodo Pop koji su najavili velike promjene nakon 30 godina karijere. Davor Gobac je ovom prilikom ekskluzivno pustio i njihov novi singl opakog naziva "Zločest ko pas".

Gričevanje nam se opasno bliži, a organizatori su na press konferenciji najavili kompletan program festivala koji će se odvijati na gornjogradskom platou Gradec od 04.-14. travnja. Festival 04. travnja otvaraju Dječaci, nastavlja se 5. travnja kada stiže Gatuzo, eksplozivni rock dvojac kojeg krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Ha Det Bra je legendarni zagrebački hardcore / noise-rock bend osnovan 1992. godine, te nedavno ponovo okupljen, a s metal predgrupom Moraines nastupaju 6. travnja. 7. travnja nastupaju vrhunski Bambi Molesters, dok ćete 8. travnja vidjeti kao se vežu glazba i gluma - nastupaju Luni Megumi, mladi post-punk sastav čiji je idejni i kreativni vođa glumica Ivana Roščić. She Loves Pablo je četveročlani groove-rock bend iz Zagreba, a uz njih ćete levitirati 9. travnja. ABOP izvodi elektronsku glazbu uživo, a kako zvuči njihova verzija elektronike poslušajte 10. travnja. Novi singl "Zločest ko pas" Psihomodo Pop će izvesti samo za posjetitelje Gričevanja 11. travnja, a jedan od najstarijih glazbenih portala odlučio je proslaviti 12. rođendan s bendovima koje su njihovi čitatelji proglasili među najboljima u pojedinim kategorijama. To su U pol' 9 kod Sabe koji imaju najbolji singl "Prihvaćam sve", Punčke koje su najbolji demo bend i Svemir, a rođendanska fešta Terapije.net je na rasporedu 12. travnja. Rochelle Rochelle nastupaju 13. travnja, a zadnji dan, 14. travnja, rezerviran je samo za Urbana&4.
[  ]

  © gricevanje.com

"Bit će tu i progresivne grupe koje se bave glazbom, ali još nisu toliko etablirane, poput Ha Det Bra, portal terapija.net slavi 12 godišnjicu rada, a na njihovom slavlju sviraju U pol' 9 kod Sabe, Punčke i Svemir, Rochelle Rochelle se vraćaju i ove godine s glazbenim perofmansom." pojasnio je Glas s Griča, odnosno voditelj programa Emil Matešić.

Matešić je dodao da festivale, kada se već mogu raditi, treba širiti prema drugim medijima, tako da je Gričevanje i ove godine objavilo posebne natječaje. Uz već poznat natječaj za demo bendove Demonique, u tijeku su i natječaji Strašno dobra špica i Strašno dobra priča, koji su otvoreni do 4. travnja.

Predstavljanju programa je nazočio i Psihomodo Pop, koji je ovom prilikom najavio da grupa prekida dugogodišnju suradnju s izdavačkom kućom Croatia Records, te prelaze u Dallas Records. Davor Gobac predstavio je novi singl "Zločest ko pas" ali i najavio novi album.

"Ovo je ljubavna pjesma koja govori o nastranostima žena s kojima sam ljubovao ovih 30 godina karijere. Mislim da je to pravi hit u pravom trenutku u pravoj državi. Ovo nije negativna poruka djeci, budite zločesti, nego poruka preživite. Ima 15 stvari i ovo je prva, ići ćemo singl po singl i nemam pojma kada ćemo u kojem trenu izdati album. Na albumu će sigurno izaći 10, 12 pjesama. Nakon 15. hita izdat ćemo osamnaesterostruki album s narodnim pjesmama ovog kraja" u svom stilu izjavio je Davor Gobac.

Stipe B. Mađor iz Dallas Recordsa najavio je suradnju s Psihomodo Pop koja će započeti upravo s njihovim nastupom na Gričevanju "Pregovori su u tijeku i drago nam je da je upravo Gričevanje polazna točka i da sudjelujemo u ovom vrijednom projektu."

Festival Gričevanje u vrlo kratkom roku etablirao se kao open air festival dobre zabave i izvrsnih koncerata. Jedinstven je po tome što se odvija na otvorenom u samom centru grada te je vezan upravo uz predivno povijesno mjesto i poznatu zagrebačku priču o Gričkoj vještici.
[  ]

  © gricevanje.com

Kao pokrovitelj festivala, Tuborg od samih početaka podržava vještičarenje i gričevanje na Gornjem gradu. Uz odličan glazbeni program i kreativan koncept, Gričevanje savršeno odgovara vrijednostima Tuborga jer garantira dobru zabavu i druženje. Tako Tuborg nastavlja s ulogom službenog osvježenja festivala, a pobrinut će se i za odličnu atmosferu kako bi ova zagrebačka proljetna priča bila prvi izbor za sve posjetitelje željne dobre zabave.

Izvucite se iz zimskog sna i dočekajte proljeće na povijesnom zagrebačkom mjestu koje priča legende o vješticama na Griču. Doživite najljepši pogled na Donji grad, pronađite skrivene i zaboravljene kutke Griča, probajte iščarobirane napitke u nekoj od kupola ili samo užvajte u besplatnim koncertima na proljetnom sumraku Gornjeg grada

promo girl // 02/04/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*