home > njuz > INmusic Festival 2014 - FOALS i domaći izvođači

kontakt | search |

INmusic Festival 2014 - FOALS i domaći izvođači

Trenutno najbolji britanski live bend stiže na INmusic festival! Protekla godina bila je presudna godina za Foalse, odnosno godina u kojoj su prešli mnoge barijere. Odsvirali su preko 150 koncerata diljem svijeta, zauzeli pozornice najvećih svjetskih glazbenih festivala, a u lipnju stižu na INmusic festival! Zasvirat će uz The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Wolfmother Bombay Bicycle Club, Flogging Molly, i mnoge druge potvrđene izvođače ovogodišnjeg INmusic festivala.
Ogroman trud i brojne svirke Foalsa rezultirale su mnogim prestižnim glazbenim nagradama; Q Award i The Sun Bizzare nagrada za najbolji live bend, zatim NME nagrada za najbolji singl ("Inhaler") te Barclaycard Mercury Music nominacija. U prosincu 2013. čitatelji NME-a odabrali su album i singl Foalsa kao najbolje u cijeloj godini. Vrijedno je napomenuti da su u konkurenciji za iste nagrade bili Arctic Monkeysi te Queens of The Stone Age, još jedan vrhunski bend koji u organizaciji INmusic festivala imamo prilike uživo gledati na Zagrebačkom velesajmu 10. lipnja .

Bend je do sada izdao ukupno tri albuma; posljednji album "Holy Fire" izdan 2013. godine, kojeg su producirali Flood i Alan Moulder (Depeche Mode, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins), njihov je najprodavaniji album do sada - dosegnuo je zlatnu tiražu u Velikoj Britaniji samo 3 mjeseca nakon izdavanja. Nakon izdavanja albuma Foalsi su odsvirali rasprodane koncerte u prestižnom Royal Albert Hallu te zaradili najbolje moguće recenzije glazbene kritike. Potom su naravno uslijedili nastupi na velikim festivalima poput Glastonburya, Readinga, Leedsa, Latitudea i drugih.

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske, u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Izniman interes strane publike te nepodijeljeno oduševljenje domaće publike ovogodišnjim festivalskim programom, garantira najuspješniji INmusic do sada s najboljim turističkim rezultatom.

---------------------------------------------------------------------

GATUZO je dinamičan zagrebački rock dvojac (Damir Trkulja Šiljo - gitara i vokal, Goran Martinjak - bubanj). U današnjoj minimalističkoj postavi rade od početka 2004. godine. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Godine 2007. izdaju album Noge/ruke/glave za koji su nagrađeni nagradom Status 2007. HGU-a za najbolji mladi rock bend, te Porinom za najbolji alternativni rock album 2007. godine. Krajem 2009. godine, Gatuzo izdaje svoj drugi album pod nazivom "!", za kojeg je dobio izvrsne kritike od renomiranih kritičara, a treći album znakovitog naziva "Gdje idemo" iz 2013. godine okarakteriziran je kao njihovo najzrelije i najbolje izdanje do sada.

S3ngs su rock'n'roll bend iz Zagreba koncertno aktivan na nacionaloj i regionalnoj sceni od kraja 2006. godine, a njihovi glazbeni utjecaji podrazumijevaju rock, brit pop, punk, yupunk-rock, indie... 
Do sada su obišli cijelu regiju odsviravši stotinjak koncerata, uključujući INmusic festival 2007. i 2010. godine, zatim dvorana Mladosti Rijeka, svirali su kao predgrupa Hladnom pivu u Areni Zagreb te kao predgrupa Manu Chao La Ventura u zagrebačkom Domu sportova. Rad su započeli još 2007. godine u studiju sa dvije EP snimke: "Gledam Balkan sa balkona" (2007) i "S čim da te lupim?" (2009). Na jesen 2010. godine izlazi debi album "Moderno trijezan", službeno izdan za nezavisnu etiketu OSA Media. Album je hvaljen te izrazito dobro prihvaćen sa strane kritike kao i publike, a u listopadu 2013-e, izlazi i drugi album; "Costa S3ngsia".

promo girl // 31/03/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
The Black Keys
Pixies
Foals
The Fratellis
MGMT
Flogging Molly
Crystal Fighters
Bomba Estereo
Bombino
Jagwar Ma
Kuromi
Wolfmother
Bassekou Kouyate
Vitalic
Digitalism
Bombay Bicycle Club
Gatuzo
S3ngs
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*