home > njuz > NOVA IZDANJA: EoT, Pijano Bar, Frenkie & Kontra & Indigo, Nikola Vranjković, Split Blues Festival 2016.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: EoT, Pijano Bar, Frenkie & Kontra & Indigo, Nikola Vranjković, Split Blues Festival 2016.

01. EoT - NOVI SINGL!

Karlovački alter rock-metal bend EoT predstavlja singl "Nepravda". Nakon pobjeda na čak šest demo festivala ("Mack Production", "O'Rock festival", "Rat bendova", "Glas mladih", "Croatia Bike Week gitarijada" i "Rovinj Music Festival"), odličnih singlova "Balkanska fiskultura", "U čemu je bit?", "Bye bye ", "Naš mali planet" i "Defibrilacija" te hvaljenog debitantskog albuma "Defibrilacija", EoT nastavlja u istom - sirovom, nabrijanom, bučnom i razarajućem - ritmu.

"Unatoč tome što nam kumovi i sinovi kroje sudbine, unatoč tome što živimo u svijetu gdje je ljudsko lice na ulici još jedna maska, koja u strahu biva nešto što nije, unatoč tome da iskrenost postoji samo među onima koji su te držali za ruku kad si bio na dnu, jedino nepravda od slomljenog čovjeka radi borca - ''ništa me slomiti ne može''. - kaže EoT.

Glazbu i tekst potpisuje Boris Kolarić, a pjesmu je snimio i producirao Marko Matijević Sekul u zagrebačkom "Beton studiju".



02. PIJANO BAR - NOVI SPOT!

Grupa Pijano Bar predstavlja videospot svog aktualnog singla "Javlja radio". Spot je snimljen na iznimno atraktivnoj lokaciji - zagrebačkom klubu Shock Show Industry (Katran) - koji je uređen poput podmornice. Pošto je pjesma posvećena radio stanicama, a s podmornicama je iznimno teško komunicirati zbog otežanog "putovanja" radio valova kroz slanu vodu, bit će zanimljivo čuti što iz podmornice Pijano Bara "Javlja radio".

Damir Prđun Micek, strastveni kolekcionar radio aparata posudio je manji dio svoje kolekcije kao scenografiju, a zbog zauzetosti harmonikaša Andrije Laze, Pijano Bar je kao "dublera" morao posuditi jednogodišnjeg Ivora Firsta. Spot su snimali, režirali i montirali Silvio Novosel i Marko Kova Kovačić.

Radio je promjenio glazbu, ljude, navike i moderno društvo je nezamislivo bez tog izuma, čiji izumitelj, Nikola Tesla, bio hrvatski građanin. Pjesma govori o današnjem stanju radija i slavi taj medij. Također govori o problemu otuđenosti pojednica koji je vidljiv rastućom upotrebom društvenih mreža i o iseljavanju, a naši "bivši" građani najviše ostaju u doticaju s domovinom upravo kroz radijski program i uz pjesme domaćih izvođača.

Autor glazbe i teksta je Marko Kova Kovačić, gitarist i vokal Pijano Bara, uz veliki aranžerski trud cijelog benda: Ivi First (glas, drombulja), Marko First (violina), Siniša Krstekanić (bubanj), Kristian Gregurić (bas) i Andrija Lazo (harmonika). Snimatelj i glazbeni producent, kao i na prethodnim izdanjima je Hrvoje Prskalo - Vidra iz ZG zvuk studija.

Pijano Bar se publici predstavio uspješnim singlovima "Probajmo zajedno", "Nasukan" i "Zemljo" te albumom posvete sastavu Valungari - "Pijano Bar svira Valungare (uživo kod Vidre)".



03. FRENKIE & KONTRA & INDIGO - NOVI SPOT!

oš jedna snimka s prošlogodišnjeg zajedničkog albuma "Putanja", Frenkija, Kontre i Indiga, danas je dobila prateći videospot. Video za pjesmu "Viša srednja klasa" djelo je Adnana Huremovića (Kreativluk agencija), a dostupan je putem njihovog službenog YouTube/VEVO kanala.

Spot za "Višu srednju klasu" je dosta drugačiji od svega što smo do sada radili. Po prvi put smo se odlučili okušati u glumi. Adnan Huremović (Kreativluk agencija) je imao genijalnu ideju i scenarij, i vjerujem da je ovo jedan od naših najboljih spotova do sada. Jako je duhovit i mislim da smo svi zajedno odradili odličan posao. Ovo je ujedno i jedan od najzahtjevnijih spotova, imali smo mnogo statista, mijenjali par lokacija i snimanje je trajalo par dana. Međutim uz odličnu organizaciju našeg režisera sve je prošlo u opuštenoj atmosferi. Videospot je pjesmi dao jedno novo lice i vjerujem da će uz njega doći do još šire publike. - Frenkie otkriva o novom spotu.



04. NIKOLA VRANJKOVIĆ - NOVI SPOT!

"Tajni život suterena" novi je singl i spot Nikole Vranjkovića kojim on najavljuje dvostruki album čiji se izlazak očekuje na jesen ove godine.

Spot za pesmu "Tajni život suterena" obiluje prelepim kadrovima snimljenim na Krčdinskoj adi na Dunavu, ostrvima Bowen u Kanadi i Rodos u Grčkoj, Skadarskom jezeru, prevodnici na Tisi kod Bečeja i u Bagrdanskom tesnacu na Velikoj Moravi.

Reditelj spota je Vladimir Toni Pendo, dok muziku i tekst potpisuje Nikola Vranjković.
[  ]

  © Mirjana Mitrović

U ovoj numeri koja traje 13 minuta, Vranjković peva, svira bubnjeve, gitaru i bas gitaru. Pored njega u stvaranju pesme učestvovali su i Ivana Nikodijević (klavijature), Danilo Nikodinovski (gitara) i Ivan Zoranović (sitar, klavijature).

U vreme dok je kao ključna autorska ličnost predvodio kultni beogradski bend Block Out, Vranjković je objavio samostalno knjigu i album "Za ovde ili za poneti" (2001).

Po prestanku rada matičnog benda, objavio je knjigu i EP "Bremeplov" (2014), kao i singlove "Fototapet" (2015) "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" i "Dve Reči" (2016).



05. SPLIT BLUES FESTIVAL - NOVA KOMPILACIJA!

Spona i Wolfman Vam predstavljaju novu trostruku blues kompilaciju - "Split Blues Festival 2016 - In Memoriam Jadran Zlodre Gobbo". Kompilacija je snimljena tijekom tri dana prošlogodišnjeg "Split Blues Festivala", a sadrži čak dvadeset i jednu pjesmu od devet vrhunskih blues izvođača. Posebna zanimljivost je mjesto održavanja festivala - park Zvončac, jer je riječ o prvoj ozbiljnoj manifestaciji na toj lokaciji u povijesti Splita. Ova trostruka kompilacija je posvećena nikad prežaljenoj splitskoj blues legendi - Jadranu Zlodri Gobbu, a ujedno najavljuje i "7. Split Blues Festival", koji će se održati od 20. do 22. srpnja, također u parku Zvončac.

Split Blues Festival je reprezentativna splitska glazbena manifestacija i jedini blues festival u regiji čiju snimku emitira nacionalna televizija (HTV). U formi trodnevnog glazbenog zbivanja na eminentnoj splitskoj lokaciji, uz ponajbolje domaće izvođače, redovito nam u goste dovodi i probrane europske i svjetske bluesere. U proteklih 5 godina na festivalu su nastupali Paulo Mendonca, Ian Siegal, Joyce Yuille, The Jeff Jensen Band, Mike Sponza, Sahte Raki, Otprilike Ovako, Telefon Blues Band, Atomsko sklonište, Tomislav Goluban, Sunnysidersi i mnogi drugi.
[  ]

SLUŠAJ VAMO:
http://www.spona.com.hr/albums/split-blues-festival-2016-in-memoriam-jadran-zlodre-gobbo/

DAY 1:
1. Rolin Humes - Pretentious Blues
2. Rolin Humes - Irene
3. Harpoon Blues Band - Hoochie Coochie Man
4. Harpoon Blues Band - Got to Move
5. Sahte Raki Blues Band - Everybody Needs Somebody to Love
6. Sahte Raki Blues Band - Seni Cok Istiyorum
7 Sahte Raki Blues Band - A Little Less Conversation
DAY 2:
8. Light Under the Black Mountain - Wake Up the Flame
9. Light Under the Black Mountain - Black
10. Trio Trabacool - Broken Heart Blues
11. Trio Trabacool - Cause We've Ended as Lovers
12. Atomsko sklonište - Treba imat' dušu
13. Atomsko sklonište - Olujni mornar
14. Atomsko sklonište - Djevojka broj 8
15. Atomsko sklonište - Mutna rijeka
DAY 3:
16 La Grange - Sharp Dressed Man
17. Otprilike ovako - Sitting on Top of the World
18. Otprilike ovako - Parobrod
19. The Jeff Jensen Band - Can't Believe We're Through
20. The Jeff Jensen Band - Brunette Woman
21. The Jeff Jensen Band - Crosseyed Cat

promo guy // 14/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Folk-punk cabaret bend

Folk-punk cabaret bend "Šarijanata" predstavlja prvi singl i spot "Beyond the End of the Road"

| 02/05/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

| 01/05/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

| 30/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: INMusic 2024 - Kontigent domaćih i EXYU snaga

INMusic 2024 - Kontigent domaćih i EXYU snaga

| 30/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Red Noise", drugi album kanadskog COPPERGEAR za z0 Records

| 28/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*