home > njuz > NOVA IZDANJA: Garage In July, Kurve, Officer Down, Two-Stroke Engine, Mark Mrakovčić, Ivan Grobenski, Tate Romanova, BoBo ft. Radiofonik, Majkan, Gane RImatore.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Garage In July, Kurve, Officer Down, Two-Stroke Engine, Mark Mrakovčić, Ivan Grobenski, Tate Romanova, BoBo ft. Radiofonik, Majkan, Gane RImatore.

01. GARAGE IN JULY

Garage in July s ponosom predstavlja svoj novi EP naziva "Swamp 'n' Roll".

Prvo je to studijsko izdanje benda nakon EP-a "Sjaj u blatu" koji je izašao u listopadu 2017.
Na novom izdanju, Garage in July donose jedan čvršći i agresivniji zvuk i dalje istražujući i kopajući po mulju Drave i Mississippija.

Trajna fascinacija bluesom na ovom izdanju poprima svoje novo obličje te donosi novi zvuk benda koji je i dalje pogonjen dobrim starim gorivom; strašću te mirisom i vlagom močvara.

Na EP-u nalazi se 5 pjesama, od kojih je od prije poznata "Venera", koja je bila i najavni singl. Motivi koji odzvanjaju kroz novi materijal najbolje su sažeti u imenu pjesme "Motika, Blues, Muzika".

Sam naziv "Swamp 'n' Roll" posveta je Baranji i njezinim šumama, kanalima, jezerima i vrijednim ljudima. Blues je kao osjećaj univerzalan i kad ga jednom prepoznaš, više te ne napušta.

Za snimke, produkciju i master zaslužan je član benda Ivan Podoreški, a za objavu Dirty Mojo Records, izdavačka kuća koja je s bendom od samih početaka.

Bend od jeseni kreće sa svirkama u proširenoj postavi.



02. KURVE

Zagrebački punk vizionari Kurve ponovno pomiču granice novim izdanjem "Jedna Mladost Jedan Ep". Četvrti EP je prvi koji su snimili live i time utjelovili energiju nastupa uživo. Drugačiji od svih dosadašnjih izdanja, EP je zapravo jedna višeslojna pjesma (ili jedan ep) u trajanju od za punk pojmove dugih šest minuta, a čija je priča utjelovljena i u vizualno dopadljivom video spotu.

Na underground sceni ranije već poznati po oštroj lirici dostojnoj da ju se prozove inteligentnom i elokventnom punk poezijom, "Jedna mladost jedan ep" osvješćuje mentalne posljedice nezaposlenosti, osjećaj bespomoćnosti i mirenja s neostvarenim ambicijama, kao i važnost emocionalne podrške. O odluci da jednu takvu životnu pjesmu razvuku na šest minuta su izjavili:

Mi smo to napali s hrpetinom rifova i napravili pjesmu u kojoj se sve kreće, ništa se ne ponavlja, kao neka avantura rifa koji krene iz jedne točke i završi nakon šest minuta na nekom dalekom, nezamislivom mjestu. Tako i tekst prati cijelu jednu narativnu liniju, zato se pjesma zove 'jedan ep' jer je za naše tekstualne standarde to zaista ep i po prvi puta donosimo neku priču kao sadržaj."



03. OFFICER DOWN

Pjesma "Pijuni" snimljena je live u klubu Palach još 2016. godine, studijski producirana od strane Mirana Milića odnosno Studija Palach. Stajala je u ladici sa svojom bezvremenskom temom čekajući pravi trenutak. Singl je tempiran mjesec dana uoči parlamentarnih izbora u RH u nadi da će potaknuti ljude na razmišljanje. Video za pjesmu složili su Vanja Kauzlarić i Mateo Rožić.



04. TWO-STROKE ENGINE

Pesma "Reke vam ne damo" rezultat je saradnje benda Two-Stroke Engine sa Darkom Micićem, rok muzičarem, piscem, aktivistom... iz Knjaževca.

Za razliku od ostalih pesama, koje su u našem slučaju, obično plod trenutne inspiracije i momenta, pesma "Reke vam ne damo" je namenski nastala, iz potrebe da se ukaže na problem izgradnje mini hidroelektrana na planinskim vodotokovima.

I tiče se svih nas! Svuda!

Na Staroj planini, već duže vreme, traje pobuna meštana protiv izgradnje mini hidroelektrana. Iz želje da na neki način doprinesemo toj borbi i pomognemo slabijima protiv daleko jačeg protivnika, mi smo to uradili onako kako najbolje znamo: muzikom!

Antonije Pušić je prepoznao poruku pesme, podržao nas i na njegovom Facebook profilu poručio:
"Blues je muzika dobrog čovjeka koji se osjeća loše. Evo pravog balkanskog blues- a. Dijelite, ako vam je stalo. Čitav Balkan dijeli istu sudbinu - svi treba da čuju ovaj blues."

Pesmu prvenstveno posvećujemo svima onima koji se mesecima i godinama bore na terenu, ugrožavajući sopstvenu bezbednost i živote, koji bivaju progonjeni, izloženi pretnjama i nasilju a sve to zbog nečijeg profita.

Poklanjamo je i svim ljubiteljima prirode, kao i onima koji to nisu, jer svest o potrebi očuvanja prirode i prirodnih bogatstava mora da se budi i jača!

Za čiste reke, bez cevi, za očuvanu prirodu, za čist vazduh, za pravo na život!



05. MARK MRAKOVIČIĆ

Mark Mrakovčić, na sceni respektiran glazbeni producent mnogih domaćih kantautora i bendova, konačno predstavlja svoj album prvijenac "Breeding Black Sheep". Nakon što se kao glazbenik godinama periodički pojavljivao na pozornicama i očaravao rafiniranim idejama i izvedbom, na svom debiju ovjekovječio je podjednako novije i starije pjesme u svježem ruhu.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoB4d7cPUyT1bFC_PuMIqRr_iu90-_YLY

06. IVAN GROBENSKI

Soundtrack u obliku EP-a je pravo malo blago i uopće je rijetkost na ovim prostorima da se izdaje glazba iz filma.

Skladatelj je Ivan Grobenski koji je ujedno odsvirao gitaru, harmoniku i dlanove.
Glazba je napisana i snimljena u nekoliko dana u kućnom studiju u Koprivnici.
Harmoniku je svirao još i Tomislav Horvatinović Jones.

Inspirirano Afrikom, Ry Cooderom i ručno rađenom gitarom iz II. svjetskog rata koja se ne da uštimati, a iznad petog praga je dapače nesvirljiva.

Scenaristica i redateljica filma je Martina Lončar a snimatelj i montažer je multimedijalni umjetnik Doringo.

Izdavač: Hitchtone Music & Promotion



07. TATE ROMANOVA

Tate Romanova predstavlja videospot za svoju novu pjesmu "Na rubu maha". To je peti je studijski singl splitskog benda koji u rujnu izlazi sa svojim debitantskim albumom za diskografsku kuću Croatia Records. Prijatelj benda Marin Maretić kamerom je popratio njihov vikend u Mostaru i "Pavarotti" studiju gdje je bend snimao većinu svog materijala. Glazbu za novi singl radili su gitarist Ante Jerončić i Šime Barbarić koji je ujedno i autor teksta.



08. BOBO FT RADIOFONIK

U plemenitoj misiji traženja najprigodnije glazbe za doba svjetske zdravstvene krize, BoBo i
Radiofonik udružili su snage i objavili pjesmu "Cjepivo" za koju ih je inspirirala priroda -
ljekovito bilje i ljubav kao najsnažnija pokretačka sila koja liječi svijet.

"Cjepivo šalje poruku o važnosti povratka čovjeka temeljnim vrijednostima njegova
opstanka na Zemlji, a to su majka priroda, dobro društvo, glazba i ljubav. Tu leži rješenje
za sve probleme. Ljudima želimo pokazati da se i ozbiljnim temama može pristupiti ležerno,
bez tenzija i svađe", pojašnjava ovaj neobičan dvojac motive koji su ih naveli da se posvete
temi koja izaziva velik interes javnosti, ali i puno oprečnih mišljenja.

Videospot u režiji Izoom produkcije sniman je u nesvakidašnjim uvjetima, na četrdesetak
metara visokom Hendrixovom mostu po čijem se vrhu BoBo nonšalantno prošetao svirajući
gitaru i pronoseći poruku ljubavi. Priznaje da je pjesma načas utihnula kada je mostom
prošao teretni vlak, ali vlak, baš kao i svi problemi dođe i ode, nakon čega pjesma odjekne još glasnije.



09. MAJKAN

Apatinski pank rok bend Majkan nakon singlova " Ajmo u Kafanu " i " Dobro Vece " , te posle malo duže pauze izbacio je novi singl pod nazivom " Kao pre ". Kao i predhodna dva singla i ovaj je snimljen pod producentskom palicom Nemanje Kalinića. Bend posle pauze prouzrokovane pandemijom nastavlja sa radom, čekaju se nove svirke a u pripremi je još jedan singl.



10. GANE RIMATORE

Nakon posljednjeg albuma iz 2017. godine, "Nema u hipu hop" te remasteriranog "Nocturno Hip Hop Rimixtape" iz 2019. godine za 10 obljetnicu albuma, Gane RImatore se opet ukazuje novim singlom!

Ovoga puta se udružio sa dugogodišnjim suradnikom, producentom Filipom Tkalčićem Dustom i kroz sarkazam pokazao što misli o vladajućim garniturama i njihovom konstantnom prodavanju magle, a pogotovo u vrijeme izbora kada su spremni obećati i nemoguće, samo da dobiju povjerenje koje obično završi kao zabluda...

Ipak, da ne bude ovo samo još jedna klasična pjesma socijalne tematike u nizu, RImatore je priču zaokružio zabavnim spotom za koji je zaslužan Nocturno Pro studio, a političara - prodavača magle je fantastično odglumio Igor Vasiljević, hip-hop krugovima poznatiji kao Sova Animal.

U pripremi je još nekoliko singlova koji će se zaokružiti nekom od formi (EP, album...), ali o tom potom.

terapija // 19/06/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*