home > njuz > Radar Festival 20.06.2007. Green Fields (Siget), Zagreb

kontakt | search |

Radar Festival 20.06.2007. Green Fields (Siget), Zagreb

Sve nam je bliže Radar Festival koji će se održati 20.06.2007. u zagrebačkom Sigetu, kraj stadiona ''Hrvatski dragovoljac'', pa bi bilo vrijeme da vam predstavimo bendove koji će tamo svirati…

Queens Of The Stone Age
Bend su 1997. godine osnovali gitarist Josh Homme i basist Nick Oliveri nakon raspada stoner-rock ikona Kyuss. Prvi album ''Queens Of The Stone Age'' su izdali godinu dana kasnije i njime nisu postigli veći komercijalni uspjeh. S drugim albumom ''Rated R'' situacija je bila bitno drugačija. Na njemu su gostovali Dave Grohl iz Foo Fightersa i Nirvane i Mark Lanegan iz Screaming Trees, i po svom izlasku 2000. godine postao je jedan od najutjecajnih albuma prve dekade 21. stoljeća. Dvije godine kasnije izdaju ''Songs For The Deaf'' na kojem Homme i Oliveri Oliveri izuzetno vješto i maštovito uspijevaju kombinirati veliku ostavštinu američke rock-povijesti u rasponu od Doorsa, Stoogesa i MC5 preko Hendrixa do Black Flaga, Nirvane i Monster Magneta, od frenetičnog proto-punka Detroita i psihodelije Zapadne obale SAD-a do kalifornijskog hardcore punka, grunge i arena-rocka.
Zbog problema s drogom Homme je iz benda izbacio Oliveria koji nije sudjelovao na sljedećem QOTSA albumu ''Lullabies To Paralyze'' iz 2005. Na albumu su gostovali Bill Gibbons iz ZZ Top, Shirley Manson iz Garbage i Broday Dale iz Distillersa. Iako taj album nema tako veliki značaj kao prethodna dva, ipak se radi o jako dobrom psihodeličnom stoner rock albumu. Ove godine im izlazi novi album ''Era Vulgaris'' koji će nam predstaviti u Zagrebu.
[  ]

Placebo
Osnovani su u Londonu 1994. od pjevača Briana Molkoa i basiste Stefana Olsdala. Zbog zvuka i androginog imagea Briana Molkoa bend je proglašen glam-rock/gothic-pop verzijom Sonic Youtha, Pixiesa i Nirvane. Prvi album im izlazi 1996. godine i svoj put do slave si krče kao predgrupa bendovima poput U2, Sex Pistols i Weezer, a David Bowie ih poziva kao goste na koncert povodom svog 50. rođendana. Sa sljedeća dva albuma i hitovima poput ''Every You Every Me'' i ''Special K'' Placebo postaju popularniji u Europi nego u Velikoj Britaniji, imaju niz samostalnih koncerata na kojima su puno uvjerljiviji nego na albumima i postaju miljenici tzv. darkerske i alter-rock populacije. U Zagrebu su nastupili već dva puta, tako da će im nastup na Radar festivalu biti treći susret sa zagrebačkom publikom.
[  ]

Kaiser Chiefs
Nastali su 2003. godine u Leedsu, a ime su uzeli po južnoafričkom nogometnom klubu iz kojeg je u Leeds United stigao igrač Lucas Redebe. Kaiser Chiefs su svojim prvim singlom ''I Predict A Riot'' odmah stekli pozornost medija, pa je njihov debi-album zasjenio mnoge poznate bendove i prodao se u preko 3 milijuna primjeraka. Slove kao jedan od ''najbritanskijih'' rock bendova u zadnjih 10 godina i u svojoj glazbi kombiniraju niz tradicija otočke popularne glazbe, od beata 60-ih i ironije Kinksa, mod-pokreta Small Facesa, pub-rocka, novovalne i ska-pop ekstatičnosti kakvu su posjedovali The Jam, XTC i Madness, melankoličnog indie-rocka 80-ih i brit-popa skovanog po uzoru na najbolje albume Blura i Pulpa. Ove godine im je izašao drugi po redu, zreliji album ''Your Truly, Angry Mob'' kojim cinično i oštro seciraju britansku svakodnevicu.
[  ]

Overflow
Bend su 1990. osnovala 4 tinejđera iz Koprivnice i svojim prvim albumom ''Through Department Store'' iz 1991. pomela domaću i stranu punk rock scenu. Drugi album ''Dorothy'' izlazi dvije godine kasnije i na njemu je vidljiv velik napredak benda. Overflow odlaze na uspješnu europsku turneju, a njihov legendarni spot ''Dorothy'' se čak vrti na u kultnoj emisiji ''120 minutes'' na američkom i europskom MTV-u. ''Extremly Perverted Fantasies Of The Mad Milkman's Disordered Mind'' im je treći album koji izlazi 1997. i dobija sjajne kritike. Nakon četvrtog albuma ''Unbreastfed 69'' iz 2001. godine Overflow se povlače sa scene, da bi se vratili 2005. godine i snimili peti album ''Live…At Parties'' nakon kojeg je uslijedio niz odličnih i rasprodanih koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji.
[  ]

Anavrin
Bend ima 7 članova vrlo različitih karaktera i glazbenih ukusa što je rezultiralo karakterističnim, bogatim i slojevitim zvukom koji bi se mogao opisati kao moderni rock sa komponentama grungea, ska i funka.
[  ]

Do 10.06.2007. ulaznice za Radar Festival će koštati 340 kuna, a zatim će poskupjeti na 370 kuna, da bi na dan festivala bile 399 kuna. Zato požurite po svoju ulaznicu na neko od prodajnih mjesta u sustavu Eventima po cijeloj Hrvatskoj, a ako ste u Zagrebu to možete obaviti i u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Orfeju (Bogovićeva 1b) i Profil Megastoreu (Bogovićeva 7).

ana // 04/06/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*