home > mjuzik > "LIVE" at... parties

kontakt | search |

OVERFLOW: "LIVE" at... parties (Anubis, 2006)

Nakon par godina hibernacije, OVERFLOW se vraćaju na scenu albumom '"LIVE" at… parties' koji je mix novih i starih pjesama u novim aranžmanima. O njihovoj blistavoj prošlosti ne bih puno duljio, jer sve što ste ikada htjeli znati o njima možete pročitati ovdje. No, evo nekoliko faktografskih činjenica vezanih uz ovaj album.

OVERFLOW su danas Žika (vokal), Dado (bubnjevi), Nike (gitara) i Zoki (bas). Više nisu koprivnički bend nego koprivničko-varaždinski jer je omjer 2:2. Album je sniman i mixan u Novom Sadu pod paskom Raduleta iz grupe Atheist Rap. Od 21 pjesme koliko ih se nalazi na albumu u ukupnom trajanju od 54:36 minuta, 11 ih je starih u novim aranžmanima. To su pretežno njihove najpoznatije pjesme s prva dva albuma (Dorothy, Masquerade, … And I'm Not, Everything…) i pokojom novijom koja je izašla samo na singlu ili nekoj kompilaciji. Mjesto na albumu je našla i Doraaa, pjesma s njihovog posljednjeg albuma, koja se ujedno i najviše razlikuje od svojeg originala.

Gledano/slušano iz perspektive starog fana, album pametno započinje s tri pjesme starijeg datuma (Everything, Isolation, Face), koje bude sjećanja i pripremaju na slušanje novih. Nakon njih slijedi par novih komada. Takav je raspored kroz cijeli album. Red starih, red novih, red starih, red novih, red starih, red novih, red starih.

Glazbeni izričaj se, unatoč vremenu i evoluciji nije puno promijenio u ovih petnaestak godina postojanja benda, no na nekim je pjesmama zamjetan utjecaj ekipe iz Atheist Rapa, koji su dodali dio svoje osebujne zafrkancije u ove ozbiljne pjesme.

Nakon nekoliko preslušavanja cijelog albuma, stari fan se pretvara u skroz novog, jer se odlične nove pjesme potpuno infiltriraju među stare i na taj način dobiva se jedan potpuno novi uradak u kojem nema podjela na staro i novo. Kvaliteta pjesama je neosporna, pa bi bilo bezrazložno isticati neke pjesme od drugih. Potrebno je samo reći, da će prvi singl Wasted, uskoro postati klasik, kao i svaki drugi singl koji bude skinut s ovog albuma.

Odlično osmišljen omot, koji je kao i cijela promotivna akcija oko benda u crtić/karikatura stilu, pa je šteta što je cijeli proizvod upakiran u običan plastičan cd omot, a nije se više potrudilo oko tog vizualnog dijela, no to vjerojatno netreba stavljati na dušu benda, već izdavača.

I za kraj, ocjenjivanje je uvijek najnezahvalnija stvar. Ovaj album od nepristranog slušača svakako zaslužuje čistu Bo Derek, no zbog tolikog čekanja, treba mu smanjiti bar za jedan. A kako se dečki ne bi umislili i ostavili nas ponovo toliko dugo čekati, evo im...

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 08/05/2006

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: "LIVE" at... parties
  • Through Department Store (1991, Slušaj najglasnije)
  • Dorothy (1993, T.R.I.P. / Croatia records)
  • The Worm (sg, 1995, Goodwill records)
  • Extremly Perverted Fantasies Of The Mad Milkman (1997, Anubis records)
  • Unbreastfed 69 (1999, Anubis records)
  • "LIVE" at... parties (2006, Anubis records)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*