home > njuz > Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal na desetom Trenchtown festivalu

kontakt | search |

Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal na desetom Trenchtown festivalu

Obaveštavamo vas da će na desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja nastupiti i Lollobrigida, Obojeni Program i port-royal.

Trećeg dana festivala, 2. maja, na Velikoj bini nastupiće Lollobrigida. Ovaj hrvatski electro pop trash sastav jedna je od svežijih pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. Nastupaju kao šestočlani bend na čelu sa harizmatičnim pevačicama Idom i Petrom, a njihovi scenski nastupi mešavina su kabarea, koncerta i performansa, sa velikom dozom spontanosti kao poziv publici na ples i zabavu. Od osnivanja do danas Lollobrigida je imala mnogobrojne nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH, Austriji, Mađarskoj... Na EXIT festivalu, učestvuju od 2005. godine. Prošle godine Lollobrigida je dobila MTV nagradu za najbolji regionalni bend.
[ Lollobrigida ]

Lollobrigida

Prvog dana festivala, 30. aprila, na Velikoj bini će nastupiti Obojeni Program - jedan od najznačajnijih i najvitalnijih domaćih rock bendova koji postoji skoro 30 godina i još uvek je veoma aktivan. Osnovan 1980. u Novom Sadu, Obojeni Program je karakterističan po svojoj interpretaciji post punka, new wavea, electro muzike i nekih novih modernijih izraza, kao i po poetici frontmena Branislava Babića Kebre. Za 30 godina postojanja kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnju postavu čine: Kebra (vokal), Dragan (gitara), Ljuba (bas), Cina (bubnjevi) i Miša (gruvboks mašina i elektronika). Za sobom imaju sedam albuma, a prošlogodišnji Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom nagrađen je za album godine po glasovima čitalaca Popboksa.
[ Obojeni program ]

Obojeni program

Trećeg dana festivala, 2. maja, na Velikoj bini će nastupiti port-royal iz Italije (ime grupe se piše malim slovima). Port-royal kombinuju live elektronsku muziku, ambient i moderne forme post-rocka sa elementima plesne muzike. Bitan deo njihovih nastupa čine video projekcije. Osnovan 2000. godine u Đenovi, vremonom se ovom sastavu priključilo par članova iz Berlina i Beča, tako da ga to čini internacionalnom trupom. Na živim nastupima, postavku port-royala čine: Attilio Bruzzone (gitara, sintisajzer, programiranje), Ettore di Roberto (klavir, sintisajzer, programiranje), Alexndr Vatagin (elektronika, čelo) i Sieva Diamantakos (video). Izuzetno koncertno aktivni, port-royal su sarađivali, između ostalih, sa bendovima Ladytron i Milimetrik.
[ port-royal ]

port-royal

Do sada su potvrđeni sledeći izvođači na 10. Trenchtown festivalu:
Na Velikoj bini nastupiće: Veliki Prezir (petak, 30. april), Irie Maffia (30. april), Sunshine (subota, 1. maj), Darkwood Dub (1. maj).
Na Maloj bini nastupiće: Stuttgart Online (petak, 30. april), Nežni Dalibor (subota, 1. maj) i ZAA (nedelja, 2. maj).

Karte će moći da se kupe preko sajta gigstix.com po ceni od 650 dinara za pojedinačne karte i 1.650 dinara za komplet karata za sve dane festivala.

Princip kupovine karata je sledeći: nakon logovanja, kupac bira tip karte (pojedinačna ili komplet) i broj karata koliko želi da kupi, zatim popunjava lične podatke i nakon što potvrdi kupovinu na mejl dobija uplatnicu sa svim podacima o kupovini. Nakon što kupac uplati novac, stići će mu mejl vaučer sa ličnim podacima i serijskim brojem. Karte se uz posedovanje vaučera podižu na samom ulazu u festivalski prostor od 30. aprila. Kupci kompleta karata pomoću serijskog broja na vaučeru moći će da rezervišu besplatan boravak u kampu.

Fizička prodaja karata počinje 1. aprila, a uskoro će biti poznata prodajna mesta.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji je kapacitet zbog velikog interesovanja ove godine uvećan na 700 šatorskih mesta, a biće dostupan i parking koji sadrži 600 mesta za posetioce i 100 za goste i medije.
Svi koji kupe komplet ulaznica, online ili fizički na prodajnom mestu, imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.
Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu festivala - www.trenchtown.org, i već možete početi sa pakovanjem šatora i odbrojavanjem do početka festivala. Kao i prošle godine, uz besplatan smeštaj u kampu dobijate i parking mesto. Komfor u kampu je bitno poboljšan unapređenom infrastrukturom mobilnih tuševa sa toplom vodom i većim brojem toaleta.

Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom.

----

10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji - u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, ove godine očekuje još impresivniji muzički program i veoma interesantni i bitno poboljšani prateći sadržaji.

Na dve bine predstavićemo najznačajnije aktuelne regionalne bendove i DJ-eve koji će Etno kamp na tri dana učiniti najzabavnijom šumom na svetu.

Tokom dana posetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi - egzotičnim čajevima, aromatičnom duvanu iz nargila, a već od kasnog popodneva kreće muzički program koji će trajati do ranih jutarnjih časova.

Prošlogodišnji, deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, posetilo je za tri dana oko 11.000 ljudi. Na do tada najposećenijem festivalu odlične koncerte održali su Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, Laibach, kao i Darko Rundek koji je sa svojim Cargo Orkestrom odsvirao fenomenalan koncert za pamćenje od preko dva sata. Zapažene nastupe imali su i Belga, S.A.R.S, Petrol, Sajsi, Pionir 10, kao i DJ-evi Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi.

Video snimke najupečatljivijih momenata sa prošlogodišnjeg festivala možete pogledati na YouTube kanalu Trenchtown festivala, na: www.youtube.com/user/trenchtownfestival

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.

Osetite delić atmosfere prošlogodišnjeg Trenchtown festivala, posetite galeriju fotografija na www.trenchtown.org/trench-media/trench-gallery/2009.

promo guy // 23/03/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*