home > njuz > Darkwood Dub, Veliki Prezir i Nežni Dalibor na desetom Trenchtown festivalu

kontakt | search |

Darkwood Dub, Veliki Prezir i Nežni Dalibor na desetom Trenchtown festivalu

Obaveštavamo vas da će na desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja nastupiti Darkwood Dub, Veliki Prezir i Nežni Dalibor.

Prvog dana festivala, 30. aprila, na Velikoj bini nastupiće Veliki Prezir. Bend originalno nastao u Vrbasu, nakon 15 godina postojanja, trenutno radi u sastavu Vladimir Kolarić Kole (vokal, gitara), Boris Mladenović (bas), Robert Telčer (gitara), Robert Radić (bubnjevi). Veliki Prezir je nedavno izdao svoj peti album, Nikadjekraj (B92) kojim potvrđuje reputaciju ključnog modernog gitarskog sastava na domaćoj muzičkoj sceni. Nikadjekraj je proglašen za najbolji album u 2009-oj godini u izboru kritičara Popboksa, a prvi singl sa ovog izdanja, pesma No No, za najbolji singl.
[ Veliki prezir ]

Veliki prezir

Drugog dana festivala, 1. maja, na Velikoj bini će nastupiti Darkwood Dub. Po kontinuitetu rada, jedan od najznačajnijih bendova u regionu, Darkwood Dub će na Trenchtown festivalu nastupiti po drugi put, sada u novoj postavi. Pored poznatih članova - Dejan Vučetić (vokal), Milorad Ristić (bas), Bojan Drobac (gitara) i Lav Bratuša (bubnjevi) - bendu se na poslednjem albumu, Jedinstvo, pridružio poznati muzičar Vasil Hadžimanov na klavijaturama. Inače fenomenalnim nastupima Darkwood Duba, posebnu draž će dati karakterističan ambijent Etno kampa u Horgoškoj šumi.
[ Darkwood Dub ]

Darkwood Dub   © Saša Huzjak

Istog dana, u subotu, 1. maja, na Maloj bini Trenchtown festivala nastupiće Nežni Dalibor. Bend je nastao u Vranju u sastavu u kom i danas radi - Ivica Marković (vokal, gitara), Ljubomir Vučković (bas i vokal) i Branimir Bogdanović (bubnjevi). Svojim nastupima po Srbiji i regionu, Nežni Dalibor polako zauzima poziciju jednog od najznačajnijih novih gitarskih bendova. O tome najbolje govori njihov debitantski album Sredstva i veštine, inače prvo izdanje u ediciji Nova srpska scena.
[ Nežni Dalibor ]

Nežni Dalibor

10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji - u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, ove godine očekuje još impresivniji muzički program i veoma interesantni i bitno poboljšani prateći sadržaji.

Na dve bine predstavićemo najznačajnije aktuelne regionalne bendove i DJ-eve koji će Etno kamp na tri dana učiniti najzabavnijom šumom na svetu.

Tokom dana posetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi - egzotičnim čajevima, aromatičnom duvanu iz nargila, a već od kasnog popodneva kreće muzički program koji će trajati do ranih jutarnjih časova.

Uskoro možete očekivati više informacija o ostalim izvođačima i prodaji ulaznica.

Prošlogodišnji, deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, posetilo je za tri dana oko 11.000 ljudi. Na do tada najposećenijem festivalu odlične koncerte održali su Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, Laibach, kao i Darko Rundek koji je sa svojim Cargo Orkestrom odsvirao fenomenalan koncert za pamćenje od preko dva sata. Zapažene nastupe imali su i Belga, S.A.R.S, Petrol, Sajsi, Pionir 10, kao i DJ-evi Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi.

Video snimke najupečatljivijih momenata sa prošlogodišnjeg festivala možete pogledati na YouTube kanalu Trenchtown festivala, na: www.youtube.com/user/trenchtownfestival

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.

Osetite delić atmosfere prošlogodišnjeg Trenchtown festivala, posetite galeriju fotografija na www.trenchtown.org/trench-media/trench-gallery/2009.

promo guy // 10/03/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*