home > topliste > 2004 by dejan - naj naj muviz

kontakt | search |

2004 by dejan - naj naj muviz

nije se samo mjzik slušao, gledali su se i filmovi prošle godine. svakojaki. ovdje će biti riječi samo o onim koje vrijedi spomenuti (olakšavajuća okolnost je ta što nisam baš sve pogledao što sam trebao).

na 5. mjestu mi se smjestio The Return of the King (Peter Jackson) i moram naglasiti da je lošiji od prethodnika (2 towers) i to zbog popriličnog daveža na kraju sage. izuzev toga priča je i dalje fenomenalna, bitke su fascinantne itd itd, mada i s boljim krajem teško da bi se plasirao na više mjesto u ovogodišnjoj oštroj konkurenciji.

možda bi ipak ispao bolji od Troje koja se probila na 4. mjesto. brad pitt je i dalje zakon. jebiga, svi ratovi pocinju zbog žena.

brončanu medalju u filmskoj konkurenciji odnosi 21 gram (Alejandro González Inárritu), facinantno-potresno remek djelo o isprepletenim životima i usamljenim umiranjima. ne želite gledati, vjerujete! a ako želiš čitati o tome (ja ne bi) onda možeš koristiti srch, naravno na terapiji (sale je imao odličnu recenziju)

iako snimljen još 2003. ovaj film ulazi u prošlogodišnju konkurenciju iz jednostavnog razloga - u kinima u hrvatskoj je prikazan 2004. dakle, srebrna medalja je za Lost in Translation (Sofia Coppola). genijalna gluma, genijalana priča, genijalan kraj sa just like honey...

Dogville genijalnog Larsa von Triera odnosi zlatnu medlaju (skoro superiorno poput hrvatske rukomentne reprezentacije). fenomenalna Nicole Kidman (mljac, njam), fantastična priča i jednostavno neponovljiv von trierovski kraj, jednostavan, a opet toliko šokantno nepredvidljiv. ako to niste gledali vaš život nije potpun (čitaj: trk u videoteku)!

dejan // 26/01/2005

Share    

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*