home > interwju > KAWASAKI 3P

kontakt | search |

KAWASAKI 3P

K3P sviraju u KSET-u. I to prvi put nakon davne 2009. godine. Tad su promovirali drugi album Idu Bugari, a povod ovog koncerta je četrdeset godina KSET-a. Što nas očekuje u KSET-, kao i još neke sitnice, pročačkali smo iz razgovora s bendom.

Prvi put ste u KSET-u nakon promocije albuma "Idu Bugari" 25/05/2009. Što pamtite s te zadnje svirke u ovom kultnom zagrebačkom klubu?
Znoj, krv i suze ;). Radili smo promociju u jednom danu na tri mjesta u gradu. Prvo smo svirali unpluged u dućanu Dancing Beara, zatim prvi dio koncerta u kinu Mosor i nakon toga sve preselili u Kset. Bilo je mokro, tijesno, vruće i glasno, baš kako treba biti na koncertu.
[  ]

Odma' pogled u budućnost s pitanjem koliko se radujete povratku na mjesto zločina u klub koji slavi tek četrdeset godina?
Da, nismo svirali u KSETu od tada i stvarno se svi veselimo. Volimo svirati u manjim klubovima jer si intimniji s publikom i komunikacija je skroz drugačija, izravnija i ravnopravnija. Zanimljivo nam je i jer je popis pjesama drugačiji za veliki i mali prostor, pa ćemo svirati neke pjesme koje ne izvodimo često.

Obzirom da je bend u zadnjih nekoliko godina prerastao manje prostore poput KSET-a, što očekivati na jednom manjem koncertu koji zasigurno nosi sjajnu interakciju između publike i izvođača? Ipak ste ove godine odsvirali u Zagrebu dva veća koncerta.
Točno, u zadnje vrijem smo dosta svirali festivale, velike dvorane i otvorene prostore i zato najm je posebno drago odsvirati neki manji klub, da vidiš tko si i gdje si, gol (zbog pasa) pred svojima. Tamo gdje ti netko iz prvog reda vidi trzalicu, čašu iz koje piješ, svaki pogled i riječ sa usana. To je za istač, nema fakea, lighta i efekta koji te može pokriti ili sakriti. Kao nekada...

"Bugari" su svoje mjesto našli i na ploči što taj album definitivno zaslužuje. Kako ide prodaja te ploče?
Stvarno nemamo informaciju o tome, išla u relativno maloj tiraži jer je štampana dosta nakon CD izdanja i vjerojatno ih još nešto ima u shopu. Htjeli smo da Bugari budu i na vinilu jer ploča je ploča, zvuči prirodnije i traje zauvijek. Mislili smo da album trebamo ovjekovječiti i u klasičnom foramtu i drago nam je da smo ga izdali.

Koliko je bila želja benda izdati ploču? Na toj ploči se nalazi bonus pjesma, obrada "Patlidžan". Zasvirate li je u novije vrijeme koji put na koncertu?
Nismo na početku išli za time da Bugari moraju biti i na ploči, iako se ta ideja negdje provlačila. Tek kasnije, smo se to odlučili i drago nam je. Na ploči ima i bonus track - "Patliđan" koju smo jedino tamo izdali, da bude nešto eksluzivno. Inače, Patliđan nam je redovito na popisu stvari koje live izvodimo i zabavna je i nama i publici.



Ajmo malo o posljednjem albumu. Nekako mi se čini da pjesme s istog još nisu dosegle onu koncertnu anksioznost koje nose pjesme s prva dva albuma.
Mislim da treba još malo vremena, osjećamo da iz konderta u koncert te stvari prolaze sve bolje. Što ih više sviramo sve bolje leže i nama i publici i mislim da će neke od njih doći do te razine isčekivanja i oduševljenja kod publike.

Zvuk grupe je na "Goli zbog pasa" ipak donio jedan progresivniji odmak od onog što smo dosad podrazumijevali pod K3P zvukom?
Kako vrijeme prolazi zvuk benda se mijenja, tehnologija snimanja napreduje, mi provodimo više vremena u studiju i to je posljedica toga. Moram priznati da nismo svjesno išli u promjenu zvuka, možda je tome doprinio i Cukerić kao producent albuma, snimanje na dvije lokacije u Novom mestu i Zagrebu i niz okolnosti kako je album nastao. Mi smo na kraju zadovoljni zvukom koji smo dobili i mislimo da je to na tragu prijašnjih albuma, možda malo rafiniraniji.

Hoće li "Pasi" također dobiti vinilno izdanje?
Moguće iako o tome još nismo pregovarali s izdavačem. Vidjet ćemo.

Da li je vaš nastup s najlonkama na glavi pokušaj interakcije s vašom ženskom animom u sebi? Manji dio benda u isto vrijeme nastupa s kacigama na glavi. Taj dio benda smatra se previše muževnim da bi i pokušao pronaći svoju žensku stranu?
Hm, zanimljivo kako ti to vidiš. Mi nismo uopće pomislili na tu muško-žensku dimenziju toga. Mi smo više htjeli evocirati asocijacije na terorizam, kriminal, prepad i otimačinu. Ali i ova spolno-rodna asocijacija nam se sviđa. Drago nam je da svako vidi to na svoj način i interpretira slobodno, to i je cilj, mi damo konture, a publika crta. Tako je i tekstovima, svatko ih interpretira kako njemu ili njoj intimno paše i mislimo da je to dobro i zabavno.



Hoće li biti vruće u KSET-u 02/03?
Paklenski!

jura // 01/03/2016

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*