home > interwju > KAWASAKI 3P

kontakt | search |

KAWASAKI 3P

Jedan od najdugovječnijih bendova na sceni, vlasnik, po mnogima, najboljeg prošlogodišnjeg albuma i, trenutno, najtraženija roba za svirke u hrvata, sprema se na spektakularni koncert povodom močvarnog rođendana...

Od demo benda do drugog albuma trebalo Vam je cirka 15-16 godina, hrpa koncerata i promjena u postavi. Da li netko to prati i da li se zna broj odrađenih koncarata?

Naš pjevač Tomfa ima neku evidenciju većine naših putešestvija, ali je nedovoljno precizna da bi im znali točan broj. Morat ćemo se jedan dan skupiti i otići do jedne naše prjateljice, koja se uz gatanje iz kave, graha, dlana i iznutrica, bavi i regresijom, pa da nas vrati malo unatrag, eh, čisto zbog toga. Bilo bi lijepo znati točnu brojku, a i Tomfi će trebati za memoare jednoga dana.

Koji su Vam koncerti ostali u najboljem a koji u najlošijem sjećanju?

Postoji stvarno dosta koncerata sa kojima smo zadovoljni kako svojom svirkom tako i velikom ljubaznošću raznih domaćina koji su bili u organizaciji istih. Mi ne skrivamo da nam više pašu svirke po manjim klubovima gdje je komunikacija sa publikom prisnija, otvorenija, nego na velikim pozornicama. A opet, veliki prostori imaju tu prednosti što je u njima zvuk kvalitetniji i ima više mjesta za skakutanje...Lijepo je to što se sve više pojavljuju festivali na kojima je očito da se mladi ljudi, i oni koji ih organiziraju i oni koji ih konzumiraju, zdušno odupiru raznoj shit mjuzi koja trešti iz svake zalogajnice, kao i općenitoj monotoniji koja vlada u njihovim sredinama, te sa velikim entuzijazmom i srcem ( jer love danas stvarno nema za takve evente ) pridonose rocku, punku da normalno egzistira u svim sredinama, a ne samo u Zagrebu, Rijeci i drugim većim gradovima. To treba cijeniti i zato se uvijek rado odazivamo na takve koncerte....Teško bi nam bilo pobrojati najdraže koncerte jer bilo ih je dosta, a što se tiče ovih u nešto lošijem sjećanju - e pa uglavnom ih se ne sjećamo ha,ha,.. No dobro, možemo izdvojiti jedan koji je stvarno bio davno: krenuli smo sa dva vrlo stara automobila i put nije bio baš lagan. Nakon što smo došli na odredište, na kojem se trebao održati jedan festival na otvorenom, naišli smo na pustopoljinu na kojoj su mirno pasle ovce, a pastir je pućkao škiju u hladovini starog stabla. Tada smo shvatilo da smo pobrkali datume i uranili čak nekih tjedan dana! Ipak, i ovce i čitav prizor je bio lijep. Nismo krenuli odmah nazad već smo kupili neku tamošnju domaću rakiju i u sumrak, vrativši se na tu livadu, nabasali smo fascinatnu osobu od tri metra, a možda i više! Pričali smo i družili se svi zajedno do duboko u noć, a onda smo pozaspali na pašnjaku, podno zvijezda, uz daleki zvuk pastirove frulice… I dalje nam nitko ne vjeruje, a ta je dogodovština, ustvari, izuzetno snažno utjecala ne neke od naših pjesama...

Za Kawasaki 3P se slobodno može reći da je "hrvatska super grupa" s obzirom da ste se skupili sa svih strana i iz različitih bendova. Da li danas svirate samo u K3P-u ili su neki članovi aktivni i u drugim bendovima i kojim?

Toni Babarović aktivno svira u legendarnom punokrvnom punk bendu "Skretničari", Dado Viduka trenutačno gostuje, samo ( ! ) sa Đanom Šegon u njezinom "Superneon" , dok se Igor Pavlica smuca sa Rundekom i "Jinxima" pa i svima ostalima koji ga pozovu, ako ima vremena, jer je rado viđen gost:)...Stipe svira sa Hladnim Pivom pa je zadnji put kad smo i mi i oni svirali na Rastraftu, dobio duplu porciju janjetine.

Album "Idu Bugari" doslovno je razbio prošlogodišnju konkurenciju. Da li ste očekivali takav uspjeh?

Nismo očekivali takvu prođu kod publike iz prostog razloga što je dosta vremena prošlo od prvoga albuma, koji zbog svoje lijenosti i indolentnosti nismo dovoljno promovirali. Jednostavno smo prestali biti aktivni, pa nismo mogli predvidjeti kako će nove pjesme proći, i eto, od nekakvog, kao, kultnog statusa došli smo do traženog benda za svirke, a to nije mala stvar za postići tek sa dva albuma. Jako nam je drago što je publika pozitivno reagirala na novi materijal, potvrđuje se to na našim koncertima, a ljubav je obostrana:)

Na albumu je i Zec, Lijenog Hinka. Da li postoje neke sačuvane snimljene pjesme Lijenog Hinka i da li postoji šansa da to neko i objavi?

"Lijeni Hinko" je bio jedan zanimljiv, zgodan bend koji je trajao nešto više od dvije godine. Postoje neke live snimke na nekim kazetama. "Zeca" su napravili Fućka (saksofonist "Lijenog Hinka") i Demirel, kao instrumental. Svidio nam se, dopisali smo tekst, sredili malo aranžman i odlučili ga ubaciti na album jer zvuči kawasakijevski. Postoji još jedan zapis na nekoj video kazeti s jednog koncerta u Rotterdamu, ali to je, mislim, sve.

Trebalo Vam je deset godina da snimite prvi album. Još šest za drugi. Koliko ćemo čekati na treći?

Mi se nadamo da ćemo sljedeće godine biti pri kraju sa novim materijalom pa time i sa novim albumom koji bi trebao biti nešto žešći od "Bugara". "Idu Bugari" su nekakav presijek stvaranja i ideja benda zadnjih 6,7 godina dok bi novi materijal uključivao promišljanje i razne utjecaje knjiga i stručnih časopisa koje čitamo u zadnje vrijeme, Tomfinih lucidnih stanja inspiracija u kombiju na putu do koncerata i natrag, utjecaja kupinovog vina, rakije i lijepih žena...Bit će zasigurno i vrlo "duboke" poezije, žestokih i bučnih gitara, disko-punka, prekrasnog stajlinga te jednog bezvremenskog ljubavnog sentiša za ljude svih seksualnih orijentacija. Uglavnom, jedva čekamo;)

Osim na svadbama, volite svirati i na rođendanima. Uskoro je svirka na rođendanu Močvare. Da li se posebno pripremate za takve prigode?

Koncert će se održati 8.5. u dvorištu kluba Močvara, na otvorenom, povodom njihovog 11. roćkasa. Biti će to jedan gala hepening sa vrlo lijepim i zanimljivim gostima uz pristupačnu cijenu ulaznice. Pošto smo ipak zagrebački bend, očekivanja su, kako naša tako i od publike, nešto veća nego na drugim koncertima, pa se za ovu priliku radi poseban stejđ i koreografija. Pripreme su u tijeku i spremamo razna iznenađenja. Evo primjera: probe radimo u zagrijanoj prostoriji kod Cvancija, do grla u džemperima, a preko njih navlačimo gunjeve i k tome još i debele šuškavce jer nam je namjera da na pozornicu izađemo nekih desetak kila mršaviji, yeah! To nam je i glavni outfit - jednom riječju očekujte spektakl!!!

Neka poruka za kraj?

Dođite 8.5. u Močvaru ! Bit će nam lijepo.

terapija // 28/04/2010

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*