home > interwju > TRIČKE (Zagreb)

kontakt | search |

TRIČKE (Zagreb)

Toliko sam svima dosadio već, ali Danijela i ja danima ne vadimo ove snimke, nakon Otmičara dugo se neki cede tako složno nije vrtio i gledali smo ih u Županji i imamo zajedničkog frenda Darija, i ne znamo se, a ja bi jako volio zasvirati s njima i…šta mi preostaje, napravio sam ovaj intervju, Zdenko je objavio cede, za neko vrijeme će i Sale napisati tekst o njima, a ja se NADAM da ćete vi preduhitriti sve i nabaviti ovo malo remek-djelo vesele&pozitivne muzike i, ako ništa, barem vi koji me znate poslušati na majspejsu o čemu se radi. Zaista, Tričke su odličan band, a Ivan je bubnjar i autor i muž i voli ubacivat jebene smajlije, a sve ostalo je - na vama, kao i uvijek. Proljeće je i ja ne znam zašto pišem ovoliki uvod.
[  ]

Ivane, kako si ovih dana?
Odlično:) Ne znam šta je ovih dana ali veselje je sve veće i veće:)

Već sam dosta pisao o vašem snimku i svi moji prijatelji me izbjegavaju, ne znam koliko sam već puta pržio. Ajd za početak ove priče ispričaj ono klasično: prošlost, kako ste se & zašto našli, ime…
Ova osmorka se okupila sasvim slučajno, da bi odsvirali 2-3 pjesme frendu na svadbi, onako kao originalni poklon. Zbog neočekivane reakcije okupljenih shvatili smo da jedino što nam treba je smijeh po glavi i da smo u muzici našli savršeni hobi.
Otkud Tričke, pa u bendu imamo tri naše najdraže curke:)

Imate zapravo 2 demo snimka, Zdenko je sad malo pokrenuo priču, a to znači da odnedavno imate i album. Ajde još malo i o tome.
U ljeto 2006. smo snimili prve 4 demo snimke. Odnio sam ih Zdenku na preslušavanje i on je odmah predložio da dvije objavi na 11. Bombardiranju New Yorka. Tako su svijetlo dana ugledale pjesme "Ti si moj" i "Stroj". To nam je dalo veliki poticaj da i dalje stvarmo svoju muziku. U ožujku 2007. smo ponovno u Županji kod naših najstrpljivijih prijatelja Svebora i Zileta , ali ovaj put da bi snimili 14 pjesama koje su sad već i objavljene na našem albumčiću "Otkud tebi slovo b" za Slušaj najglasnije.

Zbog blistavih pratećih vokala nameću se Boye, kao slijedeće pitanje. Naravno da tu ima i još zanimljivih uzora/najdražih bandova. Na županjskom koncertu ste svirali i obradu Brejkersa i dakako Boye. Kako ste vi došli do ovog zvuka, koja je prva pjesma koju ste napravili, ikad?
Pa prva pjesma je bila "Ludi pas". Nastala je u kuhinji:) A taj zvuk - to je nas osmero:) Nismo ga tražili, jednostavno je isplivao iz nas. To je valjda kad odrasteš na Majkama, Boyama, Partibrejkersima, Disciplini i Obojenom - to uđe u tebe, a kasnije ne može van:)

Niste baš previše svirali okolo, sad je malo živnulo, stojedinica, pa Zdenko, pa myspace…hm, ja sam duboko uvjeren da bi vi uz pravu medijsku pomoć mogli "spasiti" domaći rock, imate jako svježe i zanimljive pjesme, a konkurencija baš i nije nešto maštovita ovih dana. Kakvo je tvoje mišljenje o domaćoj sceni danas?
Pa po meni se najbolje od HR scene nađe kod Zdenka. Ako misliš na scenu na ovo što se vrti po TV-u onda nema scene:) Meni se trenutno najviše sviđaju Kamo Sutra, Goribor, Erotic Biljan, Thee Knuckleheads, a nedavno sam čuo i Klaus iz Rijeke i na prvu me osvojila ta industrijalizirana poezija. I da nedavno su me Gatuzo uživo oborili s nogu.
[  ]

Šta misliš o r'n'r revivalu, cijeloj priči oko povratka Korijenima, pogotovo kod nas?
Pa r'n'r je jedino rješenje:) Imam osjećaj da je ljudima već dosta kvazi rokera i plastike. Majke su na povratničkom koncertu fino pokazale koliko ljudima stvarno treba pravog r'n'r iz središta srca. Treba ljudima nešto da osjete energiju, a gdje ćeš naći nešto energičnije od iskrenog r'n'r.

Moramo spomenuti i Zileta, Svebora, Županju…Prvi koncert, prvi snimci.
Pa da, nekako nama odgovara ta slavonska atmosfera. Sve što nam se prvo desilo vezano je za Županju. Prvi demo i prvi albumčić smo snimili u Bumker sound u Županji kod Zileta i Svebora,a prvi koncert je isto održan u Županji na poziv Buleta, koji se sa svojom ekipom istinski trudi oživiti koncertnu ponudu Županje:) I da ovim putem bi se jako zahvalio Neviu i Martini koji su nas već par puta ugostili kao kraljeve:)

Imaš li neke najave svirki, planove za nadolazeći period? I navedi onu myspace adresu…
Prvi koncert koji ćemo održati je 15.05.2007. u Ksetu zajedno sa kraljevima punk rocka i sevdaha Kamo Sutra. Sviraćemo pjesme sa našeg albumčića, a biti će tu još pokoje iznenađenje. Trenutno se uvježbavamo za taj koncert, a usput spremamo i naše nove pjesme (nešto nas krenulo) :). Snimka se već nalazi kod Studenog na 101-ci, tak da će se i tamo moći ćuti, a i otvorili smo stranicu na majspejsu, pa koga zanima može malo zaviriti u naš svemir na
http://www.myspace.com/trickehejhej.

tonisaric // 23/04/2007

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Tu di su ovi čudni znakovi (), nisu posvke ko u dobrim starim stripovima,nego sve od reda su "smajlici", al ih naš editor baš i ne podržava... Webmajstore!? (op-pedja)

Šta ne bi podržavalo, nemojmo biti smiješni :) Samo se webby treba pojaviti iznenada i rešiti stvar :) (op-sale)
Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*