home > koncert > NEOČEKIVANA SILA KOJA SE IZNENADA POJAVLJE I REŠAVA STVAR @ SC ZG, 09/04/2011

kontakt | search |

NEOČEKIVANA SILA KOJA SE IZNENADA POJAVLJE I REŠAVA STVAR @ SC ZG, 09/04/2011

Svirka koju je bila steta propustiti

Subota vecer, neocekivano (bar za mene) svira "Sila" u S.C.-u i to besplatno! Koncert najavljen da pocinje u 21h je dobra fora, ali bar sam prisustvovao probama i imao priliku malo vremena provesti sa ekipom iz "Sile", posebno sa dobro raspolozenim clanom Vladimirom Djordjevicem (gitare, sintisajzeri) iz benda Lira Vega koji mi je odao malu "tajnu", a to je da je "Sila" skoro pa gotova sa novim albumom i samo taj zavrsni mix da odrade i uzivacemo u novim milozvucima jednog od najboljih i najinovativnijih bendova sa prostora bivse ex -yu. Inace, ukratko "Neocekivana Sila" je nastala krajem 1997.godine kao supergrupa ili projekt sastavljen od clanova vec afirmiranih bendova u Beogradu. Iza sebe imaju cetiri albuma, radili su muziku za kultne filmove (npr Munje, Apsolutnih 100, Kad porastem bicu kengur, Bore Lee- Ne boj se Sinjske Ruke..) i pojavljuju se na raznim kompilacijama kao i sto suradjuju sa raznim umjetnicima : filmovi, izlozbe, razne instalacije i festivali, a da ne duzim, o bendu ovdje mozete naci detaljne informacije.
[ NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR ]

NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR   © Hana Tischler

Sila je u Zagreb dosla u sastavu koji se ne mjenja jos od sredine 2007. godine a to su : Vladimir Djordjevic - gitara, sintisajzeri (Lira Vega), Boris Mladenovic - bass gitara, sintisajzeri, semplovi (Jarboli) i Nemanja Acimovic - bubnjevi (Lira Vega). Uz svoje maticne bendove su aktivni i rade sa jos puno novih (starijih) bendova i projekata. Prije nastupa za zagrijavanje su bili zaduzeni DJ Labosch i DJ Borovich na ciji se set Sila negdje oko jedan ujutro nadovezala i bacila nas prisutne sve u trans. Inace nastupi Sile se temelje na improvizaciji ili tzv . jam session-u . Neocekivana sila je sacuvala od rokenrola njegovu sustinsku dimenziju nepredvidljivosti, da bi mutirajuci psihodelicna rok iskustva svih generacija, kroz jezik break-beata, trip-hopa dosla do svojih visesatnih space-rock improvizacija koje naizgled nemaju pocetak i kraj.
[ NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR ]

NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR   © Hana Tischler

Zajahavsi vrijeme Sila je naucila da je svirka sama po sebi uzivanje, vracajuci rock'n'roll kroz dance sam sebi, kao nesto energetski cisto, nadmocno, nevino i ponovo potencijalno najmocnije na svijetu. Od samoga momenta kad su poceli svirati pa sve do kraja su hipnotizirali publiku svojim vjestinama i iskustvom tako da koncert koji je trajao oko sat i pol, a meni je izgledalo kao da je sve bilo gotovo u 15-ak min?! Sve sto je dobro kratko traje, receno je davno. Totalno su me odnijeli u neku drugu sferu, te nakon kasnoga pocetka kad je ekipa vec bila dobro zagrijana izgledalo je kao da je cijela dvorana bila "spaced out" , a publika, iako kasnom pocetku koncerta je pokazala svoje odusevljenje i zahvalnost "Sili" na jos jednoj rijesenoj sitaciji (iako su elementi psihodelije na nekim licima izazvali cudne poglede;). Inace "Sila suradjuje na svojim nastupima sa poznatim DJ-ima sa kojima se medjusobno nadopunjuje jer bi im set bio podijeljen u dva- tri djela gdje bi DJ- popunili prijelaze, ali u S.C.-u su se samo nadovezali i odlijepili nas iznad stvarnoga. Mozda bi neki vise voljeli vidjeti i cuti Olivera Nektarjevica (Kanda, Kodza i Nebojsa) , Zoju Borovcanin (Lira Vega), Dejana Vucetica Vuchu (Darkwood Dub), Marinku Djordjevic -Manju (Disciplina Kitcmhe) ili Nemanju Kojica - Coyotea(ex -Eyesburn) na vokalnim izvedbama popularnih pjesama sa jos popularnijih albuma iz 2000. god Hard To Dig It i Sunca iz 2002. godine (kojeg je producirao Koja iz Discipline Kitchme i pojavljuje se kao koautor na nekim stvarima), koji su pridonijeli vokalnim izvedbama pjesama kao sto su: Aye, Disaster, Burning, Pressure, Goverment Call, Sunca, Ruski Gruv itd. Meni osobno ova mix improvizacija je puno bolje gruvanje, uz break beat, trip hop i dub sa konstantnim semplovima od strane Borisa Mladenovica i bas dionicama koji je se pokazao kao odlican i iskusan producent i multiinstrumentalist (sto mozete vidjeti na prilozenim fotkama) i odlicnom pratnjnom Vladimira Djordjevica psihodelicnim dionicama na gitari i sinthu, te odrzavanju ritma na akusticnim i elektricnim bubnjevima od strane Nemanje Acimovica.
[ NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR ]

NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR   © Hana Tischler

Ako niste upoznati sa Silom toplo preporucujem njihovu diskografiju:
-1999 - Neocekivana Sila Koja Se Iznenada Pojavljuje I Resava Stvar
-2000- Hard to Dig It
-2000- Das Kabinett des Dr. Caligari
-2002- Sunca

Koncert na zalost vecine prisutnih je zavrsio oko 02:45, a za bis je bilo prekasno (za neke), te je DJ preuzeo stvar u svoje ruke. Odlicno popunjen Klub S.C. (cak i sa ljudima koji se prvi put susrecu sa Silom) se poceo polako prazniti, a mi smo i dalje u transu odlutali daleko u noc, napunjeni nekom psihodelicnom energijom koju nam je Sila prenijela preko dobroga ozvucenja sa svojim nadasve dobrim nastupom. Sve u svemu odlicna svirka, dobra atmosfera i zelja da se uskoro ponovi susret sa deckima iz Sile koji su opet rijesili stvar na svoj specifican nacin. Naravno tu je i novi album koji uskoro mozemo ocekivati, pa jedva cekamo. Ekipi iz Sile smo se zahvalili na odlicnoj svirci (i jos beplatnoj) i pozeljeli im skori povratak u Zagreb.
[ NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR ]

NEOCEKIVANA SILA KOJA SE IZNENDA POJAVLJE I RESAVA STVAR   © Hana Tischler

sensimillax // 13/04/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*