home > koncert > Overflow @ Kuglana Koprivnica 29.4.2011.

kontakt | search |

Overflow @ Kuglana Koprivnica 29.4.2011.

Nakon četiri godine, koprivnički Overflow ponovno je nastupio uživo pred svojim sugrađanima. Okej, okej, da budem točan i pravedan - koprivničko-varaždinski bend Overflow. Podsjetimo se, Overflow je imao tzv. "povratnički" koncert u Kuglani krajem ljeta 2006., a nakon toga imali smo ih prilike vidjeti na Podravskim motivima 2007. na koprivničkom trgu. Otad pa do danas, kada govorimo o blizini, nastupali su u Čakovcu, Zagrebu, Križevcima i Virju.. Iako je pjevač Žika svečano obećao Koprivničancima da nikad više neće toliko dugo čekati na novi koncert Overflowa u svom gradu, ipak smo nekoliko godina čekali, nadali se, priželjkivali… I eto, napokon se ostvarilo.
Ostvarilo se, bogme sa stilom - Overflow je za prvu destinaciju u Hrvatskoj u kojoj će prezentirati svoj novi album odabrao upravo podravsku metropolu. Podsjetimo, Overflow je ovih dana izdao album "Hit me", koji je već pokupio sve pohvale dežurnih glazbenih kritičara. Album se nalazi na prodajnim mjestima u CD shopovima diljem Hrvatske, a sadrži 14 pjesama u prepoznatljivom stilu koprivničko - varaždinske punk četvorke.
[ overflow ]

overflow   © matej

Ovaj koncert, naravno, održan je u Kugli koja je bila premala za sve fanove koji su tu večer htjeli nazočiti koncertu. Ulaz je bio besplatan, no bilo je potrebno bendu poslati mail kako bi se rezervirao ulaz, tj. kako bi se tvoje cijeljeno ime našlo na popisu. Iako nisam mislio ići na koncert u posljednji trenutak sam odlučio poslati mail, osigurati upad i uživati u bendu čiju sam muziku slušao odrastajući. Predgrupa nije bilo, dakle čitava večer bila je rezervirana za njih. Bend je upravo otvorio koncert s uvodnom pjesmom Hit me, prema kojoj su i nazvali album. Odmah na ulasku vratile su mi se neke scene - kao da sam sve ovo već prošao prije 5 godina, čak su i isti ljudi bili u prvim redovima. Naravno, uz čitavu armiju novih klinaca koji su svoj glazbeni ukus predodredili punk rocku. Atmosfera na maksimumu, prvi redovi skaču, fotoaparati se magle…
[ overflow ]

overflow   © matej

I dok smo mi u prvim redovima razmišljali kako preživjeti, luda četvorka predvođena Žikom je na bini redala stare/nove stvari: I hate everything, Mean, get away, Water, Pičke… Bilo je u repertoaru mjesta i za hit sa starog albuma Wasted, pa su se opet vratili na EPFODMM i hitove Doctor's tune, I Kill, pa stari singl Dorothy. Jedina pjesma u cijelom repertoaru benda unazad dvadesetak godina koja mi nikako ne leži je Sweetest lullaby. Mislim da baš ta pjesma dokazuje kako definitivno nije napraviti "laganu stvar", no ako se dečkima potkrala jedna pogreška tokom svih ovih godina, lako ćemo prijeći preko toga. Nakon sat i pol odlične svirke koncert se počeo primicati kraju. Žika je, kao frontman, iskoristio priliku da predstavi članove svog benda, koji su također odigrali aktivnu ulogu u performansu te večeri. Ono što odlikuje Overflow nije samo dobra, kvalitetna žestoka muzika, već i show koji bend radi - a ekipa iz Overflow bogme zna kako to napraviti, kako uspaliti atmosferu. "Recept je jednostavan", kažu oni, "Uvijek daš sto posto od sebe gdje god da jesi". Pretpostavljam da im je nastup na domaćem terenu upravo motiv više. Skakajući u prvom redu vidio sam neka poznata lica za koja sam bio uvjeren da više ni ne postoje, tako da je bilo tu mnogo emocija.
[ overflow ]

overflow   © matej

Pitao sam se da li je tu i curica za kojom je na koncertu Overflow na trgu prije nekoliko godina mama potrčala u pogo, kako bi izvukla jedinu kćer iz rulje koja je plesala mlatarajući rukama i nogama na sve strane. Koncert je završen paketom odličnih stvari. Pack of lies s novog albuma Hit me, zatim su za curice odsvirali Doru, našlo se mjesta i za Mad milkman na kojem su svojedobno izgradili cijeli image, te na kraju opet s novog albuma Panic i Surprise Za Surprise je napravljen i odličan originalan spot koji smo uglavnom svi vidjeli. Pjesma je totalni pop punk, a melodija prezarazna. O novom albumu kritičari su rekli sve - ja mogu samo kao fan (nikako kao kritičar) dodati kako mi je album odličan, te mi se sviđa što je bend zadržao svoj prepoznatljivi stil, dok im je jedini sumnjivi eksperiment pjesma Sweetest lullaby. Mnogi stari fanovi te večeri nisu bili u Kugli, možda još uvijek nisu u stanju oprostiti bendu posljedice koje su došle sa novim načinom rada. Tu bih spomenuo onaj prljavi garažni zvuk koji je Overflow imao prije, no danas u vrhunskoj produkciji nema mjesta za takve stvari. "Je dečki, to vam je tak!". Overflow jwe zadržao svoju žestinu, zanimljivost, melodioznost. Bez imalo pertjerivanja može se uspoređivati s najvalitetnijim bendovima na svjetskoj sceni, a povrh svega ima i kvalitetnog vokala koji svojim pjevanjem daje poseban "štih" cijeloj stvari. Ne mogu sa sigurnošću reći, ali sumnjam kako bi Overflow bio tako dobar kad bi za mikrofonom bio netko drugi. Sve u svemu, Overflow možemo smatrati trećim po redu izvoznim proizvodom Koprivnice, odmah nakon Vegete i rukometa. Dado, Nikica, Zoki i Žika - svaka vam čast!
[ overflow ]

overflow   © matej

S druge strane, kao velikom fanu koprivničke muzike drago mi je da Overflow nije jedini kvalitetni bend iz Koprivnice - ima ih još, čitava horda… I bila ih je, čitava horda, pa ih više nema. Kako to da je samo Overflow uspio izdržati dva desetljeća? Dečki, ugledajte se na njih, možda nešto i naučite! Nakon koncerta uslijedio je žestok afterparty na kojem je bilo zbilja veselo (ispričavam se svima koje sam gnjavio), a vrhunac je bio buđenje na zagrebačkom kolodvoru, kada sam još uvijek s 3 promila u sebi bio uvjeren da sam došao u Knin, a u to me nije mogao razuvjeriti ni kondukter…

matej perkov // 03/05/2011

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*