home > koncert > LOVELY QUINCES @ Mali pogon, Tvornica kulture, Zagreb, 28/11/2013

kontakt | search |

LOVELY QUINCES @ Mali pogon, Tvornica kulture, Zagreb, 28/11/2013

Veoma nesvakidašnja situacija desila se ovaj četvrtak u Malom pogonu Tvornice kulture. Naime, koncert je tu večer trebala održati Dunja Ercegović aka Lovely Quinces. Mlada splitska kantautorica za kojom su očito trenutno svi poludjeli. I sve to skupa ne bi bilo posebno čudno da se nije desila situacija koja nam je objasnila neke stvari kojih očito nismo bili svjesni. Barem ne u potpunosti. U najboljoj namjeri da na koncert stignemo na vrijeme, početak prve stvari proveli smo u predvorju Malog pogona. Sva sreća! Jer da smo došli 2 minute kasnije, poljubili bi vrata. Pogađate ili već znate? Koncert je bio rasporodan, i to na dan kad su parstometara dalje na trgu svirale Punčke, Fakofbolan, TBF, Let3, LeZbor, St!llness, Kawasaki 3P i Kandžija a zanimljive i dobre programe nudili su istovremeno KSET, Močvara i Vintage. Očito je da je ova mlada i kvalitetna kantautoria piknula točno u živac i podigla podosta prašine. Vjerujem da se bila našla u situaciji, i sva sreća da je ostala pri zdravoj pameti pa nije brzala s nikakvim potpisivanjima i ugovorima za domaće ''velike'' izdavače, jer osim što su ponekad kontradiktorni u provođenju politike koju sami zastupaju, u današnje vrijeme nerijetko je takva opcija loša sama za sebe.
[ Lovely Quinces ]

Lovely Quinces   © a.aktivna

Ovako se upravo vratila sa mini američke turneje na kojoj je promovirala jedini materijal koji ima. Trenutni EP sa 5 pjesama. Priča me donekle podsjeća na Overflow koji su se s prvim albumom lansirali na eurpsku turneju, a bili su tek u srednjoj školi. Dunja nije toliko mlada, no izgleda da je pokrenula isto takav hajp unatoč tome što materijala za ''live' nema niti sat vremena. No ono što nam je prezentirala bilo je zbilja dovoljno da se uvjerimo u moć kojom raspolaže. O ovom slučaju, samo svojim glasom kojeg je sama pratila na akustičnoj gitari. Iako joj komplicirane sviračke dionice nisu nimalo jača strana, glas je alat s kojim može postići baš sve što si zamisli. Ostao sam dojma da sve i da hoće, ton, mekoću, grubost ili bilo što drugo, toliko dobro u njenom glasu, ne može ispasti krivo. Ako joj se prohtje, jedan tren pjevat će senzualno i veoma nježnim glasom, gok će idući tren promjeniti oktavu i zarežati kao npr. PJ Harvey. Odsvirala je i nekoliko novih komada koje kad sam ćuo, jednostavno mi je kroz glavu prošla misao, ''čovječe, kako bi ovo briljantno zvučalo na nekoj većoj pozornici da sad iza nje stoji gudački orkestar. No uglavnom, njena glazba mi ima smisla ovako jednostavna, ogoljena i obavijena samo njenim nevjerjoatnim glasom.
Sve se desilo veoma brzo, pa je sama svirka trajala tek oko četrdesetak minuta jer se gospodična opravdavala kako još nema dovoljno gotovog materijala za duži nastup. I sve 5. Jer ako će zvućati barem približno dobro ovome, nije problem čekati na nove pjesme.

Koliko god na trenutke je to sve odlično zvučalo, toliko nam je ona sama davala na znanje kako je trenutno totalno van sebe jer ovakav prijem nije ni u ludilu očekivala i kako ovo neće zaborviti do kraja života.

Tu večer planirala je odraditi zadnji koncert ove godine u Zagrebu, no dan nakon koncerta već se proširila vijest kako će nastupiti ni manje ni više nego kao uvertira u Morcheebin nastup za koji dan u Velikom pogonu. Pa ako ste te večeri ostali uskraćeni za nastup i ostali s vanjske strane vratiju, karata za Morcheebu još ima, pa uz nešto veću cijenu, možete pogledati dva odlična nastupa. A moglo bi se desiti i to da ćemo u dogledno vrijeme karte za Lovely Quinces plaćati puno više nego do sad, jer iskreno, mislim da je vrlo izgledno da mlada dama uskoro zasjedne i na neke veće i strane klupske pozornice.

mario m. // 02/12/2013

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*