home > koncert > NIGHT OF LIVING DEAF: Disbaja, Krlja, Otrov @ Reci:Klaonica, Zagreb 15/04/2016

kontakt | search |

NIGHT OF LIVING DEAF: Disbaja, Krlja, Otrov @ Reci:Klaonica, Zagreb 15/04/2016

Još jedna luda koncertna večer u Reci:Klaonici. Ovoga puta povod je bio početak turneje dvaju zagrebačkih grind/crust/punk bendova Disbaje i Krlje. Ovo je prvi put da Krlji na turneji drugarski bend nije Seppuku, ali kako je dobar dio jednog benda ujedno i član drugoga, situacija neće biti znatno različita nego što je bila dosad.
[ disbaja ]

disbaja   © joks

Koncertni dio večeri otvorila je Disbaja, sad već dobro poznat d-takt bend u zagrebačkim hc punk krugovima. Od rađanja benda pa do ovog gdje su sad, postava se kvantitativno izmijenila, tj. dobila pojačanje u obliku drugog gitarista i drugog vokala Mitje. Uslijed spriječenosti drugog gitarista, na ovu turneju nažalost idu samo sa jednim, stoga nam momci najavljuju pankeriziraniji zvuk s manje metaliziranijih udjela, što mi nažalost nećemo biti u prilici čuti jer nejdemo s njima, no nema veze, jučerašnji gig opet su odvalili po propisima.
[ disbaja ]

disbaja   © joks

Čini mi se da svaki put sve više uživaju u koncertu, stoga ih je i meni svaki put draže gledati. Osim svih sad već hitova s prvog albuma Realm of Absudrd, ne sjećam se jesu li odsvirali štogod novijeg materijala jer je koncert prošao kao eksplozija: dakle glasno, brzo i jako. Do sredine nastupa nebrojena publika se malo i zagrijala pa je pao i pokoji pogo pijanijih razmjera, a za kraj je opet pala obrada od Varukersa i to je to, Disbaja nas je pozdravila i otišla odrokati svoju prvu turneju u beli svet. Mislim da im je prvi koncert baš danas, u subotu u Češkoj, pa nek im je sretan put i nek odrokaju kak spada.
[ disbaja ]

disbaja   © joks

[ publika ]

publika   © joks

Nakon njih uslijedila je Krlja, bend o kojem sam toliko puta pisala izvještaj u svojoj poprilično kratkoj terapeutskoj karijeri, da mi je već malo neugodno. Mislim da se od posljednjeg njihovog koncerta s kojeg sam izvijestila nije promijenilo apsolutno ništa osim eventualno mjesta radnje.
[ krlja ]

krlja   © joks

A Krlja ko Krlja, u ReciKlaonici zvuče ko veća krlja, na drugim mjestima zvuče kvalitetnije i metalno, mislim da momcima to ni nije pretjerano bitno. Sam da se roka, zabavlja i svira. Odrokali su nešto duži set nego posljednji put, da se odmah dobro izmore na prvom danu toura. Inače ovo im je, ako dobro pamtim 4. ili 5. turneja u dvije-tri godine pa i njima želimo dobru sreću i nova iskustva!
[ krlja ]

krlja   © joks

[ publika ]

publika   © joks

Na ovom gigu trebali su zasvirati i novopečeni bend U.B.T (Unhindered by Talent) no oni su nažalost morali otkazati koncert radi operacije kile vokala. Baš šteta jer su najavljivali opaki hc punk u điru Mob 47, no eto, kako nisu mogli, posljednji bend koji je nastupio bio je Otrov iz Šibenika, također noviji bend skovan od starijih članova. S prvim zvucima njihovog krastmetala što sam čula izvana očekivala sam da će biti poprilično depresivna i turobna atmosfera, no unutra je bilo sasvim solidno.
[ otrov ]

otrov   © joks

Vokal ima podosta energičan i uhodan pristup pa ga je bilo po cijeloj prostoriji i tako je uspio animirati već polagano umornu i nebrojenu publiku. Činilo mi se, kroz svu tu buku, da im svaka pjesma drugačije zvuči, odnosno da kombiniraju podosta žanrova i stilova, što je zapravo skroz ok. Očito je da momci umiju svirati pa su u zahvalnoj poziciji za eksprimentiranje, a da to dobro zvuči. Dobro su se uklopili u mračno-bučno-za(na)dimljenu atmosferu, a s veseljem očekujem njihov idući nastup da vidim kako zapravo zvuče na nekom relevantnijem mjestu.
[ otrov ]

otrov   © joks

Reciklaonica ima tu karizmu andergraund mjesta u pravom smislu te riječi pa je samim tim idealna za hc punk/crust bendove koji se osjećaju pomalo derutno a opet snažno i glasno, odnosno kojima nije pretjerano stalo do jasnoće svirke, već do atmosfere i buke. Drugim riječima, gotovo svaki bend koji tamo zasvira zvučat će prejebeno nama koji obožavamo andergraund krast atmosferu i zvuk, više nego kvalitetu ili žanr benda. Stoga imam želju da se rodi još milijardu zilijardi tisuća bendova koji će svoje prve koncerte zasvirati baš na tom mjestu!

lejapeja // 16/04/2016

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*