home > koncert > Overflow + FOAD, Mini Teatar, Osijek, 16. 02. 2007.

kontakt | search |

Overflow + FOAD, Mini Teatar, Osijek, 16. 02. 2007.

U petak su u sve popularnijem "Mini teatru" (koncerti, žene se bodu noževima, čovjek se napije pa ostane tamo do izjutra...) nastupila dva benda, iako je po najavama trebala biti i još jedna osječka predgrupa, al to je negdje nestalo u bespućima P.Z. Nakon prošlotjednog masakra na istoj lokaciji ovome sam pristupio oprezno, te je brkato osoblje u onoj "Kapljici radosti" ili kak se već zove točilo samo kolu. Vjerojatno je to doprinjelo mlakom doživljaju.

Elem. Već podugo nakon što je tamburanje trebalo početi pred "Kapljicu" je došao Koca žicajući kablove, bubnjeve... dobro da nije vrbovao i mužikante. Odmah je smrdilo na kasni početak, što se nažalost i ostvarilo, svirka je počela pun k. kasno, mislim da oko 11. Bilo je i relativno malo naroda - da li zbog petka, da li zbog 30 kn, u svakom slučaju neopravdano, bend je ipak netko i nešto, nisu svirali kod nas valjda 6-7 godina. Vladala neka čudna atmosfera... a možda se samo radi o mom višku krvi u alkoholu.
[ foad ]

foad   © md

Nakon Kantine glazbene uvertire na prehlađenoj ozvuci nastupa jedina predgrupa večeri - zagrebački NYHC mladići F.O.A.D. (Fuck Off And Die). Široj publici su bili novi, bilo je i malo tehničkih problema i leta bubnjujućih palica, pa je ekipa uglavnom relativno mirno to odslušala, no eto, oni odsvirali repertoar, pala je čini mi se i neizbježna SOIA obrada (Kosovca), te se malo valjalo osvježiti na šanku uz Kanta DJ intermezzo. Popravi taj razglas! :)
[ foad ]

foad   © md

Nakon par minuta, bez puno pompe i gnjavjenja prije svirke, počinje svirati Overflow. Da li oni u startu nisu krenuli dovoljno vatreno, da li je stvar u publici, ali stvarno sam očekivao masovni krkljanac i ubijanje među rajom, ali je zbilja bilo umjereno. Bio sam zadnji put gledao Overflow u Novom Marofu prije 3-4 mjeseca ili tako nešto, tamo je bio pravi rusvaj. Kakogod, ovaj je nastup ipak išao OK svojim tijekom, koprivničanci su korektno svirali svoj više-manje uobičajeni repertoar za "Live At Parties" turneju, dakle modernizirane izvedbe neprežaljenih skladbi sa "Through Department Store" i "Dorothy" izmješanih sa novim hitovima kao "You're Angry"i "Wasted". Onda je malčice krenulo nizbrdo...
[ drum ]

drum   © md

Malo se sjedilo nasred stagea, pa je bend zamolio redare da se to riješi, pa se onda malo prijetilo Najkiju, pa je Žika pozdravljao osječke bendove s naglaskom na Why stakla s kojima su svirali majko mila '96 ili kad je bilo ono pred STUCom (kad je bio i Vokal u gipsu... dani ponosa i slave :) ), pa im je netko iz nekog razloga na to odgovorio jebanjem majke, pa se malo padalo prema stageu na što su naravno redari reagirali u krivom trenutku i na krive osobe... no nije ni njima bilo lako, nisu to ipak Borbaš Marići, nego ekipa iz Teatra.
[ najkiii ]

najkiii   © md

Nakon tog sveg cirkusa i bendu je splasnila volja pomalo, pa je to sve nekako dotaljigano do kraja... a bilo je i revoltiranih članova Teatra koji su demonstrativno vratili člansku iskaznicu. Prećerivanje.

Nije to sad sve skupa neka katastrofa, bože moj, ima boljih i manje dobrih koncerata, samo mi je žao da ovaj nije spektakularno uspio, pogotovo jer Overflow nije dugo bio kod nas, a jako su dobar bend. Ima neka tajna neuspjeha, i zadnji nastup u Westu je koliko se sjećam završio nekako napeto... svi putevi vode k Tomislavu :D
[ publiks ]

publiks   © md

JBG, ko bi rekao da ću nakon nečega čemu sam se 100% radovao pisati kiselkast review. Mini Teatru više sreće sa slijedećim hepeningom, Overflowu više sreće sa slijedećim Osijekom, meni više sreće s "Kapljicom", Terapiji više sreće sa recenzentima i fotografima. I tak.

Doviđorno.

marijan dumančić // 20/02/2007

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*