home > koncert > HITCHCOCK i VALUNGARI, 12.IV 2008, AKC Garaže, Vrbovec

kontakt | search |

HITCHCOCK i VALUNGARI, 12.IV 2008, AKC Garaže, Vrbovec

Ova dva sastava su zaista pravi veseljaci. Okupili su se nekoliko sati prije u Martin Bregu kod pjevača Kove, odroštiljali zavidnu količinu carskog mesa i kramenadla, te se uputili kombijem i automobilom u Vrbovec. A tamo se zaista ima što doživjeti...

AKC Garaže je zdanje na livadi između kukuruza, udaljeno od naselja i vodi ga mala, ali složna ekipa lokalnih rockera i zaljubljenika u indie-rock scenu. Prije samog koncerta DJ je odvrtio enormnu količinu zaista dobre, friške i mahom moderne rock glazbe kakva se rijetko može čuti po zagrebačkim klubovima. Ovi su momci i djevojke u organizaciji zaista upućeni u svjetske tokove i toplo preporučam ovaj malecki klubić ako vam je dosadio mahom eksperimentalan i individualno nezanimljiv program zagrebačkih DJ-a koji u principu uvijek prije koncerta puste kompletan neki album terorizirajući svojim individualnim izborom koji rijetko kada ima veze s izvođačima na sceni.
[ hitchock ]

hitchock   © horvi

Prvi na malenu pozornicu koja je tek pedalj povišenija od cijelog podija izlaze HITCHCOCK koje sam tijekom protekle dvije-tri godine gledao u različitim izdanjima. Mijenjali su pjevača, svirali su s basistom koji je sat vremena prije koncerta bio upoznat s njihovim repertoarom, a večeras su svirali bez pjevača koji je privatno morao u Njemačku i bez gitariste. No, bez obzira na ovaj ogroman hendikep, vokala se uhvatio gitarist Zoki i otprašio neke, kako mi se čini posve nove tekstove tako da su im skladbe poprimile sasvim drugačije aranžmane, a Hitchcock su zvučali kao nikada do sada. Zoki i ovih 3/5 sastava su bili sjajno pripremljeni i izveli svoj set kompozicija u pravom garažnom punk-rock izdanju što im je i sama atmosfera kluba nalagala da drugačije i ne može biti. Svirali su vrlo kratko, ali je bilo veoma dobro, moćno i žestoko. Neki skroz novi sastav. A Zoki je bio vidno bijesan i razočaran kao da će se čitav svijet srušiti zbog toga i još nekih detalja koji nisu vrijedni spomena...
[ valungari ]

valungari   © horvi

A VALUNGARI su po običaju izašli nekompletni, ovaj puta kao sekstet, jer da su i htjeli i mogli doći kompletni, klavijaturist, duhačka i prateća ženska vokalna sekcija ne bi imala gdje da se smjesti. Oni su izveli svoj standardni repertoar koji uključuje hitove "Smotaj joint", "Narodnjaci" i "Đingo", rasplesali Garažu, te pri tome uz split cd sa Hitchock na kome piše 'souvenir from concert 12.04.'08 AKC Garaže Vrbovec' podijelili i cd na kome se nalazi polovica njihovog albuma. U ovoj varijanti ovaj cd se zove "1/2 šljuka", te se ispričavam Valungarima što se do sada pojavljivalo krivo ime 'đljuk' (kost od pršuta) koje sam redovito objavljivao iz izvora koji mi je bio slan kao promotivni materijal. Kova i ekipa su ponovno bili odreda svi u elementu, a image im se svodio na zakrvavljene bijele majice uz Kovin scenski nastup sa šeširom koji uključuje padanje na koljena, ples i pozive na skandiranja. Publika je više nego oduševljeno prihvatila njihovu ska-punk-rock-blues-reggae svirku, te premda se zbog betonskog ambijenta ponekad nije razumio vokal, odreda su sve izvedene skladbe popraćene sa aplauzom što je sasvim jasan pokazatelj da Valungari pomalo, ali sigurno osvajaju novu audijenciju.

Još jednom pohvale svim akterima, a posebno organizatorima koji svoj trud, zalaganje i stručnost znaju iskoristiti na pravi mogući način. U AKC Garaže se zaista isplati doći jer onaj tko voli i razumije što to radi ova ekipa ima se u čemu zabaviti. Materijala za tako nešto ne manjka, a s onim malim sredstvima s kojima raspolažu daju velike i hvale vrijedne rezultate. Mnoge malene sredine bi od Vrbovčana mogle štošta naučiti.

horvi // 16/04/2008

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*