home > koncert > KOSHEEN (Dom sportova, ZG, 21/02/03)

kontakt | search |

KOSHEEN (Dom sportova, ZG, 21/02/03)

Mora se priznati da je dovesti KOSHEEN u Hrvatsku, samo dan poslije dodjele BRIT nagrada na kojima su bili nominirani za najbolji BRITISH DANCE ACT, (nagradu su uzele SUGABABES), bio pravi potez organizatora. Dokazala je to i puna mala dvorana Doma Sportova, dakle 3-4 tisuce ljudi i informacija kad smo već bili unutra da karata danas više nije bilo.
[ kosheen ]

kosheen   © pedja

Samo za uvod, KOSHEEN (kojeg čine Markee Substance, Darren Decoder i pjevačica osebujnog glasa, kako bi to pravi kritičari rekli, Sian Evans) i njihov prvijenac "Resist" su se pokazali kao jedna od onih stvari koje vam pašu i u autu u ponedjeljak ujutro za podizanje morala i raspoloženja, a i u subotu za čišćenje i ples sa metlom. Naravno nije to jedina svrha - najbolje je raspaliti ih glasno na nekoj dobroj fešti ili u disku. Album sastavljen sve od samih singlova (Hide U, Hungry, Catch, Resist…) koji vam malo po malo sve više ulaze u uho i osvajaju - jedino ne garantiram za duljinu zanimljivosti albuma.
Publika je bila šarolika - većinom mladi naravno, odjeće i frizura svakakvih, parova poznatih i slavnih (npr. Joško Lokas, Ivica Đuzel...), svih mogućih visina, ali i orijentacija. Što zbog umora, a što zbog starosti, problematičnih koljena i sličnog, ovaj puta smo odlučili propustiti prve redove i dati mlađima šansu i koncert pogledati na miru izdaleka pa smo se smjestili na tribine.
Početak koncerta je bilo malo razočaranje za mene jer zvuk nije bio onako moćan i glasan, nešto sa tonskim performansama nije štimalo, a one stvari za koje sam očekivala da budu me i tak umornu digle na noge nisu imale taj učinak. ONA (tu mislim na pjevačicu) se trudila plesom i glasom razigrati publiku, a to joj je vrlo uskoro dosta dobro pošlo za rukom. Zvuk se u međuvremenu popravio, publika se počela ludo zabavljati, a sve stvari su i uživo bile jako dobro otpjevane. Svaka čast, obično kad se tolko pleše glas zna zafelšati. Nije bilo previše riječi između pjesama, sad kad razmislim nisam sigurna ni da li je uopće bilo stanki, samo cca sat i 15 min čiste muzike.
[ kosheen ]

kosheen   © pedja

Pun pogodak je bio raspored stvari tj. započeli su sa singlom (na žalost ne pamtim kojim, ali možda čak Hide U) pa malo uklopili i nekih novijih stvari (koje da malo dam i viđenje albuma koji tek treba izaći zvuče slično ko ovo sad pa su se dobro uklopile), pa opet nizali singlove, a izašli su i na jedan bis. Za bis je bila ostavljena jedna nova stvar i najmoćnija za mene (kak to i biva šećer na kraju) Catch.
Sve u svemu teško je tolko nahvaliti koncert benda s kojim si još nisi tak dobar ko npr. koncert nekog benda koji slušaš oduvijek. Tu je i subjektivnost bitna.U svakom slučaju bilo je dobro i ko zna, možda smo ih imali priliku gledati prije njihove planetarne slave. Da se i s Hrvatskom to desi da gledamo nekaj svježe, novo i da još ne bude blamaža poluprazne dvorane.
[ kosheen ]

kosheen   © pedja

Za kraj treba i spomenuti da je DJ KIKI na početku pripremio publiku na cupkanje, dok je DOGMA, iako više nego logičan izbor za predgrupu, svojim blijedim kopiranjem nekadašnje MILADOJKE, pokazala kolko smo još uvijek daleko od glazbene Europe.

lana // 24/02/2003

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KOIKOI @ MSU, Zagreb, 12/07/2024

KOIKOI @ MSU, Zagreb, 12/07/2024

| 13/07/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: TWO FEET + Toby Mai @ Tvornica kulture, Zagreb, 08/07/2024

TWO FEET + Toby Mai @ Tvornica kulture, Zagreb, 08/07/2024

| 10/07/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: THIEVERY CORPORATION @ ŠRC Šalata, Zagreb, 06.07.2024.

THIEVERY CORPORATION @ ŠRC Šalata, Zagreb, 06.07.2024.

| 08/07/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: Grace Jones @ Šalata ZG 04/07/2024

Grace Jones @ Šalata ZG 04/07/2024

| 06/07/2024 | edi |

>> opširnije


cover: INMusic 2024 @ Jarun, Zagreb, 24-26/06/2024

INMusic 2024 @ Jarun, Zagreb, 24-26/06/2024

| 27/06/2024 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 16/07/2024 | zg, šalata
    khruangbin
    >> najawa @ terapija.net
  • 19/07/2024 > 20/07/2024 | vrbovec, akc garaže
    vumfest
    ----------
    rodeo drive (vrb)
    kranks (vž)
    zerc (zg)
    šiza (kc)
    the haze (kc)
    osa (vž/kc)
    them moose rush (bj)
    cassia tribe (zg)
    >> najawa @ terapija.net
  • 23/07/2024 > 24/07/2024 | zg, šalata
    quotsa - !!! odgođeno !!!
  • 24/07/2024 > 29/07/2024 | žrnovnica, antoničin mlin
    kabeção (portugal)
    daniel waples (uk)
    quentin moreau (francuska)
    ivan judaš (hrvatska)
    josephine pia wild (njemačka/francuska)
    mayiia (njemačka)
    maja wlazly duo (poljska)
    arachai (uk)
    enes begovski (makedonija)
    dejan štemberger (slovenija)
    >> najawa @ terapija.net
  • 25/07/2024 > 28/07/2024 | hvar :: jelsa, mudri brk festival
    ki klop (zg)
    trophy jump (zg)
    zimizelen (zg)
    petrikor (podgorica)
    m.o.r.t. (sinj)
    idem (zg)
    my buddy moose (ri)
    reper iz sobe (zg)
    smrdljivi martini (zg)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*