home > mjuzik > Greatest

kontakt | search |

IAN BROWN: Greatest (Fiction, 2005)

Ian Brown karijeru je započeo kao pjevač legendi "madchester" scene, THE STONE ROSES. Za vrijeme postojanja objavili su samo dva albuma, no nakon raspada benda (1997), dosad pojavila se gomila greatest hits, best of i remix kompilacija, što znači da se još danas može unosno živjeti od ta dva albuma. Neki kažu jednog remek djela i jednog potpunog promašaja. Ne slažem se s tom konstatacijom, no činjenica je da je iza njih ostalo pregršt dobrih pjesama, a neke od njih, kao što su I Wanna Be Adored ili I am a Ressurection zasigurno ulaze i u rock antologije i vječne topliste.

Nakon raspada, dakle, bubnjar Mani priključio se grupi PRIMAL SCREAM, gitarist John Squire okupio je poluuspješan bend pod nazivom SEAHORSES, basist Reni se negdje izgubio, dok je Ian Brown započeo solo karijeru. Status legende više mu je odmogao nego pomogao pri solo izdavaštvu, no to ga nije priječilo da na svakom od 4 studijska albuma isporuči po nekoliko bisera, dok su ostaci albuma bili većim dijelom dosadni, pa tu dolazimo do retoričkog pitanja. Da li bi on, kao Ian Brown, bio toliko uspješan i interesantan da nije bio pjevač THE STONE ROSES? Isto pitanje moglo bi se postaviti Richardu Aschcroftu, Morrisseyu ili pak Vladi Kalemberu.

Stoga je ova kompilacija ujedno i highlight njegove solo karijere. Jer na jednom mjestu imati pjesme kao što su My Star, Dolphins Were Monkeys, Time is My Everything ili novi singl All Ablaze, pa Noela Gallaghera i U.N.K.L.E. kao goste na pjesmama, te u limited verziji cda dvije olične obrade Billie Jean i Thriller, ipak nemože baš svatko.

Ovaj je album definitivni "must have", pogotovo u spomenutoj ltd verziji, gdje se može čuti i par odličnih remixeva (npr F.E.A.R. u U.N.K.L.E. remixu ili Time is My Everything u Stateside Hombres Over Easy Mixu) te b strana singlova.

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 28/11/2005

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Greatest
  • Unfinished Monkey Business (1998)
  • Golden Greats (2000)
  • Music of the Spheres (2001)
  • Remixes of the Spheres (2002)
  • Solarized (2004)
  • Greatest (2005)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*