home > mjuzik > Toliko vas je, split singl

kontakt | search |

THIRD I & DAVID KONSTANTIN RIBNIKOWSKI: Toliko vas je, split singl (free download, 2014)

Novo poglavlje u radu Third I ponovno je više zanimljiv eksperiment otkrivajući nove mogućnosti rada nego li sama konfiguracija ostvarenog.

Nenad Popović (Third I) je napisao kratku priču i poslao je prijatelju koji se ranije pojavljivao na noise sceni, inače strip crtaču Nevenu alijas Kostja Ribnik ili David Konstantin Ribnikowski da je proba pretvoriti u crtež. Nakon crteža napravljen je kratki soundtrack; prvo Third I kroz svega 1.14 teme "Susreti sa sobom", a potom je i D.K.Ribnikowski napravio još kraću, ali kaotičniju "Memoari" u trajanju od 48 sekundi. Ovdje i nije toliko bitna muzička koreografija budući da je jedno od tananijih Third I kolaboracija, odnosno split radova. Kompozicije svojim electro-noiseom samo prate radnju vrlo kratkog đankerskog crno-bijelog stripića od 6-7 scena gdje dva, očito gaya uživaju u alkoholu i nargilama, te stripu daju proširenu, zvučnu dimenziju.
[ Toliko vas je (strip) ]

Toliko vas je (strip)

Ovo dakako nije ništa specijalno priređeno s visokim standardima kao što se to od Nenada praktički redovito dobiva na kompozitorskoj bazi, već samo čisti eksperiment da se isproba koliko spoj stripa i zvuka može biti interesantan kada se gledaju i slušaju istovremeno. A pošto sve ovo prekratko traje, samo dvije minute, suvislo je nešto trabunjati oko kratke blic ideje. Čini se veoma uzbudljiva kada bi se napravilo opsežnije djelo, za početak recimo nekoliko stranica stripa uz pratnju EP-ija, pa onda možda i konkretnija scenografija za dramaturški dorađen strip i cjelovit album s nekom sveukupnom poantom.

Strip split-singl može se besplatno skinuti sa bloga ili direktno ovdje, a na neki relevantniji rad, ukoliko se pokaže zanimljivim za publiku trebati će pričekati. Za početak djeluje interesantno kao ideja, no treba je daleko bolje i smišljenije realizirati.

Naslovi: 1.THIRD I - Susreti sa sobom, 2. DAVID KONSTANTIN RIBNIKOWSKI - Memoari

ocjena albuma [1-10]: 4

horvi // 11/03/2014

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Toliko vas je, split singl
  • Echoes, EP (2005,Abdicate Cell)
  • Trinity, single (2006, Smell The Stench)
  • When Tomorrow Hits (2007, Subliminal Recordings)
  • Split with Mein Kinder (2007, Smell The Stench)
  • Split with The Apex, The Harmony of... (2007, Smell The Stench)
  • Noise Poetry (2007, Zvukovina)
  • Live at Third I Theatre, Collaboration with Oyed (2007, Mind Noise Desintergration)
  • 3way split "Ko ne plati na mostu platice na Cupriji" or "Bad Seed of Cuprija noise scene" (2008, Zvukovina)
  • This Is Our Post Postapocalypse (2008, Zvukovina)
  • Horror Audio Drama (2008, Zvukovina)
  • Reflections of Internal Pain, EP (2008, Subliminal recordings)
  • Collaboration with Erekta (2008, No Bottom Records)
  • Postindustrial Times (2008, Zvukovina)
  • Healing Collaboration with Erekta (2009, No Bottom)
  • I I I I I I I (2009, d.i.y.)
  • Biomachina, EP (2010, Circumanalis Records)
  • Everyday Madness: Daily Life Soundtrack (2010, Circumanalis Records/ Slušaj najglasnije)
  • The Birds, EP (2010, Dark:Scene Records)
  • Nice Noise (Raw Ambient Pieces) (2011)
  • Weird with Bolest Evropa (2011)
  • Audiodrome (2012)
  • Reaching Toward The Light (2012)
  • Abismo (2012)
  • THIRD I and RAVEN - Industrial Syndrone, EP (2013)
  • In Memory Of Mankind (2013)
  • THIRD I & DAVID KONSTANTIN RIBNIKOWSKI - Toliko vas je, split singl (2014)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*