home > mjuzik > Of God, Humans And Machine, split EP

kontakt | search |

THIRD I, H14 & :DARM: Of God, Humans And Machine, split EP (Human Cross Records, 2014, 2015)

U protekloj 2014. godini Third I nisu bili osobito aktivni u pogledu duljina kreacija. Nakon duljeg perioda nisu objavili album već samo kraća singl/EP izdanja, a ovo je jedno od njihova 3 službena. Uz ranije realiziran split singl "Toliko vas je", kratki multimedijalni spoj stripa i zvuka, ovo je još jedan zajednički na kome su uz njih prisutni bugarski H14 i meni do sada nepoznati :dARM iz BiH. Imaju još jedno izdanje, no o njemu će biti govora u nekoj idućoj recenziji.

Karakteristika ovog EP-ija od 15 minuta je industrial drone, odnosno glazbeni žanr u kome se izuzev monolitnog ambijenta ne dešava ništa kompleksnije, pa su i same kompozicije pune rastegnutih disonanti s vrlo malo eksperimentalnog pristupa. Bugarski H14 s neobično nazvanom temom "#8-0" otvaraju ekspresivnim prigušenim noiseom koji se pretapa u hipnotički drone s repetirajuće valovitim odjecima nekog fabričkog serijala poput pokretne trake za recimo štancanje etiketa na proizvode, ali bome može asocirati i na klepetanje lepilca, ako znadete što je priručni pištolj s kojim se lijepe selotejp trake na kutije. Third I su ovdje najkomplementarniji i nekako najhumaniji, ne samo po naslovu "Rađanje" već i po priloženom sadržaju pretopljenom u nekoliko slojeva abrazivno aranžiranih harmonija, sitne škripe, efekata i općenitom fluidnom protoku radnje koji se ne reproducira s ponavljajućim sekvencama. Ima fabulu, sadržaj i dušu. Dok su :dARM u najduljoj kompoziciji "Resection (resekcija)" od 6 minuta posve uronjeni u drone s tek nekolicinom tupih udaraca što cjelokupnom materijalu podaje atmosferu neke radionice, tvornice, odnosno lokacije u kojoj alat u ljudskim rukama radi neke kreacije, popravke, tj. fizički težak i zahtjevan posao.

Naslovi: 1.H14 - #8-0, 2.THIRD I - Rađanje, 3.:dARM - Resection (resekcija)

ocjena albuma [1-10]: 5

horvi // 11/02/2015

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Filip Fantoni

FILIP FANTONI: Filip Fantoni (2019)

| 12/11/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Upper Structures

PAVLE MILJENOVIĆ: Upper Structures (2019)

| 07/11/2019 | jura |

>> opširnije


cover: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations

TREES OF MAINE / CONSECRATION / (THE) LESSER MEN: Twin Cities / Plava laguna / References, Reflections: Revelations (2019)

| 31/10/2019 | pedja |

>> opširnije


cover: Leaving Meaning

SWANS: Leaving Meaning (2019)

| 25/10/2019 | horvi |

>> opširnije


cover: Iz kapetanovog dnevnika

CHUI: Iz kapetanovog dnevnika (2019)

| 21/10/2019 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Of God, Humans And Machine, split EP
  • Echoes, EP (2005,Abdicate Cell)
  • Trinity, single (2006, Smell The Stench)
  • When Tomorrow Hits (2007, Subliminal Recordings)
  • Split with Mein Kinder (2007, Smell The Stench)
  • Split with The Apex, The Harmony of... (2007, Smell The Stench)
  • Noise Poetry (2007, Zvukovina)
  • Live at Third I Theatre, Collaboration with Oyed (2007, Mind Noise Desintergration)
  • 3way split "Ko ne plati na mostu platice na Cupriji" or "Bad Seed of Cuprija noise scene" (2008, Zvukovina)
  • This Is Our Post Postapocalypse (2008, Zvukovina)
  • Horror Audio Drama (2008, Zvukovina)
  • Reflections of Internal Pain, EP (2008, Subliminal recordings)
  • Collaboration with Erekta (2008, No Bottom Records)
  • Postindustrial Times (2008, Zvukovina)
  • Healing Collaboration with Erekta (2009, No Bottom)
  • I I I I I I I (2009, d.i.y.)
  • Biomachina, EP (2010, Circumanalis Records)
  • Everyday Madness: Daily Life Soundtrack (2010, Circumanalis Records/ Slušaj najglasnije)
  • The Birds, EP (2010, Dark:Scene Records)
  • Nice Noise (Raw Ambient Pieces) (2011)
  • Weird with Bolest Evropa (2011)
  • Audiodrome (2012)
  • Reaching Toward The Light (2012)
  • Abismo (2012)
  • THIRD I and RAVEN - Industrial Syndrone, EP (2013)
  • In Memory Of Mankind (2013)
  • THIRD I & DAVID KONSTANTIN RIBNIKOWSKI - Toliko vas je, split singl (2014)
  • THIRD I, H14 & :dARM - Of God, Humans And Machine, split EP (2014)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*