home > mjuzik > Freedom Tower - No Wave Dance Party 2015

kontakt | search |

JON SPENCER BLUES EXPLOSION: Freedom Tower - No Wave Dance Party 2015 (Bronzerat, 2015)

Na drugom albumu nakon četverogodišnje pauzice, Jon, Judah i Russell nastavljaju tamo gdje su stali ili još bolje, k'o da uopće nisu stali. Počeli su svirati zajedno prije 25 godina, kada su imali pola manje nego sad. Njihovi albumi bili su revolucionarni, a koncerti puni znoja, gitara i zgodnih cura, koje su dolazile gledati zgodnog Jona.

Dvadesetipet godina kasnije moglo bi se reći da postoji nešto što se zove "jsbx" zvuk. Imaju mnoge sljedbenike, iako ih nikad nitko (barem koliko ja znam) nije uspio kopirati, a bome nisam nikad čuo niti neku obradu neke njihove pjesme. A s time se slaže i najveća baza obrađenih pjesama. Pa ako ima netko da me demantira, neka se javi. Rado bi čuo neku JSBX pjesmu u interpretaciji nekog drugog izvođača. Za isto to vrijeme, nisu si ni oni baš priuštili previše obrađivati druge, no te pjesme koje su obradili, nimalo ne sliče originalu, nego su poprimile spomenuti "jsbx" zvuk.



Zlobnici bi rekli da se ništa novo nije dogodilo tih dvadesetipet godina u njihovom zvuku, no tim istima, ja bi samo predložio da čuju kako zvuče njihov EP "Experimental Remixes" ili pak suradnja s Dub Narcotic, a vjerojatno nešto znači i to što im hip-hoperi pomažu u produkciji albuma.

Album broj deset, donosi nam trinaest komada, koji su tu dam nam još jednom razmrdaju kosti "in a jsbx stlye". Mješavina prljavog rokenrola (Betty vs. The NYPD), funka (Do The Get Down), soula (Down And Out), garaže (Dial Up Doll) s pomaknutim bluesom u svakoj pjesmi, čini se spremnim primiti nove fanove u kuću "blues explozija", a kako to rade uživo uvjerit čemo se ponovo i u zagrebačkom klubu Močvara, 02/09/2015.
.

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 31/08/2015

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Life, Death and Everything in Between

STÖJ SNAK: Life, Death and Everything in Between (2020)

| 29/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Od Studencev do Nove vasi, soundtrack

MATEJ KRAJNC: Od Studencev do Nove vasi, soundtrack (2020)

| 24/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: S&M2

METALLICA: S&M2 (2020)

| 22/09/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Støries Øf Undeniable Abhørrence

Abhorrent Cabaret: Støries Øf Undeniable Abhørrence (2020)

| 22/09/2020 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: Here

GLIGOR KONDOVSKI: Here (2020)

| 17/09/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Freedom Tower - No Wave Dance Party 2015
  • Freedom Tower - No Wave Dance Party 2015 (2015)
  • Meat And Bone (2012)
  • Dirty Shirt Rock 'N' Roll: The First Ten Years (2010)
  • Jukebox Explosion Rockin' Mid 90′S Punkers (2007)
  • Damage (2004)
  • Plastic Fang (2002)
  • Extra Acme (1999)
  • Acme (1998)
  • Controversial Negro (1997)
  • Now I Got Worry (1996)
  • Experimental Remixes (1995)
  • Orange (1994)
  • Extra Width (1993)
  • Crypt Style (1992)
  • The Jon Spencer Blues Explosion (1992)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*